| Mihaela024 a întrebat:

Bună,de curând am plecat în Marea Britanie fără ca eu să știu că trebuie pașaport, am plecat doar cu buletinul și șoferii când au aflat că n-am pașaport au zis că o să mă ascundă că să pot trece și am trecut, întrebarea e că dacă vreau să plec în România, mai pot pleca?

14 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ma indoiesc ca cineva si-a riscat libertatea ca se te ascunda pe tine. Si apoi unde sa te ascunda, ca doar nu esti un ac... povestea este ireala.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Suna cam cusuta cu ață albă. De ce a ar fi riscat cineva sa te treacă fraudulos granita? I ai platit?

| Mihaela024 explică (pentru suntserios):

Nu și nu știu de ce sau riscat

| GabiDumitrescu a răspuns:

Asa e ca ai votat Georgescu?

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Clar. Că el e cel care știe să se informeze și nu se lasă manipulat...

| Lukasssz a răspuns:

De plecat poti pleca si asa UK e plina de migranti ilegali din Africa, India is tari musulmane probabil din cauza de soferi ca aia care ti-au zis sa te ascunzi

| FreddieM a răspuns:

Mergi la consulat/ambasada,declari ca ai pierdut pașaportul,și îți vor elibera ei o foaie de drum cu care te poti intoarce. Vezi ca ce ai făcut tu e o infracțiune foarte grava, e greu de crezut cum de nu iti pasa de libertatea ta de ai luat asemenea decizie.
Apoi, ca să stai pe teritoriul englez fără acte e imposibil, poți doar sa te fofilezi temporar, daca are cineva grija de tine. Apoi, vei pune în pericol si pe acel cineva, ca se va face complice la infracțiunea pe care deja ai savarsit-o.
Mult succes si drum bun înapoi.
Cheers

| Mihaela024 explică (pentru FreddieM):

Dar n-am știut ca trebuie pașaport

| FreddieM a răspuns (pentru Mihaela024):

De acord, dar după ce ai aflat, totuși ai decis intri fraudulos, prin urmare erai conștientă ca te supui unor riscuri si consecințe. Cati ani ai?
Cheers

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai pașaport acasă în Ro?
Dacă ai atunci să ți-l trimită cineva prin poștă.
Dacă nu ai atunci trebuie să mergi la ambasadă să le spui adevărul...

| gllopel a răspuns:

Sunt destui ani de cand in UK se intra doar cu pasaport. Cum de nu ai aflat inca?
Pe de alta parte, unde te-au ascuns soferii aia de nu te-au vazut la granita? Greu de crezut.
Poti pleca doar daca vrei.

| Năsăud a răspuns:

Buna!
Poti pleca dar probabil isi vor da seama ca ai intrat ilegal.
Depinde de ei daca te vor sanctiona.
Exista si o taxa care se plateste, mai bine o achiti si mai ceri sfatul, ce anume sa le povestesti vamesilor la plecare.
Dar cel mai simplu e ca la iesire sa ai un pasaport.

| Mihaela024 explică (pentru Năsăud):

Și dacă zic ca l-am pierdut

| Năsăud a răspuns (pentru Mihaela024):

Poti spune orice.
Doar că dacă vrei să treci prin vamă va trebui sa ai un act valabil obtinut de la ambasada.
Si cel mai important, dacă vor sesiza nereguli te vor intreba cand ai intrat in uk.
Avand in vedere ca noi avem libera intrarea la ei in tara va parea ciudat sa explici ca ai trecut ilegal.
Mai bine ramai acolo si daca vrei am putea sa ne vedem in Londra, la ceas.