De multe ori ii invidiez pe cei prosti. Cred, ca in nestiinta lor, incapacitatea de a vedea lucrurile in ansamblu, de multe ori sunt mai fericiti. Desteapta si norocoasa nu se poate?
OK, atunci aleg prima varianta. Cei care gandesc mai putin, au si motive mai putine, ca sa sufere - deci nu "norocul" a jucat rolul decisiv in decizia mea.
Norocul e doar speranta oarba a prostului. Oamenii destepti nu cred in noroc si cauta sa reuseasca fara el.
Daca esti destept automat stii ca e pueril sa crezi in asa ceva.Norocul ti-l faci cu mana ta.Cand vad pe unii cum isi cumpara statuete chinezesti aducatoare de noroc sau talismane.In loc sa puna osul la munca alearga dupa himere
Cand o impartit Dumnezeu toate cele prin lume, o ajuns in Ardeal cu sacul gol, de fapt aproape gol. Si se sfarma Doamne-Doamne, si nu stie ce sa faca, si-l intreaba pe ardelean ce sa faca:"Ma Ioane, ce sa fac, nu mi-o ramas decat frumusetea si prostia, tu pe care vrei sa ti-o dau", Ioan:"apoi, Doamne, frumusetea-i trecatoare."
Nu zau, destept sunt, dar nu as vrea sa fiu lipsit de noroc, da' nici prost nu vreau, ca sa nu stiu ce noroc am.
Si sunt ardelean, si cred ca bancu' de mai sus nu-i adevarat.
E adevarat ca exista "norocul chior" sau " norocul prostului", adica se poate intampla ca cei prosti sa aiba noroc asa, ca printr-o minune, dar nu prea stiu cum sa-l foloseasca... e bine sa fi destept, pentru ca asa stii cum sa-ti gasesti norocul in viata, desi de multe ori nu ai nevoie de noroc ca sa traiesti bine si sa ai o vinata linistita...
parerea mea
Ideal e sa fii destept si sa ai si noroc, dar dintre acestea 2 eu zic ca e mai bine sa fii prost si sa ai noroc pentru ca degeaba esti destept daca traiesti in saracie toata viata.
Destept si fara noroc. Daca esti destept stii cum sa-ti "fabrici" norocul in unele situatii.
Sincer...toti ar spune ca ar fi mai bine prost cu noroc... dar nu e asa, pentru ca astia prosti nu traiesc cu adevarat cum traiesc astia destepti.astia destepti au studii, au trecut prin multe si la urma au o cariera in viata, dar astia prosti sunt fara studii, fara sa aiba habar ce se antampla cu viata, nu stiu sa o traieasca asa cum trebuie, cauta doar sa le pice ceva din cer, eu zic ca ai noroc cu bogatia mintii nici de com cu prostia, asta e parerea mea. o zi buna
Sa fii prost si sa ai noroc, ca asa o sa fii fericit cu existenta ta mediocra pentru ca nu ai idealuri, nu ai asteptari, nu ai standarde deci nu poti fii niciodata dezamagit sau frustrat.
Pai... daca esti destept nu mai ai nevoie de noroc, daca esti prost ai nevoie de noroc din plin pentru ca daca mai esti si prost si nu ai nici noroc, ai fff putin de trait... Daca esti si testept si nici nu ai noroc, e ok, caci daca esti destept poti sa te descurci fara o "forta divina" care sa te tina de frunte ca sa fii calcat de masina cand treci strada, asa ca dupa mine zicala 'prost sa fii noroc sa ai se apreciaza f bine in multe cazuri, dar eu una prefer destept si fara noroc.
Norocul vine si pleaca, asa ca prefer sa raman cu ceva cand pleaca. Deci mai bine destept si fara noroc.
Prost sa fi noroc sa ai e o vorba batraneasca, Giovanny Grandiossu mereu e de acord cu treburile batranesti, DAR norocu si-l mai face omu si cu mana lui, asa se spune prin cartier.
Sincer...cred ca nici una.
Daca esti prost si cu noroc nu o sa iti dai seama cum sa iti "utilizezi" norocul.
Daca esti destept si ghinionist atunci de ce mai esti destept?
Cred ca ambele, depinde de situatie.Ca daca esti prost si ai noroc, poate ai o data si pe urma te paraseste.Cred ca e fain sa ai noroc si sa faci pe prostul.