| denis1968 a întrebat:

Bună ziua tuturor. Am un telefon smart vechi, Nokia C7-00 Astound, cu sistem de operare symbian Ana_3 la care încă nu vreau să renunț din acest motiv măreț:
are funcția de apelare vocală preinstalată din fabrică, funcție pe care aproape niciun smartphone modern din ziua de azi nu o are din fabrică.

Am instalat și folosit o perioadă de cca 5 ani o aplicație =third-party= de răspuns automat DIRECT PE DIFUZORUL TELEFONULUI, aplicație numită Autoanswer care făcea ca telefonul acesta să răspundă în mod automat activând direct funcția de Speaker a telefonului tot în mod automat și instantaneu atunci când aceasta era activată de mine dinainte și când eram apelat de cineva, independent de funcția de =răspuns automat= instalată din fabrică care funcționa numai în asociere cu căști cu fir, o cască bluetooth sau cu un sistem =car kit=.
Această aplicație suplimentară minunată numită Autoanswer îmi era foarte utilă atunci când mă aflam acasă și nu puteam să răspund la telefonul meu mobil Nokia atunci când mă suna cineva, din diverse motive: fie mâncam, fie mă spălam și aveam mâinile ude de apă cu săpun, fie mă bărbieream, fie aveam mâinile murdare din cauză că găteam mâncare și etc etc.

Din păcate, orice aplicație destinată dispozitivelor cu OS symbian are un termen limitat de funcționare de până la maximum 10 ani, atât. Acestea sunt, în majoritatea lor, ca Autoanswer și altele asemenea, niște fișiere de tip.sis sau. sisx.
După numai 3 ani de folosință de la data instalării aplicației Autoanswer pe telefonul meu symbian Nokia, s-a întâmplat ca să mi se blocheze telefonul din alte motive care nu au avut nicio tangență cu această aplicație de răspuns automat direct pe funcția de speaker.
Atunci, după ce mi-am mutat toate fișierele și datele personale pe cardul de memorie din telefonul respectiv, card pe care apoi l-am scos din telefon, eu a trebuit să dau telefonului meu comanda de =reveniți la setările din fabrică=.
În situația asta, bineînțeles că acea aplicație Autoanswer, ca și celelalte aplicații instalate de mine pe acel telefon mobil Nokia, s-au eliminat în mod automat, așa cum era și normal.
Necazul a fost că, între timp, aplicația Autoanswer, ca și Advanced Call Manager și celelalte etc etc, expirase de multă vreme.
După ce s-a finalizat operațiunea de =revenire la setările din fabrică= a telefonului respectiv, am încercat să reinstalez aplicația Autoanswer, dar telefonul meu mi-a afișat atunci notificarea colorată în roșu: =expired certificate=.
Apoi, am studiat atent și asiduu problema respectivă pe diverse site-uri și forum-uri de specialitate numai pentru fenomenele tehnice legate de chestiunile de felul acesta ce apar la telefoanele cu OS symbian.
După ce am încercat una câte una TOATE metodele simple de așa-zisă păcălire sau =hack= precum schimbarea datei telefonului la o dată mai veche, chiar până la data lui de fabricație, și schimbarea setărilor din meniul =Aplication Settings=, am constatat că niciuna din aceste metode nu a funcționat.
Puțin mai târziu, am descărcat de pe net unica aplicație genială Symbian Hack care a dat rezultate și am reușit să reinstalez aplicația Autoanswer și pe toate celelalte pe telefonul meu symbian Nokia.
Din păcate și spre marea mea frustrare, mi s-a întâmplat exact același incident cu telefonul meu mobil Nokia symbian care se blocase din nou și a trebuit iar să-i dau comanda =reveniți la setările din fabrică=, după care totul a rezultat idem, căci, între timp, și aplicației Symbian Hack îi expirase certificatul de instalare și, astfel, nu am mai putut face nimic de atunci.
Apoi, am mai încercat să rezolv problema reinstalării aplicației minunate Autoanswer și a altora pe același telefon Nokia symbian al meu folosind diverse aplicații de hack pentru device-urile cu symbian OS, dar niciuna nu a funcționat.

