In primul rand la 13 esti in curs de dezvoltare. afla care este piramida alimentelor, incearca sa ai un program de masa! mananca fructe, legume, lapte, oua, branza, carne(de preferat fiarta sau de peste) si FA SPORT! esti in crestere! o sa arati altfel peste 5 ani. ai grija la dulciuri si toate chips urile si lucrurile care pot parea delicioase dar is de fapt otrava! lasa deoparte sucurile si bea apa![]()
Pai depinde de inaltimea pe care o ai.
Medicul meu de familie mi-a spus ca normal trebuie sa ai cu 10 kg mai putin decat inaltimea.
[Nu conteaza ca esti fata sau baiat!]
De exemplu eu am 13 ani si 1. 65 inaltime si 49 kg normal la inaltimea mea ar fi sa am 55.
Sper ca ti-am fost de folos. :*
Pupici! :*
Pa.pa! :*
Deci pentru un baiat de 1.61 m trebuie sa aiba 65.1 kg si pentru o fata 56.2 kg. La un baiat de 1.62 m-65.6 kg, iar la o fata 56.9 kg si la un baiat de 1.63 m-66.2 kg, iar la o fata 57, 5 kg. Vorbesc serios am fost sa ma cantaresc la farmacie si mi-a dat un bon unde scria lucrul asta.
Uite de exp:eu am aproape 14 ani si am 45 kg si 1.60 m si toti imi spun ca sunt slaba
Pai... Daca ai de ex. 1. 55 si esti fata scazi -10 deci 42-45 de kg... Daca ejthy baiat -12
Eu am 1.60 inaltime si 41 kg., deci consider ca aproximativ 40-45