Katya, No coment în legătură cu piesa aia ![]()
.
Ţi se face şi scârbă când vezi cum i se prelinge saliva atunci când linge acadeaua aia
. Jalnic.
Sunt si in Germania cateva formati care au niste texte de crezi ca ei nu inteleg limba germana daca canta asa o prostie fara inteles.
Ai ascultat vreodata cu atentie melodia "Coco Jambo" cu Mr.President? Au aia niste versuri de ar face sa roseasca si o cocota de centura.
Cat priveste versurile agramate si idioate in limba romana, manelistii sunt inepuizabili. Eu circul mult cu maxi-taxi si sunt tot timpul "la curent" cu ultimele gaselnite dar, crede-ma, chiar nu pot sa ma apuc acum de cautat, ca mi se duce naibii toata pofta de mancare.
Versuri ce fac parte din copliariile noastre, versuri care la momentul actual sunt chiar penibile si care au fost facute doar de dragul de a rima. In ziua de azi este alta moda: pana si romanii canta in "inglish" pentru ca e cool si mai ales piese care contin neaparat notiunile de "love", "feel" etc. ![]()
PS: Daca voi mai gasi astfel de versuri te instiintez telegrafic pe site.
Uite ce mi-am amintit: B. U. G Mafia - Bag P. a-n lume si v-o dau cadou!
Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele
Caii si flintele haiducilor
Sunt aici, la mine sub tricou ![]()
Cream in versurile melodiei "just a little bit" se exprima: Don`t be a dummy come to mummy come and chase me like a bunny (what?!)
Andra in versurile melodiei "e vina ta" nu prea se poate hotara
"E vina ta, ca nu te pot uita
E vina ta, numai a ta
[...]
E vina mea, ca nu te pot uita
E vina mea, numai a mea"
O-Zone - Dragostea din tei
"Alo, iubirea mea, sunt eu, fericirea!"
"Alo, sunt eu Picasso / Ti-am dat bip si sunt voinic / Dar sa stii, nu-ti cer nimic!"
"Chipul TAU si dragostea din tei/ Mi-amintesc de ochii TAI."
Selena - Nu ma uita undeva
"Te vreau oriunde am fosssst" (asta e preferata mea)
Body&Soul feat. Fizz - Taraful
"Tot ce vreau este sa vrei / In suflet CA SA ma iei "
si multe altele
Ok deci ozone dragostea din tei mie imi place restul nu imi palc si mie, lista nu o pot completa dar trebuie sa recunosti ca au si melodi mai faine de cat aste si versurile le scriau ele singure ca de scris acum nu mai ai cun nici o trupa nu mai o gasesti in formulele de mai sus
"Mi-e frica, mi-e frica sa dorm singurica"(Spicy)
Melodia "Libera la mare" a Andreei Balan:
"Sutienul mi-e prea mic dar asta nu ma deranjeza
Cu atat mai bine, sunt mai sexy am figuri in cap.
Ma dezbraca din priviri si senzatia e tare.
Asta e realitatea, unii sunt timizi sau fraieri.''
4U-Amintiri din copilarie:
"Sunt urat, nimeni nu ma vrea,
Sunt cel mai urat, nimeni nu ma vrea
Mai urat nici ca s-ar putea,
Nici mama nu ma vrea asa.
Pe un fund de apa
Patru ochi priveste
Ce sa este oare?
Este doua peste!"
Valahia-La mare, la soare:
"E mare, e soare,
Peste tot fetite goale
E mare e soare,
Mama, mama, ce picioare!"
Erau 2 manele extraordinar de penibile. Stiu ca manelele sunt in general penibile, dar astea depasesc orice limite. Nu stiu cine canta, dar uite versurile: "Am un dor de vad color inaintea ochilor" si "Nu-i caruta ca Mertanul". Hî? Cand le-am auzit prima data am stat putin sa ma gandesc si apoi am izbucnit in ras. No comment.
In al doilea rand, sunt versurile acestea noi, combinatii de limbi straine pe care nici cei care le canta nu le inteleg. Exemple:
My hips are ready to glow
This record is so hot and I have so much to show
I'll find a boy for a kiss
Who knows, maybe he'll be my prince.
[Elena Gheorghe - Balkan girls]
Fly like you do it
Like you're high
Like you do it
Like you fly
Like you do it
Like a women
[Inna - Hot]
Mai sunt si cateva dintre piesele vechi, carora habar nu am cine le-a scris textele, dar sunt cu siguranta aiurea rau.
Numai iubirea este viata
Te cheama intr-un surd ecou:
"Ajuta-ma te rog
Sa-mi dai puterea de a mai iubi din nou!"
[Pepe - Numai iubirea]
Versurile piesei Mr. Originality a celor de la Simplu sunt destul de aiurea si multe altele care nu imi vin acum in minte.
Stiu, dar chiar nu m-am putut abtine. Aia cu "am un dor de vad color" e cireasa de pe tort intre manele si am incercat sa ma gandesc de cateva ori, cum vede cand nu-i e dor? Oare alb-negru? :-\
Uite niste versuri ale Annei Lesko, care dupa parerea mea suna putin aiurea: "Ma gandesc la tine cu toata inima" (Inocenta), "Si vrei de la mine ce vreau de la tine" (24) sau "Hai hai hai recunosc iubitul meu cum mana ta cunoaste trupul meu" (1001 Dorinte).
