Intotdeauna incerc sa-mi mentin traiectoria catre respectarea acestor standarde pe care mi le-am stabilit prin experienta, chiar daca uneori mai deviez de la traseu. Incerc sa fiu o persoana mai buna, sa ma formez pentru. cand voi fi parinte si voi fi un exemplu copiilor mei.
Depinde pentru cine ar trebui sa fiu un exemplu. Oricum am niste principii si niste limite pe care le respect, ceea ce ma face sa fiu multumita de mine, dar oricand se poate si mai bine
Bine, ai putea zice ca ma comport exemplar, avand in vedere ca nu mai are nimeni aceleasi standarde ca mine, sunt singura in competitie, deci nu am cui sa dau exemplu... nu stiu daca a inteles cineva ce vreau sa zic...
E foarte greu sa respecti niste standarde, fie ele chiar cele autopropuse... Dar si incercarea de a le respecta e meritorie...
Din pacate viata nu-mi permite.am fost, ca orice tanar, idealist, credeam ca sunt in stare sa schimb orice, insa deja mi-au fost taiate foarte repede aripile.viata e prea dura si uneori esti nevoit sa-ti incalci chiar si propriile principii pentru a supravietui.
... e cam ambigua intrebarea, pentru ca dupa standardele personale un om poate considera ca se poarta exemplar iar dupa standardele altora se poate spune ca se poarta haotic, fara sens ...de neinteles... Atata timp cat traim intr-o societate care accepta o serie de legi scrise sau nescrise ale conduitei si care stabilesc granita dintre bine si rau, consider ca important este sa stabilesti un echilibru intre standardele personale si cele sociale ...in felul acesta poti spune ca esti pe cale sa te porti exemplar.
Daca standardele mele sunt exemplare sau daca ma port exemplar dupa standardele autoimpuse? dupa standardele mele proprii si personale ma port mult mai mult decat exemplar! asta una la mana, a doau la mana ...ar fi ca, standardele mele nu sunt unele adaptate unei societati limitate, deci, in consecinta sunt un specimen care nu se comporta tocmai exemplar intr-un mediu impus de altii.
LisaJulie întreabă: