anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce lumea scrie prost, adica scriu cuvintele legate exemple: m-ati-ma-ti, iau chemat- i-au chemat. Nu inteleg de ce lumea scrie asa. De ce?

21 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ca sa nu mai pună acea liniuța intre cuvinte, și de graba care o au.

| Laura a răspuns:

C-ă sunt proșt-i.

| hiphopbeatz a răspuns:

Pfoa intrebari existentiale.

pentru ca nu le pasa, sau este proasta. don't make a big deal out of it.

| TheCritic a răspuns:

Probabil pentru ca vor sa para mai interesanti daca sunt analfabeti sau pentru ca nu stiu sa scrie.Nu inteleg care e farmecul sa scrii pe o limba pe care nimeni nu o intelege.Deci e egal cu 0big grin...Parerea mea.Totusi,multi dintre ei nu stiu sa scrie corect gramatical.

| RoxiiSiAtat a răspuns:

Exista 3 feluri de oameni care au ceva in comun : sunt analfabeti.
Prima categorie nu stie sa puna cratima si scrie fara.
A doua categorie pune cratime in plus ( ex : intrebari-le)
A treia categorie nu stie unde sa puna cratima ( ex : n-am )

| εмiLч97 a răspuns:

Hey happy
Toata lumea din ziua de azi sunt atat de comozi incat, ei cred ca toata lumea stie cum se pun cratimele. Ei pur si simplu nu vor sa recunoasca ca (scuze ca fac o cacofonie) nu stiu limba romana.
Sper ca te'am ajutat

| yhsay a răspuns:

Pentru ca-l iau pe "nu-s la scoala, nu trebuie' sa scriu ca la ora de limba romana" in brate, si apoi se mira lumea de ce mai mult de jumatate din populatia tarii nu-i in stare sa treaca examenul de BAC.

Bai fraierilor, faptul ca scrieti ca niste "smecheri" inculti si prosti, nu va face superiori, ci va prosteste mai mult. Dar sa privim partea buna, angajatorii nu vor oameni de genul pe functii importante, asa ca mai bine pentru noi cei carora nu ne e lene sa punem o amarata de cratima sau sa vorbim ROMANESTE.

| ioana100 a răspuns:

Pai,de la ma-ti,ma este pronume personal forma prescurtata(toate formele:pe mine,ma -m) iar la a doua tot la fel i-au chemat,i- acela este de la pronumele personal(toate formele:lor,le,-l); nu se pot scrie doua parti de vorbire intr-un cuvat doar cu ajutorul cratimei, o sa intelegi cand mai cresti, o sa inveti prin clasa 4-5, sper ca ai inteles...batting eyelashes

| ioana100 a răspuns:

Scuze,credeam ca te referi de ce se scrie cu cratimahappyraspuns:pentru ca in Romania nu se mai pune accent pe carte ca alta data iar parintii nu iau masuri si v-or fi generatii din ce in ce mai proaste iar la orele de romana nu erau atenti, se gandeau doar la prostii...:happy

| opium a răspuns:

Pentru ca lumea e prea cool,prea grabita,prea interesanta ca sa isi mai aduca aminte de o cratima neinsemnata.A, si pentru ca lumea e analfabeta, se intelege de la sine.

| KatAcestUtilizatorNuMaiEPeTPUxD a răspuns:

Mai sunt enervanti si aia care pun apostrof aiurea, in loc sa puna cratima, cum a scris cineva adineaori "sper ca te'am ajutat"...

| DarkMirror a răspuns:

E mai simplu. Asta e un limbaj ca intre prieteni.

| NoSwear a răspuns:

Deoarece multi oameni sunt analfabeti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu una gresesc cuvintele din graba.Altii insa, altceva in afara de calculator nu mai stiu si nu le arde de scoala.
Pstonguee mine cel mai tare ma enerveaza cand unii pun in loc de cratima apostrof sau punct.Stiu pe cineva care punea asa si la scoala pana i-a spus profesoara.

| Cherry a răspuns:

E simplu,mai ales pe retelele de socializare,pe mess, chat, etc numai stam sa le pictampe fiecare in parte.

| Tasya05 a răspuns:

Pentru ca cateodata oamenii se grabesc sa scrie si mai fac greseli. Cred ca toti fac greseli din astea, e normal, dar, acum toti se cred destepti si daca faci o mica greseala spun ca esti analfabet. Deci toti scriu mai gresit pe internet deoarece toti sunt grabiti si cateodata uita de scrisul corect.

| Roxyuy a răspuns:

De inculti.

| mykydutza001 a răspuns:

Fiindca sunt prosti.Si eu ma grabesc, de multe ori, cand scriu pe net dar asta nu inseamna ca nu mai folosesc cratima sau nu stiu sa pun "i-urile". Acestea sunt lucruri elementare pe care ar trebui sa le invete fiecare dintre noi in scoala primara.Nici macar acordul nu sunt in stare sa-l faca unii.Citez: "Toata lumea din ziua de azi sunt atat de comozi...".Si dau sfaturi.Cum poti sa spui,sa scrii "lumea sunt?"CUM?
Si am destule colege la facultate care nu scriu doar pe net sau pe mess,ci si la cursuri, la examene, fara cratima.Culmea e ca vor sa devina invatatoare! Sistemul de invatamant din Romania e la pamant!

| VaD a răspuns:

Pentru ca unii la ora de lb.romana jucau carti, vorbeau, isi gaseau oricare alta activitate in loc sa asculte profesorul...si asta este generatia care va duce Romania mai departe.

| TraaLaa a răspuns:

Pentru ca lumii ii e sila,inclusiv mie de obicei,pentru ca ne gandim ca e net si se presupune ca avem voie, ca putem omite greseala.
dar trebuie sa recunosc ca nu e un lucru bun, te poti invata asa...

| aldea47 a răspuns:

Pentru ca in ziua de azi toata lumea e pe fuga si nu mai au timp sa corecteze sau sunt pre lenesi