Mi-am mai amintit eu una, recenta chiar. Tre' sa ma-ntelegeti, nu prea am tangente cu muzica comerciala, ca, altfel, cu siguranta aveam capu' plin numai cu texte inrudite cu cele de mai sus. Astea vin pe engleza, citez din memorie:
''I never, never wanted to be
the pretty, pretty girl that you see''
Ce? Cum? A?
Cornculapte, nu voiam sa intram in sfera manelistica, deja complexitatea versurilor depaseste capacitatea de intelegere a noastra, a celor ce se afla in exteriorul acesteia.![]()
Dar daca tot ai pomenit, sa nu uitam de:
''Pumnii mei minte nu are,
Sparge tot ce sta in cale''
Dar, cum am spus, deja intram in alte lucruri. Ramanem strict la muzica usoara (usoara, adica prostitutie?
).
''Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele
Caii si flintele haiducilor''
De fapt, versurile astea-s preluate din melodia lui Valeriu Sterian - Amintire cu haiduci. Si nu prea vad nimic penibil in ele.
http://www.youtube.com/watch?v=kVRbCQc8I5E
Desi cam penibila, ce-i drept(ca doar deh, chipul tau imi aminteste de ochii tai, de dragostea din tei ce sa mai zic?:)))aceasta melodie face furori si in prezent si nu numai in Romania(unde nu prea se mai asculta), ci si in toata lumea, deci le acceptam celor de la O-zone "micile gainarii";)). Oricum, sa revenim. Observ ca nimeni nu a bagat-o in seama pe acesta domnisoara, care "e delicioasa cand isi linge acadeaua, pe care o vor toti baietii si toate fetele caci e delicioasa". De asemenea, sa nu uitam ca daca "vrem sa-i vedem, atingem si simtim pam pam param pam pam-ul, nu trebuie decat sa-i lingem acadeaua"!(vorbesc la persoana 1, plural ca doar deh...toti baietii si toate fetele o vor...nu?:)))Ca sa va lamuriti despre ce e vorba: http://www.youtube.com/watch?v=qDwvAHzKj4s e cea mai penibila piesa pe care am auzit-o.
Delicatetea, naturaletea si farmecul feminin au ajuns pe podea, tavalite in picioare:
„Nu uit cum te-alintai asa usor/ Noaptea pe covor..."
Aceste versuri sunt intrecute doar de imbecilitatea sugerata de imaginea olfactiva: „Mirosul tau ce seamana a coji de portocale".
Folclorul romanesc inspira creatorii contemporani, astfel ca zicala „In dorul amorului, saruti gura cuptorului" a generat sau a degenerat in: „As vrea sa te sarut,/ Dar patul meu e gol/
Ma apropi incet de poza ta/ Si mi se face dor!"
Acum cativa ani, plangeam ca versurile pieselor romanesti sunt, de fapt, locuri comune, gen:
Te iubesc, te doresc". Astazi, este acelasi lucru, numai in varianta mult mai elevata:
"I love you, I need you"
Fara indoiala va amintiti piesa cantata la metrou: „Mamelor din lumea-ntreaga/ Eu va dau un singur sfat:/ Nu lasati copii pe strada/ Din cauza lui BARBAT!"
Concluzia: Barbatii sunt vinovati de toate cate se intampla!
Prin aprilie, am solicitat membrilor tup sa imi analizeze niste versuri de mare exceptie si odata cu solicitarea cred ca mi-am atras si niste etichete nu tocmai convenabile mie, dar arta cere sacrificii! Iata versurile: "Barosanii dau milioane,/ Apartamente, masini noi./ Dupa ce va despartiti/ Va ia totul inapoi!"
V-as ruga sa observati masura metrica limitata, ritmul dereglat, rima oarba si dezacordul obligatoriu si, evident, faptul ca barbatii raman niste porci insensibili! ![]()
Dragu meu GenOm,
Nu zice "the pretty pretty girl" zice "this pretty, pretty girl that you see"
Daca vrei poti sa te convingi singur:
http://www.versuri.ro/versuri/efgmdi_puya+v+i+p.html
Si scuze pentru corectare:-j
GenOm, e totusi o diferenta: O-zone are fani in toata lumea si de toate varstele! Pe cand Justin Bieber si Miley Cyrus fac furori printre copiii sub 14 ani(cu foarte mici exceptii). Chiar dadea la stiri un mic filmulet in care oamenii dintr-o tara(nu mai stiu care), oameni in toata firea, se rugau pe melodia Dragostea din tei
. Si sa nu uitam ca nu multi romani ajung unde au ajuns O-zone in ochii lumii
. Oricum, sa revenim la versuri penibile(mi-am mai adus aminte
). Ca tot veni vorba de Justin Bieber, de versurile astea ce zici:
And I was like
Baby, baby, baby, ooh,
Like
Baby, baby, baby, noo,
Like
Baby, baby, baby, ooh,
I thought you'd always be mine, mine!
Nu la fel de penibile ca acadeaua, dar suficient.Alte versuri cel putin interesante sunt si in melodia Sweet dreams a lui Beyonce, care cica-i noua regina pop:
"Sweet dream, or a beautiful nightmare(huh?)"Deci cosmarul poate fi frumos? Interesant.Si apa probabil e uscata
. Si ca tot O-zone ne-a inveselit ziua, mi-am mai amintit niste versuri de ale lor:
"Numai tu, numai tu-mi frangi inima,
Numai tu, tu, tu, numai tu!"bis
LisaJulie întreabă: