Scuza-ma dar personal cred ca astea sunt numai mituri. si prostii. Poate are impresia ca o vede ori o viseaza... in nici un caz nu umbla mortul prin locuinta nici macar alea 40 de zile, cum spui tu. Eu nu cred in lumea cealalta, de dupa moarte. Pur si simplu nu exista asa ceva.Mortii nu stiu nimic.Moarte= ''somn'' Asta e parerea mea
Doar spiritul acesteia nu umbla ea in fiinta. Dupa atata timp cred ca doar e in imaginatia ei, ii duce lipsa si atunci cand se regaseste in casa fara sora draga isi aminteste de ea sau ii apar secvente cu ea.
Buna,
Intr-adevar spiritul nostru dupa moarte poate sa mai ramana inca vreo 40 zile in incercarea de a rezolva ceea ce nu a reusit in timpul vietii. Daca aceasta reapare din cand in cand o face doar pe a avertiza pe cei dragi in cazul unor primejdii sau cu privire la anumite lucruri care urmeaza sa le intreprinda. Dar se poate intampla si datorita faptului ca rudele apropiate celui care a decedat sa nu accepte trecerea in nefiinta a celui pierdut si tocmai de aceea din cand in cand le mai apar in vise.
In speranta ca ti-am putut fi de folos, iti urez o zi buna.
Pot exista astfel de fenomene, ele sunt spirite legate de pamant, adica nu au ales nici iadul si nici raiul. Ele de obicei raman pe pamant pentru a fi impreuna cu persoana la care tin foarte mult. Spiritele pot fi alungate de preoti, si o sfatuiesc pe prietena ta sa-si alunge sora de pe pamant foarte repede, pentru ca spiritele ramase prea mult ajung sa fie confuze si pot devenii violente.
Nu poate fi adevarat Sunt doar superstitii care sunt aduse de povestile unor persoane cu imaginatie foarte bogata...la partea intunecata
Dupa ce moare, nu omul umbla de capul lui, adica sufletul lui, ci este purtat de ingerul sau pazitor pe urmele pasilor sai pe cand acesta era in viata, si-i arata unde a gresit si unde a facut bine, apoi este plimbat la rai si apoi la iad, iar in a patruzecea zi i se hotaraste locul, la bine sau la greu, in functie de ceea ce a intreprins in viata. Singurul lucru folositor sufletului este constituit din pomenile facute si milostenia data in numele raposatului(ei). Cred ca daca o vede pe sora sa sau are impresia ca o vede, ar putea incerca sa-i dea mai des de pomana cate ceva.
Sa stii ca se mai intampla. Adica din cate am mai vazut pe la televizor, documentare, bla bla mai apar fantomele celor morti. Din cate stiu asta se intampla daca cel mort nu a gasit drumul spre lumina. Oricum mie nu mi s-a intamplat asa ca nu stiu sigur.
Nu am vazut mort sa mai umble 40 de zile
Cred ca prietena ta are o imaginatie destul de bogata. Totul este un joc in mintea ei si nu reuseste sa se desparta de amintirea surorii. Nu reuseste sa impace cu ideea ca a murit, sa vada realitatea ca mortii sunt morti, acolo in pamant, iar noi sa ne vedem de viata noastra.
Nu are cum.cred ca prietena ta o iubea prea mult si de aia o vede seara. e dor de ea
Povestea asta cu 40 de zile nu are legătură cu realitatea.
Este o distorsionare a adevărului biblic.
În Biblie scrie despre Isus. După ce a fost ucis la 3 zile a înviat. După înviere a mai stat 40 de zile pe pământ, au fost și martori ale acestor evenimente. După aceste 40 de zile s-a înălțat la cer, aceasta atenție, după înviere, nu după ce a murit.
Despre ceilalți oameni, minciuna religioasă spune că fără să învie, după ce mor umblă sufletul.
Oricine face paralela cu relatarea despre Isus observă minciuna cu privire la ceilalți oameni care mor.