Pai si n-a trebuit si un cocos care sa calce gaina ca sa faca oul?![]()
gaina a fost...
Cercetatorii au gasit raspunsul la o intrebare cruciala
Gaina a fost prima, apoi oul!
Cecetatorii de la universitatile Sheffield si Warwick, Marea Britanie si-au batut capul sa dezlege o enigma de copii, stabilind ca gaina a fost inaintea oului![...]Chiar daca traim vremuri de criza si ar fi atatea lucruri importante de studiat si rezolvat, cercetatorii britanici au gasit timp pentru a da de cap acestui mister care i-a framantat, pana acum, pe copiii din intreaga lume[...]Ei au descoperit ca ouale se pot forma decat daca au o proteina care se gaseste in ovarele gainilor.In concluzie, desigur ouale se formeaza desigur numai in trupul gainii.Proteina numita ovocledinina 17(Oc-17) este responsabila de grabirea procesului de cristalizare a coajei de ou.carbonatul de calciu este transformat in cristale de calciu, din care se formeaza coaja oului!
Eu cred ca gaina deoarece mie imi place carnea de gaina mai mult decat ouale. Sigur, intai am mancat doar gaini si m-am obisnuit cu gustul si apoi a aparut oul!
@AntoSirbu, am vazut intrebarea la categoria Trivia/Amuzante, de aceea am raspunsul cocosul.
Serios vorbind, gaina a fost prima!
Am citit, mai demult, un articol in ziarul Click.Era foarte interesant, despre cine a fost inainte, oul sau gaina?
Aceasta problema pentru copilasi a creat controverse in lumea stintifica, pentru ca nu se stia cu exactitate raspunsul. Cecetatorii de la universitatile Sheffield si Warwick, Marea Britanie si-au batut capul sa dezlege o enigma de copii, stabilind ca gaina a fost inaintea oului! Ei au descoperit ca ouale se pot forma decat daca au o proteina care se gaseste in ovarele gainilor.In concluzie, desigur ouale se formeaza desigur numai in trupul gainii.Proteina numita ovocledinina 17(Oc-17) este responsabila de grabirea procesului de cristalizare a coajei de ou.carbonatul de calciu este transformat in cristale de calciu, din care se formeaza coaja oului! Deci, prima a fost gaina
Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că o proteină prezentă în ovarele găinilor este esenţială pentru formarea ouălor, aşa că au dat verdictul: găina a existat înainte de ou.
Este o ghicitoare veche de secole, care a pus generaţii întregi pe gânduri: "Ce-a fost mai întâi, oul sau găina?".
Oamenii de ştiinţă britanici susţin însă acum că au găsit răspunsul definitiv: găina. Ei au descoperit că o proteină prezentă în ovarele găinilor este esenţială pentru formarea ouălor. În consecinţă, un ou poate exista numai dacă a fost creat în interiorul unei găini, au conchis cercetătorii de la universităţile Sheffield şi Warwick, citeste de Este o ghicitoare veche de secole, care a pus generaţii întregi pe gânduri: "Ce-a fost mai întâi, oul sau găina?".
Oamenii de ştiinţă britanici susţin însă acum că au găsit răspunsul definitiv: găina. Ei au descoperit că o proteină prezentă în ovarele găinilor este esenţială pentru formarea ouălor. În consecinţă, un ou poate exista numai dacă a fost creat în interiorul unei găini, au conchis cercetătorii de la universităţile Sheffield şi Warwick
deci gaina a fost.este si greu de gandit asa-i![]()
sper ca te-am ajutat
Da, gaina a fost prima.
Se pare ca niste cercetatori englezi au explicat chestia asta si din punct de vedere stiintific.
Gabriella, esti funny.
Si da, ai dreptate, nimeni nu-si pune problema cocosului.
@madia, intrebarea era la modul amuzant, nu m-am gandit nicio clipa ca va fi luata chiar asa in serios, cu explicatii stiintifice.
Gaina, deoarece ouale nu se pot forma decat daca au o proteina care se gaseste in ovarele gainilor.
LisaJulie întreabă: