@ Adytzza14, ai raspuns in cunostinta de cauza, sau pur si simplu ti-ai considerat propriu-ti raspuns amuzant?
Ganduri si intrebari, se pare pozitive, daca vrei sa te amuzi! Inseamna ca ai visat ceva frumos!
Aaaaa...nu stiam eu ce e cu poza aia
acum inteleg, ti se trage de la soacra'ta, nu? eh...eu iti urez de pe acum sincerele mele condolante si distractie placuta la priveghi \
Creier nu, dar ca sa nu spun ''nimic'' ca nu e admis, iti spun ca ai o umbrela ca sa nu iti ploua in gat
Creierul funcţionează ca un sistem centralizat complex la un nivel superior ce coordonează comportarea organismului în funcţie de informaţiile primite.
De fapt nu toate informaţiile de la nervii periferici ajung până la scoarţa cerebrală,, ci sunt prin împletiturile de nervilor (plexuri) reţinute la unii centri nervoşi externi ca măduva spinării sau bulbul rahidian, deci la unele informaţii reacţionăm inconştient prin reflexe.
La animalele cu un sistem nervos superior ca şi la om există acest sistem nervos autonom ce funcţionează independent de sistemul nervos central (din creier). Acest sistem nervos autonom coordonează mai rapid, uşurează activitatea cerebrală, care ar fi supraîncărcat de informaţii, putând ajunge la blocarea activiăţii cerebrale (inhibiţia corticală), astfel de reflexe a sistemului nervos vegetativ se pot aminti: respiraţia, activitatea cardiacă, digestia, excreţia, setea, ca şi reproducţia (înmulţirea speciei).
Funcţiunea creierului se realizează printr-o reţea densă de neuroni, această activitate a creierului se măsoară prin EEG (electro-encefalo-gramă), ce stabilesc intensitatea biocurenţilor produşi la acest nivel.
Diferenţierea structurală şi funcţională a celulelor nervoase cu diferite ierarhii pe scara evoluţiei speciilor, ce se manifestă prin apariţia inteligentei şi a capacităţii de a învăţa prin proprietăţile plastice neuronale.
Pai in dovleacul ala al tau( capul ) ai o ceapa inauntru sau intra musca prin ureche si bazaie langa ceapa ceapa=creier.
Paii TPU
sau creier ganduri, vacanta...
Chesti, sange
pe cap par sau est chel?!
oamenii au de obicei in cap creier dar la ce intrebare ai pus tu cred ca nu ai nimic, sau ma intreb macar daca ai cap![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
LisaJulie întreabă: