| soloangel01 a întrebat:

Vreau sa imi explice cineva cum sta treaba cu procesoarele! NeluL-e daca "ma auzi" e ca si cum l-as prinde pe Dumnezeu de picior happy. Vreau sa stiu cum imi dau seama ca un procesor este bun.Cel care ma ajuta ii dau Funda Vot si tot ce pot!

8 răspunsuri:
| SorinTudor a răspuns:

Cu cat un procesor are frecventa mai mare cu atat e mai rapid big grin

| soloangel01 explică (pentru SorinTudor):

Da...dar ma gandeam ca e destul de complicat(pe cat e de mic). Stiu ca este mai bun daca are multe nuclee, vreau sa stiu si altele, de unde stiu daca mi se potriveste pe placa de baza, de unde stiu daca il suporta.Sunt AMD si INTEL parca, care e mai bun, sunt mai multe modele... vreau sa ma faca cineva sa inteleg!

| SorinTudor a răspuns (pentru soloangel01):

Are un locas numit "Socket" te uiti dupa ce tip de socket are procesoru si placa de baza. Sunt procesoare Dual core/quad core cu 2/4 nuclee care se activeaza cand procesorul este solicitat la maxim si isi mareste frecventa (in general procesoarele aatea puternice sunt pentru Gaming/Lucru grafic)

| LTAA a răspuns:

Trimite-i mesaj privat lui NeluL și dacă îți răspunde... chiar că l-ai prins pe Dumnezeu de picior.

| ralfconsult a răspuns:

Buna, sunt consultant in IT si iti spun cat se poate de simplu, la fiecare procesor exista o descriere care se nu meste Cache L2
Cu cat Cache L2 este mai mare, cu atat procesorul se va misca mai repede.

Nu conteaza daca e AMD sau Intel happy

| awspam a răspuns:

Un procesor merge si are eficenta direct proportionala cu viteza de scriere si citere de la hdd, dupa care direct proportionale cu sistemele de redare, placa video, audio etc, si pe urma cu felul tau de a manipula pcul, ai inteles ceva din ce am spus?

| soloangel01 explică (pentru awspam):

Da...am inteles ca depinde si de celelalte componente, nu?

| soloangel01 explică (pentru ralfconsult):

OK.Sa zicem ca vad un procesor de 3.5 Ghz dual core pe mercador.Eu infocat de gaming, vreau sa il cumpar.De unde stiu daca merge pe placa mea de baza? Stiu ca la rami trebuie sa fie ddr la fel si frecventa.