Da,pentru că sunt unele răspunsuri inteligente care chiar merită punctate şi apreciate.Trebuie susţinute adevăratele valori.
S-o trazneasca Bastet! Prinsa, neprinsa, m-am prins eu pana atunci de ce imi spusese Mars...
Ai dreptate, stapana inteleapta ce esti!
Nu e nimic, te iarta PisicaTPU. Iarta-o si pe tu pe ea, ca te credea putin bazait.
Inteleg...dar macar are gust bun? ar trebui tu sa stii
.
Buna.Nu,nu(mai) votez.Am dat cateva voturi cand eram mai noua, dar aveam tendita de a vota mai mult negativ decat pozitiv, iar daca lucrul acesta a fost valabil acum 2 ani, nu-mi inchipui ce ar fi in voturile mele acum
. Motivul pentru care am renuntat sa votez este acela ca nu am vrut sa supar pe nimeni cu voturile negative(dar nu abuzive)si ca voturi pozitive oricum acordam foarte putine(desi poate nu am dat de inteles asta, sunt foarte pretentioasa cand vine vorba de calitate). Numai bine.
Katya, interesant. Deci ca să nu fii tentată să votezi negativ, ţi-ai auto-impus să nu votezi deloc: nici negativ, nici pozitiv. Corect?
Dar spune-mi, te rog, chiar nu ai citit în ultimii ani nici un răspuns care să te încânte, care să-ţi umple sufletul de bucurie, de admiraţie pentru autor, de mândrie că împarţi aceeaşi ţară, acelaşi site cu el, nici un răspuns care să te descătuşeze, să te facă să zici "eh, ce naiba!" şi să arăţi recunoştinţa şi admiraţia măcar printr-un vot?
Sau în dorinţa de a te pedepsi pe tine, pentru faptul că nu ştii să-ţi controlezi foarte bine emoţiile negative, ai preferat să-i pedepseşti şi pe ceilalţi, controlându-le şi pe cele pozitive? Oare e corect faţă de ei?
...Tot stau şi mă întreb: De ce oare de cele mai multe ori ne place doar să primim, nu să şi dăm?
Împărţeala? De? Insecte sau alt tip de bunătăţi de pe masa stăpânului?
NOname,nu,nu mi-am auto-impus nimic si-mi pot controla foarte bine emotiile, indiferent de natura lor.Am subliniat foarte clar faptul ca nu votez negativ deoarece nu vreau sa supar pe nimeni.Cred ca lucrul acesta l-ai inteles,chiar daca ai tendinta sa subliniezi faptul ca tu consideri ca altul ar fi motivul pentru care am ales sa iau aceasta decizie,intrucat te afli in aceeasi situatie si, cu siguranta, motivele sunt aceleasi.Deci ce sa inteleg,ca tu eviti sa votezi negativ deoarece nu-ti poti controla emotiile negative? Nu de alta,dar asta ai dat de inteles chiar tu prin acest raspuns,facand referire la alt utilizator,in schimb.
Cat despre pedeapsa...ce pedeapsa?
Sunt total indiferenta in ceea ce priveste acest subiect si, in plus, sa votez nu-mi ofera nici-o satisfactie.Si nu e pedeapsa nici fata de ceilalti, intrucat nu le dau cu nimic in cap(la figurat vorbind), la urma urmei.In plus,asa zisul control pe care,din puncul tau de vedere,se pare ca nu-l am,nu ar influenta cu nimic voturile mele pozitive,e ca si cand ai spune ca m-am lovit la picior si ma doare capul.
Cat despre raspunsurile care sa ma incante,am citit destul de putine in ultimele luni(dupa cum ti-am spus,sunt pretentioasa din punctul asta de vedere),iar acelea au fot date de utilizatori care (deja) stiu ca ii apreciez si pe care nu i-ar incalzi cu nimic voturile mele sau ale altcuiva.
Una peste alta,prefer sa-mi arat altfel admiratia, decat prin niste voturi, pe care nu dau 2 bani,si cred,de fapt sunt sigura,ca aceasta modalitate ii ofera o satisfactie mult mai mare celui pe care-l apreciez,ii ofera o satisfactie reala.
Cat despre ultima fraza,cum am spus, nu ma intereseaza voturile, deci nu ma incalzeste cu nimic daca le primesc sau nu.Deci,in cazul de fata, chiar nu-si are rostul.Crede-ma ca in cazurile care conteaza cu adevarat,sunt de parere ca ceea ce primesti,trebuie sa si dai(cand e vorba de ceva bun),iar daca m-ai cunoaste, ai sti ca tin cont de lucrul acesta, in viata de zi cu zi.Numai bine.
Katya, ultima întrebare era una retorică şi nu era adresată ţie, ci tuturor, dar mulţumesc că mi-ai răspuns.
Cât despre motivul pentru care nu acord Eu voturile negative, este unul cu totul diferit.
După părerea mea, sistemul de votare a fost gândit prost de la început.