Telefonul meu fiind fabricat în 2010, acum este mult mai rău, din cauză că orice aplicație pe care o descarc de pe site-ul =mobile.phoneky.symbian apps.com= sau de pe altele asemenea și încerc să o instalez pe același telefon Nokia symbian al meu, sistemul acestuia îmi notifică una din următoarele: expired certificate sau altele asemenea.
Am încercat DEJA TOATE versiunile de aplicații pentru răspuns automat direct pe funcția de speaker, dar niciuna nu a funcționat.
Ba mai mult de atât, după atâția ani, am descărcat recent alte versiuni de aplicații, pentru răspuns automat direct pe Speaker, de pe site-ul =phoneky.com=, aplicații care nu erau postate acolo până mai acum 3-4 ani, dar niciuna din ele nu funcționează.
Mi se notifică cu roșu de către sistemul telefonului meu mobil Nokia aceeași notificare: ==Expired certificate. Contact the application supplier.==

Deci, stimați oameni, vă precizez acum și acest aspect: fișierul de instalare al aplicației Autoanswer este unul foarte mic, de numai 34, 7 de kilobaiți, și este unul de tip.sisx.
Din pură curiozitate, am deschis de curând o copie a acestui fișier de instalare.sisx al aplicației Autoanswer cu Notepad-ul de pe laptopul meu și am văzut acolo un limbaj de programare foarte încâlcit, compus din fel de fel de litere, cifre, semne de punctuație și diverse caractere, ce se întinde pe mai multe pagini, ca să mă exprim așa, dar acesta, fiind foarte bogat în conținut, nu am reușit să identific DACĂ EXISTĂ ACOLO în cuprinsul lui VREO DATĂ CALENDARISTICĂ EXPRESĂ PE CARE EU SĂ O POT MODIFICA CU UNA MAI VECHE, ASTFEL ÎNCÂT APLICAȚIA RESPECTIVĂ =AUTOANSWER= SĂ MAI POATĂ FI REINSTALATĂ CU SUCCES PE ACEL TELEFON AL MEU NOKIA CU OS SYMBIAN.

În concluzie, cum ați putea să mă ajutați ca să reeditez ceva anme, și ce anume, din conținutul acelui fișier.sisx, ca aplicația Autoanswer să poată fi reinstalată cu succes și să funcționeze efectiv din nou pe telefonul meu Nokia cu OS symbian?

Abstract și neabstract de asta, ca fapt divers, există posibilitatea ca un fișier de tip. sisx sau.sis dacă este deschis, din pură curiozitate, cu Notepad să se corupă, dacă nu se va modifica nimic din conținutul său?

După câte știu, asemenea fișiere destinate dispozitivelor cu sistem de operare symbian și multe altele se deschid cu prgramul Phyton.
Totuși, poate nu este nevoie să încerc să fac asta cu Phyton că oricum nu cunosc încă acest program.
Totuși, cu acest tip de program, cică, putem să ne realizăm, să ne concepem, să ne construim propriile aplicații în funcție de nevoile tehnice de care avem nevoie pentru dispozitivele pe care le avem la îndemână, dar poate mă puteți ajuta VOI să-mi hack-eresc telefonul meu Nokia C7-00 Astound ca să reușesc, într-un final, să reinstalez aplicația Autoanswer.
Dacă nu-mi veți solicita o sumă mare de bani, eu vă plătesc tot efortul vostru.
Și vă rog să nu râdeți de mine și să-mi recomandați un telefon nou din ziua de azi, că am motivele mele personale să nu renunț la acest telefon Nokia C7-00 Astound.
Vă salut pe toți în cel mai respectuos mod posibil.
Cu deosebită stimă, Daniel.