| rippE a întrebat:

Sunt in UK si am un telefon HTC One X pe reteaua o2. As vrea sa vin in tara si sa imi iau un micro sim de la Orange! Dar oare pot sa il folosesc sau e blocat? Is aici ceva decodari speciale pentru One X?

Răspuns Câştigător
| ArekkusuKage a răspuns:

Nu nu il poti folosi deoarece este diferenta intre tari si este o chestie mai complicata care tine de roaming, am primit si eu un telefon din uk tot codat in o2 de aia iti pot raspunde sincer si corect am primit un HTC sensation S si la fel am patit imi ia 1 mil si ceva sa il decodez dar dupa va functiona, bine asta in afara faptului ca exista posiblitatea sa ti se stearga unele aplicati native( se mai intampla asta) dar, ii poti pune limba romana succeswinking si raspunsul e sigur bun ca la fel la fel am patit-o si eu

3 răspunsuri:
| razvitzi a răspuns:

Daca telefonul nu este blocat in reteaua O2 poti sa il foloseti, daca este blocat atunci trebuie sa il duci la service pentru decodare.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă ai cumpărat telefonul la "liber" ( deci cu plata integrală, fără reducere tip ofertă ) atunci sunt mari şanse ca să NU fie codat în acea reţea.

Totuşi, pentru a fi sigur/ă poţi merge cu el la magazinul de unde l-ai cumpărat şi îl decodează GRATUIT dacă e cazul ( să duci şi factura ).

Dacă l-ai cumpărat pe abonament ( cu reducere promoţională ) atunci probabil că este codat, iar decodarea o poţi face acolo contra cost.

Eventual, se poate decoda şi la noi în România, dar e posibil să fie mai scump ( sau să nu reuşească decodarea )...

Toate cele bune.

| Gsm_Ovidiu_1987 a răspuns:

Cel mai probabil este codat.Se poate debloca simplu si rapid, prin obtinerea codului PIN de deblocare care il cere telefonul in momentul in care introduci o cartela SIM straina.
Telefonul NU pateste nimic, atat sistemul de operare cat si aplicatiile instalate vor ramane intacte.Nici garantia nu va avea cu nimic de suferit.
Pacat ca aici pot raspunde si amatori ca ArekkusuKage care mai mult deruteaza oamenii.
Mai multe detalii pe www.ovidiu-gsm.com