Da de ce nu? desigur se poate intampla chiar dupa cateva minute sau zile poate luni sau chiar ani... poate dura si o viata(dar asta nu prea mai suna a ''viitor apropiat'')
Viitorul apropiat poate fi si maine, si anul viitor, si in urmatoarea secunda, desi peste o secunda devine prezent si peste doua devine trecut
Bineinteles ca poti spera, ce te opreste? Poti spera absolut orice vrei, este o libertate pe care NIMENI nu ti-o poate lua...
De obicei asta se cam traduce "daca o sa am chef..." dar spus pe ton de gluma ar putea prevesti o surpriza.
D.p.d.v.gramatical timpul acesta nu exista in limba romana; francezii in schimb il au si desemneaza o actiune care sa va petrece imediat dupa timpul vorbirii. Din aceasta pricina, stiintifica sa-i spunem,"viitorul apropiat ", in limba noastra, are mai mult caracteristicile unei metafore, si poate insemna orice, dar cu o anumita limita totusi:cred ca "un an"nu poate tine de viitorul apropiat; o zi, osaptamana, poate o luna.Insa data fiind conditia sa nesigura, notiunea de viitor apropiat poate tine de subiectiv.Prin urmare cei ce cred ca un an sau chiar doi, trei ar tine de acest timp nu pot fi amendati.
Da...in franceza la viitorul apropiat, dupa verb se pune cuvantul imediat.deci,da
probabil asa e si in romana
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: