| DeniiMeow a întrebat:

imi puteti spune totul despre organizarea unui salon? Va rog frumos, dau fundita, multumesc:X!big grin

Răspuns Câştigător
| Spintecatorul a răspuns:

Alonul de coafură trebuie să respecte toate standardele şi normele europene de igienă

Deschiderea unui frizerii sau a unui salon de coafură în mediul rural este doar una dintre multele idei de afaceri care se pot finanţa cu bani europeni. Pentru oricare dintre acestea se pot obţine cel mult 150. 000 de euro, bani nerambursabili acordaţi prin intermediul Axei prioritare 3 - Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale a Programului Operaţional Regional. Măsura este menită să-i încurajeze pe locuitorii din mediul rural să desfăşoare activităţi în alte domenii decât cel agricol. În acest sens, tinerii sub 40 de ani beneficiază de ajutor public de până la 60%, în timp ce pentru ceilalţi beneficiari finanţarea poate ajunge la cel mult 50%, limita minimă fiind de 5. 000 de Euro.

Finanţare nerambursabilă pentru deschiderea unui salon de coafură/frizerie în mediul rural se poate obţine numai dacă se îndeplinesc o serie de condiţii. Prima condiţie este dată de organizarea beneficiarilor ca microîntreprindere, adică să aibă între 1 şi 9 angajaţi şi până la 2 milioane de euro cifră de afaceri. Totodată, persoanele fără pregătire de specialitate sau care nu fac dovada participării la cursuri în domeniu nu pot obţine finanţare. Toate saloanele de coafură şi frizerie trebuie să respecte normele europene în domeniu. Spre exemplu, trebuie amenajate camere separate pentru aşteptarea clienţilor, tuns şi coafat sau pentru depozitarea echipamentelor curate şi a celor folosite la curăţenie.

Prevederi stricte sunt impuse şi în ceea ce priveşte sterilizarea instrumentelor şi colectarea deşeurilor. În cazul în care sterilizaţi instrumentele în altă parte trebuie obligatoriu păstrată dovada sterilizării. Camerele trebuie să fie bine ventilate, iar în coafor este interzis fumatul, consumul băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor. Accesul animalelor de companie este, de asemenea, strict interzis. Norme de igienă sunt impuse şi pentru angajaţi. Astfel, aceştia trebuie să se spele pe mâini cu săpun antibacterian şi apă curentă potabilă şi să se şteargă doar cu prosoape de unică folosinţă. Toate aceste norme sunt reglementate prin Ordinul 1136 din 2007 publicat în Monitorul Oficial din 19 iulie 2007.

Dotări cu fonduri europene

Puteţi conta pe finanţarea europeană atât pentru a construi cât şi pentru a moderniza clădirea destinată salonului de coafură sau frizerie. Scaunele de coafură şi frizerie, postruile de lucru, unităţile de spălat şi alte echipamente specifice, inclusiv cele pentru protecţia muncii sunt, de asemenea, chletuieli eligibile. Condiţia este ca toate acestea să fie noi. Investiţia într-un astfel de salon pleca de la 40. 000 de euro şi poate ajunge cu uşurinţă la 100. 000 de euro, în condiţiile în care se achiziţionează echipamente de ultimă generaţie. De asemenea, nu pot fi acoperite din fondurile europene nici cumpărarea în leasing a clădirilor, achitarea unor comisioane bancare, costurile de întreţinere sau salariile angajaţilor.

2 răspunsuri:
| SoferTir a răspuns:

Denisa esti foarte proasta nu ai spus ce salon si vezi ca esti sora mea

| DeniiMeow explică:

Max.ai chef de glume?, eu nu am fratilaughing. Daca vrei sa faci glume, TPU este...laughing=)