| RobocopBuisness a întrebat:

Vreau să fac backup la niște fișiere personale și nu știu ce metodă e mai sigură pe termen lung. Am auzit că stick-urile USB și cardurile SD se strică după un număr limitat de scrieri, iar HDD-urile externe cedează și ele după câțiva ani. Nu vreau să folosesc cloud din motive de confidențialitate. Care ar fi cea mai bună soluție de backup durabilă doar pe medii de stocare locale? Și e suficient un singur backup sau ar trebui să am mai multe copii?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poti folosi diferite medii de stocare pentru backup.
Cel mai ine este sa folosesti 2-3 medii diferite: hdd extern, stick USB, dar de capacitate mai redusa (hdd sub 600Gb, stick-uri sub 64Gb).

| RAY a răspuns:

Eu am făcut astfel pe un hard disk intern, pe un ssd, in Google drive, pe Facebook

| sierra1 a răspuns:

"stick-urile USB și cardurile SD se strică după un număr limitat de scrieri"

îhî, după câteva zeci de mii de utilizări

| lpavel a răspuns:

Stick-urile sau SSD-urile rezista pana la 7-8 ani! Tu ca nu il vei folosi zi de zi vor rezista cel putin 10 ani! Iar HDD-urile sunt cele mai rezistente pe durata lunga: am HDD de 150 de gb de 27 de ani si inca e functional! Bine nu a fost folosit zi de zi dar totusi... Deci Hdd-urile sunt cele mai rezistente, te poti baza linistit pe un HDD ca cel putin 15 ani nu vei avea probleme dar pentru siguranta trebuie sa ai acele fisiere pe 2 HDD-uri ca in caz daca una se strica s-o ai pe cealalta si iar cumperi un HDD dupa 15-20 de ani... si uite asa vei avea acele fisiere pe toata viata!

| Frank51 a răspuns:

Cel mai sigur mediu de stocare offline este un hard disk, chiar dacă se strică rămâne discul cu informația pe el, cred că foarte aproape de 100%(integralitate) se poate recupera.

| octav005 a răspuns:

Încearcă cu niște hard discuri externe. Dar nu cele SSD

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Nu voi sta sa îți explic detalii tehnice pe care oricum le poți găsi singur pe net. CD/DVD sunt bune pentru o perioadă. Am in jur de 300 unele de acum 20 de ani, dar deja se deteriorează. Le-am transferat pe alte medii. Oricum ar fi, din cauza domeniului in care lucrez, am avut tot timpul backup dublu. Același lucru scris de doua ori A și B. Pentru siguranța. Am văzut discuri care sa se duca pe apa sâmbetei, HDD-uri, SSD- urî etc. Ideal este sa păstrezi unitățile de backup într-un loc ferit de lumină, uscat, ferit de praf etc (ferit de influențe magnetice puternice - pentru HDD) si cel mai important sa le accesezi cat mai rar, pentru a le prelungi durata de viață. Dacă deții un buget mai mare poți apela la NAS-uri in caz că lucrezi permanent cu anumite fișiere stocate în backup. Bafta.