| MarcAnthony a întrebat:

Cine a fost inainte: oul sau gaina?

Răspuns Câştigător
| Drums a răspuns:

Pai si n-a trebuit si un cocos care sa calce gaina ca sa faca oul?laughing
gaina a fost...

18 răspunsuri:
| Malvina24 a răspuns:

Cercetatorii au gasit raspunsul la o intrebare cruciala
Gaina a fost prima, apoi oul!

Cecetatorii de la universitatile Sheffield si Warwick, Marea Britanie si-au batut capul sa dezlege o enigma de copii, stabilind ca gaina a fost inaintea oului![...]Chiar daca traim vremuri de criza si ar fi atatea lucruri importante de studiat si rezolvat, cercetatorii britanici au gasit timp pentru a da de cap acestui mister care i-a framantat, pana acum, pe copiii din intreaga lume[...]Ei au descoperit ca ouale se pot forma decat daca au o proteina care se gaseste in ovarele gainilor.In concluzie, desigur ouale se formeaza desigur numai in trupul gainii.Proteina numita ovocledinina 17(Oc-17) este responsabila de grabirea procesului de cristalizare a coajei de ou.carbonatul de calciu este transformat in cristale de calciu, din care se formeaza coaja oului!

| anad a răspuns:

Eu cred ca gaina deoarece mie imi place carnea de gaina mai mult decat ouale. Sigur, intai am mancat doar gaini si m-am obisnuit cu gustul si apoi a aparut oul!

| madia a răspuns:

Cocosul...

| madia a răspuns:

@AntoSirbu, am vazut intrebarea la categoria Trivia/Amuzante, de aceea am raspunsul cocosul.
Serios vorbind, gaina a fost prima! happy

| georgegs a răspuns:

Gaina.normal

| Georgiiiii a răspuns:

Gainalaughing

| medex3 a răspuns:

Am citit, mai demult, un articol in ziarul Click.Era foarte interesant, despre cine a fost inainte, oul sau gaina?

Aceasta problema pentru copilasi a creat controverse in lumea stintifica, pentru ca nu se stia cu exactitate raspunsul. Cecetatorii de la universitatile Sheffield si Warwick, Marea Britanie si-au batut capul sa dezlege o enigma de copii, stabilind ca gaina a fost inaintea oului! Ei au descoperit ca ouale se pot forma decat daca au o proteina care se gaseste in ovarele gainilor.In concluzie, desigur ouale se formeaza desigur numai in trupul gainii.Proteina numita ovocledinina 17(Oc-17) este responsabila de grabirea procesului de cristalizare a coajei de ou.carbonatul de calciu este transformat in cristale de calciu, din care se formeaza coaja oului! Deci, prima a fost gainalove struck

| TeoIonela a răspuns:

Buna intrebarealaughing

| Georgyana98 a răspuns:

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că o proteină prezentă în ovarele găinilor este esenţială pentru formarea ouălor, aşa că au dat verdictul: găina a existat înainte de ou.

Este o ghicitoare veche de secole, care a pus generaţii întregi pe gânduri: "Ce-a fost mai întâi, oul sau găina?".

Oamenii de ştiinţă britanici susţin însă acum că au găsit răspunsul definitiv: găina. Ei au descoperit că o proteină prezentă în ovarele găinilor este esenţială pentru formarea ouălor. În consecinţă, un ou poate exista numai dacă a fost creat în interiorul unei găini, au conchis cercetătorii de la universităţile Sheffield şi Warwick, citeste de Este o ghicitoare veche de secole, care a pus generaţii întregi pe gânduri: "Ce-a fost mai întâi, oul sau găina?".

Oamenii de ştiinţă britanici susţin însă acum că au găsit răspunsul definitiv: găina. Ei au descoperit că o proteină prezentă în ovarele găinilor este esenţială pentru formarea ouălor. În consecinţă, un ou poate exista numai dacă a fost creat în interiorul unei găini, au conchis cercetătorii de la universităţile Sheffield şi Warwick

deci gaina a fost.este si greu de gandit asa-ilaughing

sper ca te-am ajutathappy

| Liviu a răspuns:

Ou a fost inainte!

| MarcAnthony explică:

Da, gaina a fost prima. big grin Se pare ca niste cercetatori englezi au explicat chestia asta si din punct de vedere stiintific.

| MarcAnthony explică:

Gabriella, esti funny. big grin Si da, ai dreptate, nimeni nu-si pune problema cocosului.

| MarcAnthony explică:

@madia, intrebarea era la modul amuzant, nu m-am gandit nicio clipa ca va fi luata chiar asa in serios, cu explicatii stiintifice. big grin

| Camy_5455 a răspuns:

Gaina

| alinutza_2142 a răspuns:

Gaina... s-a demonstrat stiintific

| ColoredLove a răspuns:

Gaina.

| valentina_2867 a răspuns:

Gaina, deoarece ouale nu se pot forma decat daca au o proteina care se gaseste in ovarele gainilor.