| cl a întrebat:

Cate pachete de tigari maxim se pot lua in avion in bagajul de mana?
Am inteles ca exista o restrictie si pentru parfumuri. e adevarat?

17 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

La ce-ti trebuie tigari in bagajul de mana? In avion nu se fumeaza. Poti sa iei in bagajul de cala 10 pachete de tigari. La parfumuri, nu stiu. In bagajul de mana nu ai voie sa ai recipiente>100ml. Eu am avut parfumul meu obisnuit (flacon inceput) in bagajul de cala.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu ai voie cu lichide de nici un fel si nici nu ai voie sa fumezi in avion.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Cand am plecat, acum 3 saptamani, nu dadeau voie la nici un fel de lichid. Mai bine lasa-le acasa.

| jo a răspuns:

Poti sa iei doua cartoane - 20 de pachete. Parfumurile intra la categoria lichide si nu ai voie cu niciun recipient mai mare de 100ml (chiar daca e mai putin de 100ml de parfum in sticla). Mai bine pune parfumurile la cala, ca aeroporturile scot multi bani din revanzarea cosmeticelor confiscate, asa ca se folosesc de orice scuza ca sa ti le ia.

| Sabwy a răspuns:

Eu am venit din America si ...am avut 2 parfumuri... de cate 100 ml. m-au lasat.(tigari nu stiu... nu fumez )

| kathessa a răspuns:

Nu stiu cum e cu avionul, dar in masina am putut avea 10 pachete.
La cursele charter ai grija si intereseaza-te. Nu ai voie sa iei medicamente, parfum, farduri, nici macar apa in bagajul de mina! Pentru medicamente trebuie sa ai ceva scris de doctor cum ca e musai sa le iei, esti sub tratament.

| beautykillls a răspuns:

Din cate am citit, raspunsurile celorlalti sunt eronate toate. am calatorit cu avionu destul la cei 16 ani ai mei si stiu toate regulile. am fost si singura. deci sunt 100% sigura.

la tigari, nu te-as sfatui sa pui mai mult de cateva pachete care ar parea ca uz personal... nu se zice cat ai voie. doar sa suni la aeroportul respectiv...

la lichide, ai voie numai 10 recipiente de cate 100 de ml. deci poti sa ai 10 parfumuri de cate 100 ml dar nu poti avea nimic mai mult de 100 de ml... cand mergi la securitate, iti dau o punguta sigilabila in care pui toate obiectele lichide. cateodata chiar si cremele trebuie puse. si cand pui lucrurile pe "trays"-urile alea, trebuie sa pui punguta sa fie vizibila. oricum sunt instructiuni in aeroport.

sper ca am ajutat big grin

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cel mai bine e tot ce ai sa pui in bagajul la cala, acolo nu are nimic.In bagajul de mana mai bine pui haine si nimic altceva, eu asa fac de fiecare data, si nu am avut probleme.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Se poate lua un sapun cevain bagaju de mana

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Am experienta de peste 30 zboruri de Munchen(Germania) si stiu exact ca nu ai voie cu mai mult de 1 cartush de zigari, 500ml tarie, 2l vin, deloc lactate sau carne, egal daca le pui in bagaju de mana sau cala. In bagaju de mana n-ai voie mai mult de 100ml lichid. Daca ati trecut de controalele din Romania nu inseamna ca ati scapat deoarece in aeroport in Munchen se scaneaza automat bagajul de cala si va prinde sigur. Dca nu credeti incercati. Bafta!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Uuff! orice produs identic nu trebuie sa depaseasca 10 unitati. in bagajul de cala poti sa ai 1000 de parfumuri dar sa nu fie identice si sa nu depaseasca 100 ml iar in bagajul de mana poti avea doar sticle de 50 ml dar trebuie sa incapa intr-o punga transparenta sau partial transparenta de anumite dimensiuni ...nu mai stiu exact care sunt ele, deci mai mult de 3 4 nu poti transporta. nu ii intereseaza cat parfum a mai ramas in sticla ci marimea ei ...cat despre tigari, in mod normal ai voie un cartus dar se fac exceptii in majoritatea cazurilor.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E vorba de restrictia pentru recipiente care contin lichide. Acestea au voie sa contina max 100 ml si este necesar ca toate sa fie impachetate intr-o punga resigilabila transparenta care sa nu depaseasca un litru.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ai voie sa iei in bagajul de mana:creme, rimel, oglinda, aparat foto, tigari, medicamente? ast rasp urgentbig grin

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Poti sa iau ulei de masline si geluri de dus?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu stiu despre ce vorbiti dar din shop e voie sa cumperi patru cartuse adica 40 pachete m-am interesat la aeroport mai mult nu e voie sa transporti din pacate, treaba e ca nu prea controleaza nimeni

| spiagia a răspuns:

Deci la bagaj de mana nu ai voie cu lichide(parfumuri)orice este lichid iti va fi oprit la control, tigari poti lua la bagaj de mana un cartus, doua maxim.La bagajul de cala poti lua si 10 cartuse de tigari, parfumuri, nu te va controla nimeni la noi, in schimb daca nu esti prea ghinionist, a poti avea sansa sa nu te controleze la controlul pe care se va face in aeroportul unde vei cobora(controlul nu se face la toti). Si inca ceva daca pleci de pe aeroportul baneasa, odata ce ai trecut de controlul de rutina care se face la bagajul de mana, in sala de asteptare se afla free shop iar de acolo iti poti cumpara si 10 cartuse pentru ca nimeni nu va mai controla la bagaje(iar pe aeroportul unde vei cobori, practic pe orice aeroport controlul se va face doar la bagajul de cala). Spre exemplu eu acu 3 saptamana am avut la bagaj de cala 6 cartuse si la bagaj mana 5 cartuse si nu au fost probleme in nici un aeroport.Bafta.

| Ursache_Vasile_Vasile_1967 a răspuns:

Cite cartuse de tigari pot lua cand plec in Anglia cu Wizair?