| Andrei7520152 a întrebat:

Stiti un program de editare video? as avea nevoie de ceva mai simplu, usor de folosit, doar pentru a taia si compila niste clipuri mpeg. mersi in avans

5 răspunsuri:
| lulu_5281 a răspuns:

În ultima vreme mulţi au căutat pe blogul meu programe pentru conversia fişierelor video. De aceea mai jos găsiţi o colecţie cu programe gratuite pe care de mult timp le utilizez şi care vă vor satisface în mare parte necesităţile în conversia şi editarea de fişiere video.

VirtualDub
Este unul dintre cele mai utilizate programe de editare video. Este un program simplu, poate putin minimalist ca si interfată şi de aceea la prima vedere pare mai complicat de utilizat. Cu acest program puteţi scoate porţiuni din filme, să salvaţi porţiunile rămase în format avi alegand codecul dorit. Înainte de a salva o secvenţă alegeti de fiecare dată tipul compresiei (codecul) din meniu că altfel vă salvează implicit în variantă necomprimată şi rezultă un fişier uriaş. VirtualDub este un program gratuit şi constituie platforma multor programe de editare şi conversie de pe net.
Download VirtualDub

Super Video converter
De multe situri şi reviste de specialitatea a fost considerat cel mai bun program de conversie video, şi în plus este gratuit. Cu acest program puteţi converti din aproape orice format în aproape orice format (de la avi, flv, mov, mp4, 3gp, mp3, mp2, wav, dpg). Puteţi extrage doar coloana sonoră dintr-un fişier video dacă doriţi, alegând ca rezultat al conversiei un format audio (mp3, mp2, wma, wav). este un program rapid pe care îl folosesc des mai ales că se poate alege şi rezoluţia fişierului final.
Download Super Video Converter

Gom Encoder
Despre acest encoder am amintit în alt articol despre programe gratuite. Şi acest program converteşte cam în toate formatele în video (avi, mkv, flv fiind cele mai uzuale). Deşi este un program gratuit, după conversie în dreapta sus pe fişierul video va apărea timp de 10 secunde sigla programului, după care dispare. Cum sigla este destul de mică nu deranjează în mod deosebit. Am utilizat acest program pentru a converti mai ales din format mkv în avi. Majoritatea programleor de conversie din mkv nu vă lasă să deselctaţi subtitrarea încastrată în fişierul video mkv şi la reconversie aceasta apare mereu pe ecran. Cu acest program puteţi alege ce să se păstreze din fişierul mkv şi ce nu în clipul final.
Download Gom Encoder

Any Video Converter
Am utilizat acest program pentru a converti fişiere mai mari şi am fost foarte mulţumit de el. Recunoaşte majoritatea fişierelor uzuale, se poate customiza rezoluţia şi calitatea audio a fişierului final şi lucrează rapid. Cu acest program puteţi descărca direct fisiere YouTube şi să le convertiţi în ce format doriţi. Programul are un buton special pentru YouTube şi acolo trebuie doar cu copy/paste să puneţi adresa videoclipului YouTube şi programul îl descarcă şi îl converteşte automat.
Download Any Video Converter

Easy Video Splitter & Joiner
De multe ori aţi dorit să împărţiţi un videoclip în mai multe părţi sau să lipiţi mai multe videoclipuri în unul singur fără să pierdeţi calitate. Aceste două programe vă ajută să faceţi exact acest lucru rapid. Până acum câţiva ania ceste prorgame trebuiau plătite. Acum pe situl lor oficial este o pagina specială pe care sunt date datele pentru înregistrarea prorgamului în mod gratuit.
Download Easy Video Splitter
Cod înregistrare Easy Video Splitter
Download Easy Video Joiner
Cod înregistrare Easy Video Joiner

Avi ReComp
Utilizez des acest program când doresc să micşorez mărimea unor fişiere video. Cu acest prorgam puteţi să alegeţi cât de mare să fie fişierul recomprimat. Pe lângă dimensiunile propuse standard, puteţi introduce şi mărimea personală dorită dar aveţi grijă că dacă introduceti 250 MB fişierul rezultata va avea în jur de 265 MB. Acest program utilizează VirtualDub pentru recompresie şi îl instalează automat. Fişierul final este doar în format avi (codec Xvid, îl instalează automat). Programul este excelent dacă aveţi fişiere avi cu eroare. Prin recomprimare elimină erorile şi fişierul poate rula fără probleme în videoplayerul preferat (cu toate că dacă utilizati Gom Videoplayer nu mai aveţi probelma aceasta deoarece rulează şi fişiere descărcate parţial căt şi fişiere cu eroare).
Download Avi ReComp

Zamzar.com
Există şi o variantă alternativă la programele de mai sus. Un convertor online. Nu mai trebuie să instalaţi nimic. Bineînţeles că acest program este indicat să-l utilizaţi pentru fişiere mici deoarece trebuie să îl încărcaţi pe site şi acest lucru poate dura destul de mult la fişierele mari şi în funcţie de viteza legăturii voastre la net. Situl vă lasă să alegeţi în ce format doriţi să convertiţi fişierul şi vă cere adresa de mail pe care vă va trimite fişierul final. De asemenea pentru videoclipuri YouTube este destul să copiaţi adresa videoclipului apăsaţi pe linkul URL şi să îi faceţi paste în spaţiu rezervat videoclipurilor online şi programul face automat conversia fără să mai fiţi nevoiţi să descrăcaţi videoclipul de pe situl sursă. Zamzar poate face acest lucru şi de pe alte situri de videosharing (metacafe, google video etc).
Link spre Zamzar.com

AVS
Pe situl oficial AVS puteţi descărca foarte multe aplicaţii gratuite de la conversie video, editare video pentru începători, creare de dvd până la editare audio şi editare audio. După cum am observat firma AVs a cam creat pentru orice situaţie un soft gratuit. Merită încercat.
Link spre avs4you.com

Editarea video este posibilă de cele mai multe ori cu programe scumpe. Pe internet au apărut mai multe situri care vă lasă să faceţi acest lucru online şi gratuit. Câteva din aceste siteuri veţi găsi mai jos. Pe situl Jumpcut.com nici nu mai trebuie să vă înregistraţi dacă aveţi cont de e-mail pe Yahoo! deoarece îl recunoaşte pe acesta.
www.jumpcut.com
www.onetruemedia.com
http://photobucket.com

| fuckThisLife a răspuns:

Movie maker

| AnnaDee a răspuns:

Stiu ca pare incredibil, dar Windows Movie Maker e aproape cel mai bun. Il ai deja pe computer.
Sper ca te-am ajutat!

| Roxanuca a răspuns (pentru AnnaDee):

Dar cum il folosesti?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

VirtualDub http://www.programepc.ro/virtualdub/