| AnaMaria_2328 a întrebat:

De unde provine:cascavalul, cirnat, cirnat afumat?*****dau fundita*****

Răspuns Câştigător
| Revelation a răspuns:

Caşcavalul (albaneză: Kaçkavall; bulgăreşte: Кашкавал (Kashkaval); sârbeşte: Kačkavalj; siciliană: Cascavaddu) este un tip de brânză făcută din lapte de vacă sau oaie, produsă la început în Sicilia, dar acum răspândită prin Balcani, mai ales în România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Turcia, Grecia, Slovenia şi Croaţia.

Numele italian al brânzei era Caciocavallo, însemnând Brânză calare. Unii[cine?] cred că la început era făcută din lapte de iapă. Mai probabil este că denumirea provine din faptul că se pune la scurs „călare" peste un băt

Carnatul se face dintr'un mat de porc umplut cu carne, iar carnatul afumat este acelasi lucru numai ca este afumat laughing

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la soacră rolling eyes.

Întrebări similare