Bună, draga mea!
Of, of. Şi eu sunt uneori timidă încât nu reuşesc să vorbesc. Păi şi sunt cam dezvoltată pentru vârsta mea, par de vreo 17 şi am 14. Ar trebui să fim fericite pe lângă alea de 20 care par de 11. Este bine, un băiat asta urmăreste. De ce să te intimidezi? E un privilegiu să fii dezvoltat în raport cu vârsta.
Uite, şi eu am suferit destul din asta'.
Gata, ajunge! La mine a funcţionat. Scrie în camera ta sau oriunde te uiţi în fiecare zi (în cartea de Mate-spun si eu)) : Sunt cea mai frunoasă! Sunt cea mai deşteaptă! Voi reuşi orice şi oriunde! Pot orice îmi doresc!
Timiditatea ta provine de undeva. Spune-mi exact de unde ca să te pot ajuta. Râd fetele geloase? Te încurci când vorbeşti? Spune-mi fără nici o ruşine exact ce simţi. Şi eu am trecut prin asta. Fii nepăsătoare la vrăjelile băieţilor! Nu le crede nici cel mai nevinovat compliment "eşti lalalala...". Tu ştii deja. Băieţii de la 13+ vor sex. La complimentele lor nu te intimida. Răspunzi foarte finuţ, ca şi cum deja ştii, "Mulţumesc.". Cred că la vârsta noastră băieţii sunt principala cauză a acestei introvertiri.
Controlează-ţi gesturile, nu freca mâinile, priveşte băiatul în ochi, zâmbeşte doar atunci când simţi. Nu îl lasa să creadă că fata e "bătaie de joc". Nu îi oferi prilejul de a te agresa verbal, mai ales fizic! Dacă el îţi devine prieten nu îţi arăta decât o stare deranjantă (nu întreaga gelozie) când el se uită după fete, îţi povesteşte "ce bună e aia".
**Nu uita că eşti cea mai frumoasă, cea mai deşteaptă, poţi reuşi orice!**
Ce zodie eşti?
Mai întreabă-mă. Dacă te pot ajuta, cu mare plăcere! :**
E greu sa scapi de timiditate, deoarece creierului tau ii este frica, ca anumite persoane sa nu rada de tine sau sa te i-a la misto.SIngura solutie este sa nu te intereseze parerea altora si sa spui ce gandesti, chiar daca uneori vei face glume proaste sau vor rade alte persoane de tine ca ai gresit.
Dupa mine nu poti scapa de timiditate. asta e felul tau de a fi si trebuie sa te obisnuiesti cu idea, parerea mea :3. Si eu sunt timida dar doar cu persoanele care nu le cunosc atat de bine, dar pr intre prieteni ''timida'' e ultimul cuvant care m-ar descrie ! Cu persoanele care nu le cunosc nu gasesc nici un subiect de discutie, poate asa e si in cazul tau. Orcum incearca sa fi optimista tot timpul! ^^ Bafta!