Copilul, o data cu laptele mamei, invata sa-i simta pe cei apropiati, invata ca este aparat si ca, radacinile lui sunt in tara in care s-a nascut.
De ce se zice limba materna, indiferent in care tara este adus pe lume un copil, pentru ca aceasta nu este doar un mod de a comunica, este o modalitate de a trai si simti caldura pamantului pe care te-ai nascut.
Mama te invata ce-i bine si ce-i rau, mama iti va proteja viata si sanatatea si tot ea este cea care iti va transmite importanta faptului de a-ti pastra puritatea sufletului si de a-ti iubi pamantul patriei. Mie mi se pare ca rolul mamei este ceva mai complex decat cel care este perceput la prima vedere. Mama iti da viata dar te face sa "vezi', ce este important pentru tine si sufletul tau, de ce este important sa-ti iubesti patria, chiar daca acum multi o denigreaza.
Gandirea fiecaruia dintre noi este axata pe preceptele pe care le-am invatat inca din frageda copilarie de la parintii, bunicii si strabunii nostri, antecesori care au scris istoria acestei tari. Cine nu simte romaneste, este un om care, n-a primit acest sentiment maret de la cei apropiati lui, care l-au crescut dar nu i-au "instalat" si o inima receptiva, o responsabilitate pe care o ai atat fata de tine si cei apropiati, cat si fata de tara din care-ti tragi "seva".
Eu cam asa vad raspunsul la aceasta intrebare si daca a fost o tema pentru vacanta, eu cred ca meriti ca sa stii aceste lucruri, chiar daca le vei scrie intr-o lucrare pentru scoala pentru ca, sunt convinsa, ca-ti vor ramane si tie in minte, unele din ideile pe care eu le-am scris, raspunzand la intrebarea ta.
Mult succes si multa sanatate.
Ca tot veni vorba de limba "romina"!![]()
Un copil trebuie invatat nu doar sa vorbeasca sau sa citeasca! Trebuie invatat si istoria Romaniei, sa aiba habar de unde ne tragem si toate cele!
Iar la partea cu ganditul cred ca ii destul de clar! Trebuie sa fie patriot cu toate ca tara ii plina de specimene fel si fel! In Romania aproape nimic nu`i roz iar el trebuie sa stie asta!
Una este de a vorbi corect romaneste, dar alta este de a gindi in aceasta limba...si copilul trebuie sa stie si istoria lui de unde provine si tot asa.