anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum s-au descoperit notele muzicale si muzica?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am vazut acum multa vreme un film "istoria omenirii", sau cam asa ceva. Si povestea cum s-a inventat arta, cineva mizgalea peretii. Apoi criticii de arta apar si ei, cineva se p***sa pe desenul aluia laughing. Mai departe muzica, unu scapa un bolovan pe piciorul altuia si ala urla "aaaaa". Asta sta, se gindeste putin si-i mai da una, ala iar "aaaaaaaa". Finalmente, aliniaza mai multi si incepe sa le care bolovani peste picioare si corul face "aaa a aaaaa aaa" pe diferite note rolling on the floor

9 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

DE UNDE PROVIN NUMELE NOTELOR MUZICALE


Primele sisteme de notare muzicala sunt foarte vechi: in Mesopotamia, muzica a fost scrisa cu 4. 000 de ani in urma.
Iar in Europa, melodiile au fost transmise oral pana in sec. al Vl-lea d. C, cand a intrat in uz un fel de notare de origine greaca, care se servea de literele alfabetului pentru a denumi notele, un sistem inca folosit in unele parti ale lumii. Notele muzicale folosite astazi dateaza din secolul al Xll-lea si corespund silabelor initiale ale primelor versete ale unui imn dedicat lui San Giovanni Battista,
„UT queant laxis
REsonare fibris
MIra gestorum
FAmuli tuorum
SOLve polluti
LAbii reatum,
Sancte Iohannes"
(„Pana cand slujitorii tai pot sa cante cu voci libere miraculoasele tale fapte, sterge pacatul, o sfinte Ioan, de pe buzele lor nedemne")- Guido d'Arezzo, un faimos teoretician al muzicii, a observat ca fiecare verset corespunde unei tonalitati diferite si a folosit initialele lor pentru a defini notele. Nota a saptea si-a primit numele abia in secolul al XVI-lea: SI, de la initialele lui Sancte Iohanne, iar in secolul al XVII-lea nota UT s-a transformat in DO.


MUZICA Sl ABC-UL

In partiturile muzicale engleze sau americane nu veti gasi cuvinte ca „sol" sau „do". In tarile anglo-saxone se folosesc unele litere din alfabet pentru a denumi notele, lata cum se „traduc" in limba noastra: A = la, B = si, C = do, D = re, E = mi, F = fa, G = sol.

P. S : Nu am drept de autor happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie imi place maxim incercarea inversunata de clasificare a muzicii pe genuri si subgenuri.Si imi mai place cum spun teoreticienii cand vor sa fie pretiosi ca "nu se stie exact cand a aparut prima oara" de parca avea cineva cumva vreo licarire de speranta ca tocmai teoreticienii ar putea sti exact cand a aparut prima oara!
Uneori cred ca toata muzica buna a fost facuta de catre oamenii cu peruci(aia de-atunci) dar vin baietii astia de azi si ma contrazic, muzica buna se face in continuare!
Dar nu de asta am intervenit eu aici, de fapt vroiam sa zic un banc.
Bula ia un 3(nota)la test mate.Cand aude asta, tatal lui Bula il bate.
A doua zi Bula ia un 10(nota) la muzica.Cand aude asta tatal lui Bula il bate din nou.
-Pai, de ce? am luat un 10! zice Bula.
-Da, pai iti mai arde si de cantat, dupa treiul de la mate, nu-i asa?! de cantat iti arde! raspunde taica-su si-i mai arde doua.


anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Le multumesc tuturor celor cu raspunsuri serioase dar eram la amuzante.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Bro - filmul era din seria Monty Python

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nauca, mi-ar place sa-l revadhee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cine kunoaste istoria notelor muzicaale.Multumesc mult

| nauca a răspuns:

@Bro - filmul era din seria Monty Python

| cristyna13 a răspuns:

Cred ca lea creeat betwoven