| MihaelaDart a întrebat:

Salut TPU! Am avut o problema cu reteaua mobila acum o saptamana. Am sunat la reprezetanta RCS - Digi si sa imi spuna ca trebuie sa setez noua retea mobila partenera pe care o au in Grecia (eu locuind aici). Zis si facut. Lucrez de acasa, internetul nu il folosesc de la reteaua RCS, ci de acasa. Azi am vazut ca mi-au blocat accesul retelei mobile cu motivul ca le datorez 50 euro pentru consumul de trafic pe care eu nu am setat nimic in telefon decat ceea ce m-a indrumat operatoarea de telefonie sa urmez pasii, altceva nu am m-ai setat nimic. Telefonul il folosesc mai mult pe whatsapp decat la convorbirile clasice. Tatal meu abia maine se va duce la ei sa discuta de problema asta, el fiind in varsta, crede ca eu am facut intentionat asta sad, este in afara tehnologiei, sunt la o varsta destul cat sa stiu ceea ce fac si cum fac lucrurile de fel.
In cazul in care nu reuseste sa rezolve problema, va rog recomandati-mi o retea mobila buna si fara vreo problema de acest gen. Doresc sa pastrez numarul actual pe mai departe insa sa am abonament la alta companie de telefonie mobila. Pe care o recomandati sa fie utila in strainatate si sa nu fie cu un cost cu supra taxa? Va multumesc anticipat!

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca esti abonat la Digi Romania si te aflii in alta tara (Grecia), atunci esti in roaming, ceea ce se taxeaza suplimentar la Digi.

| MihaelaDart explică (pentru Bula):

Pana sa mi se intample cu schimbarea retelei partenere Digi de la Nova la Cosmote, nu am fost niciodata taxata pe roaming. Doar cand am facut schimbarea asta, m-am trezit de plata cu cei 50 de euro. Folosesc de multi ani Digi in Grecia cu abonamentul din Romania (tata are un singur abonament cu 2 numere de mobil al meu si al lui).

Bula
| Bula a răspuns (pentru MihaelaDart):

Doar Digi are roaming cu plata in UE, dar la un pret foarte mic.
Abonamentul lor (in tara) este cel mai mic (maxim 5 euro), dar cu roaming se aduna...

Pai si crezi ca unul dintre partneri ai lor in strainatate, m-a taxat atat de mult in nici o saptamana? Imi da cu virgula...

Bula
| Bula a răspuns (pentru MihaelaDart):

Vezi factura detailata!

Nu am acces la factura, doar tatal meu, daca va vrea sa imi spuna.
Nu ma intreba de ce... este la varsta inaintata si greu ma inteleg cu el. sad