| Vladone a întrebat:

Fumul de tigara dauneaza mediului inconjurator?

Răspuns Câştigător
| valyb a răspuns:

Fumul de la o singura tigara sigur nu. Dar fumul de la toate tigarile care le fumeaza toti fumatorii lumii cu siguranta.

10 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Nu stiu cat dauneaza fumul dar chistoacele, pe care le arunca lumea cu... dezinvoltura pe jos, sigur polueaza.
"Majoritatea legilor si a avertismentelor impotriva fumatului prevad modul in care fumatul afecteaza organismul uman, fara a se mentiona si faptul ca acest obicei dauneaza si atmosferei, florei, faunei, solului etc.
Cum am constatat acest caz de poluare? Din pacate nu este un caz de poluare. Este un fenomen cu care ne intalnim la fiecare pas si care a ajuns sa ne afecteze in mod inevitabil. Tot ce putem face este sa minimizam contactul cu persoanele fumatoare, sa evitam locurile publice unde se fumeaza. Insa nu putem trai izolati de societate.
Tot ce trebuie sa fac ca sa observ in mod concretefectele fumatului asupra mediului este sa ies la geam si sa privesc in gradina blocului unde locuiesc. Sute, poate chiar mii de chistoace de tigari sunt zac prin iarba tot mai rara si printre florile pe care putinii locatari carora le mai pasa, le ingrijesc. Zilnic sunt aruncate zeci de chistoace care contribuie la contaminarea solului cu substante nocive si la sufocarea vegetatiei".
De fapt populatia se imparte in fumatori activi (cei care isi aprind tigara) si fumatorii pasivi (toti ceilalti).
http://facultate.regielive.ro/......27567.html

mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Mda, d-asta imi vine sa-i bat pe cei care, dupa ce ca fumeaza, NICI MACAR NU STING TIGARA DUPA CE O TERMINA, CI PUR SI SIMPLU O ARUNCA PE JOS.
RUSINE!

| Delia 75 a răspuns:

Un studiu recent arata ca o serie de radicali liberi prezenti in atmosfera sunt substante nocive si sunt mai periculoase pentru sanatate decat fumul de tigara.

| miha2010 a răspuns:

Din punctul meu de vedere da si nu numai mediului in caRE DAR SI NOUA, TENUL IMBATRANESTE MULT MAI REPEDE SI ORGANISMUL LA FEL. FA DACA VREI DIFERENTA DINTRE UN FUMATOR SI UN NEFUMATOR. DINTRE O CAMERA IN CARE NU SE FUMEAZA SI INTR-UNA CARE SE FUMEAZA DIFERENTELE EXISTA CREDE-MA SI NICI PLANTELOR NU LE FACE BINE FUMUL DE TIGARA...ASA CA LA MAI BINE!

| PorcușorulDeGuineeaV a răspuns:

Salutare! Tigarile si fumul de tigara dauneaza.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu, fumatul si fumul dauneaza doar fumatorilor (activi sau pasivi). Mediul nu sufera prea tare de pe urma tigarilor, e o cantitate prea mica de fum.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

100%

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Din punctul meu de vedere cred ca nu ar mai trebui sa existe tigari...deaorece dauneaza grav sanatatii si oamenii nu se prea pot lasa de ele...

| gabi_pascu a răspuns:

Singurele modalitati in care fumul de tigara poate afecta mediul sunt fie incendiul (cauzat de tigari aprinse aruncate pe jos) sau prin mirosul neplacut dintr-un mediu aparte – o cladire, de exemplu.