| XYZsnick a întrebat:

Salut, un telefon furat a40, il am bagat in "find my mobile Samsung", apare offline i-am dat localizare si blocare. Intrebarea mea este, daca i-a fost dat restart inainte la setarile din fabrica prin butoanele de power si volum, mai functioneaza aplicatia?
Si stiti cum mai se gasesc telefoanele cu politia, sa-mi fac sperante?

Răspuns Câştigător
| hacktek a răspuns:

Aplicatia Samsung Account se poate reseta la un service bun, pentru un pret undeva intre 50-100 lei, Totusi, daca ai noroc si cel care este acum in posesia telefonului nu a fost la un Service si va incerca sa porneasca telefonul si acesta se va lega la Internet, tu vei vedea ultima locatie a telefonului. Vei organiza o panda impreuna cu vreo doi amici, si iti vei recupera telefonul.
In legatura cu Politia, du-te la cea mai apropiata sectie (de Politie), si reclama incidentul in scris. Sa ai supra ta un act de identitate, factura care atesta achizitionarea legala a telefonului, eventual si cutia originala a telefonului de pe care se va prelua seria unica IMEI.
Nu te astepta ca Politia sa mobilizeze zeci de efective pentru a-ti cauta telefonul, dar daca acest telefon pica intamplator, vreodata pe mana vreunui politist (orice individ suspect, eventual de o anumita etnie, cand este prins cu mata in sac, este perchezitionat, si ii este verificata seria IMEI a telefonului), vei fi contactat si ti se va inapoia bunul. Acest lucru nu se va intampla peste noapte, dar sunt sanse reale ca telefonul sa fie gasit. O cunostinta si-a recuperat un telefon furat dupa aproape doi ani; i-a fost furat in Timisoara, si dupa doi ani a fost gasit intr-un amanet in municipiul Iasi.
Partea cu blocatul IMEI-ului de catre provider poti sa o uiti. In Romania operatorii nu au voie, conform legislatiei in vigoare, sa blocheze nici un IMEI. Toate IMEI-urile sunt acceptate pe teritoriul Romaniei, chiar daca in tot restul lumii au fost "blacklisted".

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

In primul rand, Politia nu-ti cauata tie telefonul, fiindca nu-i obligatia lor sa-ti pazeasca tie un bun, daca tu nu esti atent si-l pierzi sau ti-l fura cineva. pentru asta sunt firmele de asigurari, pentru care trebuai sa-l platesti asigurare si el ti-l monitorizau si staiu unde se afla, ca in caz de pierdere sau furt sa-l recupereze sau sa te rasplateasca.
In situatia actuala, tot ce poti face este sa suni la providerul tau de telefonie si sa-i spui datale persoanele, dovedind ca tu esti propietarul (nume din contract, sau persoana care a cumpaart telefonul fiind inscrisa pe factura) si dai IMEI-ul telefonului, ca ei sa-l blocheze.

| cristimihailov a răspuns:

Se gasesc cu IMEI-ul.
Fiecare telefon are un IMEI unic.

| GhitaAndrei2000 a răspuns:

Cu politia sa nu iti faci sperante prea multe.Nu o sa ti l gaseasca, fratele meu a pierdut un a21 s si de cateva luni nu mai avem niciun semn de la politie.