Ni s-a pus la dispozitie un "stupid", care, din punctul meu de vedere, este împotriva politicii de anti-jigniri pe care o duce site-ul, pentru că vrând-nevrând jigneşte, şi un "nefolositor", care este total nefolositor, pentru că orice părere ne foloseste la ceva, din fiecare răspuns avem ceva de învăţat (până şi cât de puţin inteligenţi pot fi unii).
În schimb, nu s-a creat o optiune de vot "greşit"/"eronat", ca cei care au o părere diferită să-şi poată exprima dezacordul în mod civilizat, nu jignindu-se între ei inutil.
De aici şi certurile pe această temă, care tot vezi pe site.
Din aceste motive mă rezum doar la voturile cu care sunt de acord. Iar dacă ar exista un "greşit", de exemplu, n-aş avea nici o reţinere în a apela la el, chiar dacă e un vot negativ, înţelegi?
Dar este strict părerea mea, "regulile" mele.
De aia îl întrebam şi pe Klepto care sunt regulile lui, pe ce se bazează ele, eram curioasă să aflu şi filosofiile lui. Fiecare cu ale lui, din câte vezi.
Mă bucur că am putut să schimbăm câteva idei, Katya. O seară bună.
Desigur,fiecare are o viziune proprie asupra anumitor situatii, care trebuie respectata.Totusi,ideea cu gresit nu este chiar una extraordinara,intrucat unii dau raspunsuri efectiv in bataie de joc si nu poti spune despre acestea ca sunt gresite. Poate ceva mai putin deranjant decat stupid,da,un necorespunzator, spre exemplu, sau ceva de genul.Cat despre nefolositor,isi are rostul lui,intrucat sunt raspunsuri complet nefolositoare, pe langa subiect, care nu te ajuta cu absolut nimic.Nu vorbim aici despre un schimb de opinii,cum este cazul de fata,ci despre situatii in care se cere un sfat la o problema grava si primeste un raspuns gen "Da-te cu capul de pereti". Deci este destul de ok sistemul de votare, poate ar fi fost mai bine daca ar fi fost putin altfel, dar nu are neaparat nevoie de modificari.O seara placuta si tie
.
Mulţumesc pentru părere, Katya. Este bine de ştiut cum văd această situaţie şi alţii.
Şi da, n-ar strica şi un "Necorespunzător".
Noapte bună.
Votez ca si cum as bate din palme,daca mi-a placut ceva. Votez ca si cum as trage palme,daca dau peste tampenii fara margini.N-am remuscari ca-s subiectiva, partinitoare, ca simpatizez si antipatizez.In fond,e gestul meu cat se poate de uman.
Fac toate astea pentru ca vreau sa ma exprim. Voturile fac parte din profilul meu.Ele, in sine, sunt niste raspunsuri.
"...vreau sa ma exprim. Voturile fac parte din profilul meu. Ele, in sine, sunt niste raspunsuri".
Frumos spus... Perfect de acord.
Ştii, când te citesc mereu mă oftic că n-am şi nişte opţiuni de vot ca: "frumos", "extraordinar", "genial", "savuros", "sexy", "mega amuzant", "amuzant până la lacrimi", "amuzant de mi-am vărsat cafeaua pe tastatură", ş.a.m.d. Cele trei pe care le am la dispoziţie parcă-s prea puţine. Dar vedem, poate ne onorează Cătălin şi cu ceva voturi în plus.
Te îmbrăţişez cu drag, Leo. Să mai treci pe la mine.
De toate.Ideea e ca toata partea imi ramane mie, si daca ma satur ii impart si lui Aky, dar el nu vrea sa accepte asta! Meaaaaowwww.
Si lipsa lor,la fel dar am o intrebare: n-ar fi logic ca acela care nu da in ruptul capului voturi, ca lipsa voturilor e un raspuns, sa nu dea nici funda aia de nuntas? ca funda este tot un fel de vot, dar mai maret.Macar daca e lipsa, sa fie lipsa pan` la capat! Asa as intelege demersul celui care se abtine.(noroc ca nu am timp sa-mi pun mintea cu toate intrebarile mele sucite)
Ce vă mai iubesc eu când sunteţi aşa mumoşi şi simpatici.
P.S. Merge un Pup în loc de Fundă? (că ăla normal ţine loc de 3)
Mm pai votez, cand am intrebari de pus si exact cum a spus DonAnonymius, unele raspunsi sunt de mare ajutor si trebuie apreciate.
Votez,pentru ca in unele raspunsuri ma regasesc,in sensul ca ce doream sa raspund eu,a raspuns colegul... poate mai bine! In rest,votez, pentru ca arat respect fata de parerile celorlalti plus si recunostinta prin funda, cand un raspuns m'a ajutat
.
Votez... toate raspunsurile trebuie apreciate, un utilizator si-a facut tip sa te ajute la rezolvare unei probleme si trebuie apreciat gestul. Bine ca unii raspun doar sa se afle in treaba, asta e altceva.
@NOname intreb din simpla curiozitate, ce varsta ai?
Nu inteleg care ti-e problema!? m-am adresat tie fara sa-mi dau seama?
Bebelusa80 întreabă: