| MàdàMàdàlina98 a întrebat:

Matematica de clasa intai.
te trimite mama la piata sa vinzi o gaina cu 20 de lei, tu hot mare afacerist cauti so vinzi cu 25 dar nu gasesti un singur client ci gasesti 2 femei, fiecare pune cate 12 lei 50... te duci acasa si le spui la parinti ce ai facut. parinti buni crestini te trimit inapoi sa le dai la femei cate 2 lei 50 inapoi ...pe drum mananci o inghetata de 3 lei si le dai la femei inapoi cate un leu. (intrebare) cat a dat fiecare femeie in parte pe gaina? astept raspunsuri si va multumesc pentru rabdare

Răspuns Câştigător
| Meluma a răspuns:

Hmm. 11 lei 50?
Dar in total 11 lei 50 * 2 + 3 lei (inghetata) = 26 lei, dar acest un leu in plus nu exista... sau cel putin asa cred. happy

13 răspunsuri:
| giuly a răspuns:

Nada.

au luat gaina si-au fugit

| pinguinuVerde a răspuns:

Da' ce, ne crezi matematicieni?

| NoChanceForUs a răspuns:

Stai nene.Nu ai zis ca fiecare baba da 12 lei 50? Asta e raspunsul.(ori mi se trage ameteala de la coliva)

| BastetReloaded a răspuns:

Eu sunt la gradiniţă, deci habar n-am.

| αndï a răspuns:

20 minus...25 cu.
ăăăăă
prea lung n`am citit

| anna7_4794 a răspuns:

Deci... Eu ma gandesc asa: femeile au dat cate 12, 50 lei iar dupa aceea au primit cate un leu inapoi... Eu zic ca au dat 11, 50 pe gaina (pana la urma).

Puteau sa fi dat numai 10 lei dar asta e, copilul nu se poate abtine de la inghetata happy.

Si daca facem verificarea, diferenta dintre suma data si suma ceruta de parinti este de 1, 50 la fiecare femeie. Erau 2 tipe iar 2 x 1, 5 este egal cu 3, 0 deci exact cat a fost inghetata copilului.

Nu.i asa de grea matematica asta de clasa intai...

| Eva a răspuns:

12,5x2=25
25-3=22, deci cate 10 lei plus inca 1 leu.
Sau altfel gandit, mancand inghetata aia de 3 lei, ai pagubit fiecare clienta cu 1, 5 lei, si 12, 5-1, 5=11 lei... tot aia.

| SfarsitDeDrum a răspuns:

10

| xMaka a răspuns:

12 lei 50 bani

| silviucristi a răspuns:

12lei si 50bani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

12,50 lei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ma pricep la mate :-\ beton problema e super misto.bv ai trecut in clasa a doua a laughing fundita?

| MàdàMàdàlina98 explică:

Bravo ai trecut in clasa a 2 laughing