| ionikutza a întrebat:

Cum se fac gogosile? Si inca o intrebare:Cu pot face in timpul meu liber? Am 17 ani.Mltumesc anticipat. Dau fundita.

Răspuns Câştigător
| TheToxicNightmare a răspuns:

Ingrediente

450 g faina
400 ml ulei
100 g zahar pudra
300 ml sirop de fructe
100 g stafide
1 plic vanilie
10 g sare
6 oua

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune la fiert o cantitate de apa egala cu faina, cand apa clocoteste, se adauga faina, avand grija sa nu se faca cocoloase si de aceea se bate bine cu un tel;

Cand faina s-a incorporat si s-a omogenizat, se pune la rece, dupa ce s-a racit, se amesteca zaharul, stafidele si ouale pe rand, frecandu-se continuu pana se obtine o pasta compacta;

Cu o lingura se fac gogosile si se prajesc in uleiul bine incins. Cand s-au rumenit se scot cu lingura de spuma, se pun pe un platou, se toarna peste ele sirop de fructe si zahar pudra. Se servesc calde.

In timpul liber poti citi sau sa iesi cu prieteni in oras.happy

6 răspunsuri:
| mariazet45 a răspuns:

4 oua, 0, 500 kg de faina, 0. 250 kg zahar, 0, 250 lapte, sare, 0, 200kg margarina, 0, 400 ulei, drojdie cat o nuca faci un aluat ca si cozonacul, apoi faci bilute mici din aluat si le scufunzi in uleiul incins. Se pudreaza cu zahar farin.
In timpu liber faci gogosi, ai acum doaua retete, deocamdatata.

| Razvy197 a răspuns:

Gogosi

ngrediente
1 kg faina
30 g drojdie de bere instant
250 ml lapte sau apa calduta
3 oua
250 ml lapte sau apa calduta
100 ml ulei
2 linguri de zahar tos
zahar pudra
zahar vanilat, esenta de rom
ulei pentru prajit
sare dupa gust

Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca;

Se amesteca ouale cu sarea, zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilat si laptele sau apa calda;

Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia si faina, se framanta adaugandu-se treptat uleiul;

Se unge cu aluatul la suprafata cu ulei si se mai lasa la dospit � ora;

Se intind foi de 0, 5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi, cu un pahar cu gura rotunda;

Se mai lasa 10 minute gogosile sa creasca;

Se incinge uleiul, si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita;

Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe o hartie poroasa, care va mai absorbi din ulei;

Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat;

Veti obtine o gramada de gogosi, pe unele le puteti gauri si umple cu dulceata.

sau

gogosi



Ingrediente gogosi:

Pentru 6-7 gogosi:
1 ou
250 g faina
1 lingurita drojdie praf sau 1/2 pachetel (10 - 15 g) drojdie proaspata
60 ml lapte
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita sare
1 lingura ulei
coaja rasa de lamaie sau portocala
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat

Modul de preparare a retetei:
Se incalzeste la aproximativ 40°C o ceasca (60 ml) de lapte (il simtim caldut, dar nu fierbinte, la mana). In lapte se dizolva drojdia de bere. Daca folosim drojdie proaspata, aceasta se freaca mai intai, intr-o farfurie sau castronel, cu o lingurita de zahar, pana se fluidizeaza. Apoi se dizolva acest amestec in laptele caldut.
In laptele in care am dizolvat drojdia se amesteca, folosind mixerul, 1 lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa amestecul la caldura (pe un bufet, aveti grija ca in bucatarie sa fie cald) un sfert de ora, acoperit cu un servet curat, sa creasca.
Se bate oul apoi se amesteca maiaua, galbenusul, restul de zahar, uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Faina se pune gramajoara pe planseta de lucru sau intr-o cratita mare, larga, si in mijloc se face, cu mana, o adancitura. In aceasta adancitura se pune amestecul de maia si se incepe, treptat, inglobarea fainii in compozitie. Se procedeaza ca la reteta de cozonaci, intai se inglobeaza faina de pe margine cu o furculita, apoi cand amestecul devine mai consistent se foloseste mana. Se framanta aluatul, adaugand faina daca mai este necesar. Dupa 10 minute de framantat, aluatul incepe sa se desprinda de pe planseta si se incepe impaturirea acestuia, stropindu-l cu unt topit.
Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa creasca, la loc calduros.
Se intinde aluatul intr-o foaie de aprox. 5-7 mm grosime si se taie cu gura unui pahar. Se lasa gogosile astfel formate un sfert de ora la caldura sa se odihneasca, apoi se pun in uleiul incins. Se lasa pe o fata pana cand acea parte este facuta, apoi se intorc. Gogosile nu se intorc prea repede deoarece nu mai cresc complet.
Se lasa gogosile in ulei pana cand capata culoarea aurie, apoi se scot pe o farfurie sau un servet de hartie, se lasa sa se scurga de ulei. Se tavalesc prin zahar vanilat si se servesc.

Si in timpul tau liber ai putea face deserturi, sa citesti o carte interesanta etc. Sunt multe lucruri.:d:d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine doreste sa ma voteze si pe mine la adresa aceasta http://ipremii.com/index.php?r=16C7 va multumes foarte mult tuturor celor care ma voteaza doar un singur clik si m-ati votat o nimica toata daca vreti sa ma ajutati mai am nevoie sa strang 987 de voturi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intreab-o pe mama ta harnicuto

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum se fac gogosile? raspuns obligatoriu dau fundita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de gogosi? poate vrei sa le dai la mincinosi?