N-o sa ramana cicatrice definitiva. Doar o zona mai pigmentata, dar e adevarat ca poate dura mult pana sa dispara de tot. Eu m-am atins de un bec de la veioza si s-a facut exact cum spui tu. Zona de hiperpigmentare a disparut dar foarte lent (cam in doi ani).
Îti recomand sa te ungi la locul unde ai arsura cu miere de albine, vindecarea va fi foarte rapida. Asa am procedat si eu intr-0 situatie mult mai grava si totul a fost ok.
Niciodata sa nu pui apa rece peste o arsura, pentru ca risti sa ti se faca basici. foloseste un unguent (fenidtil, dermazin, etc.) si dupa ce se vindeca, daca ramane semn, da-te cu cicatrizin unguent. nu e foarte scump, dar face minuni. multa sanatate!
Pune repede o batista cu otet...niciodata sa nu pui apa pe arsura... otetul e cel mai indicat! daca se ia pielea sa o indepartezi cu un tifon...si continua sa adaugi otet peste arsura, sa fie batista mereu umeda!
Nu trebuia sa folosesti apa, alcool sanitar, ulei sau un albus de ou, daca are mai mult de o ora pune unt sau untura sau o crema grasa
daca are 2-3 minute otet sau spirt
suferinta usoara
Poi daca iti ramane cicatricie o sa iti treaca cu timpul... k asa am patit si eu
Eu stiu ca ideal - dar imediat! - albusul de ou, sau spray Bioxiteracor, de la farmacie, e foarte util in casa, pentru mai multe! sau miere, sau propolis!
Nu iti ramane. eu m-am ars cu ceara depilatoare...si mi s-a dus. odata m-am ars cu fierul de calcat destul de urat.calcam si m-am dat pe partea cealalta a mesei si m-am atins cu abdomenul.am avut o ditamai basica. dupa s-a trannsformat in carne vie. dupa s-a vindecat.si s-a dus in cativa ani.
reghi întreabă:
Ciocinta_Alexandru_1976 întreabă: