| AlexX90 a întrebat:

Ce documente am nevoie in afara de buletin pentru a pleca in Anglia la aceasta data? Mentionez ca nu intentionez sa stau mai mult de 6luni!

Răspuns Câştigător
| djmikestevenromania a răspuns:

Salut Alex! Pentru a pleca in Marea Britanie, ai nevoie de: bani de bilet de avion, recomandat dus-intors, pasaport valabil cel putin 1 an, si buletin valabil cel putin 1 an, apoi, acolo, banii necesari pentru ati putea gasi un loc unde sa stai, nu recomand in centrul Londrei ca este foarte scump... undeva cu 250 - 300 lire lunar, sunt conditii foarte bune, adica ai baie, aragaz, masina de spalat, tv, internet, pat, dulap de haine, masa si 3 scaune, dar gasesti, cel mai bine sa vorbesti dinainte sa o ai asigurata, libera ma refer. De la aeroport, poti lua un taxi, de obicei se suna, dar cred ca vei gasi un taxi liber, disponibil sa te duca la adresa unde vei locui cu chirie, acesta depinde de distanta, poate varia pretul, pana la maxim 100 Lire. Dupa aceasta, la vreo saptamana, daca vei incepe sa muncesti, trebuie sa te duci la Imigration, sa te declari pentru NINO, National Insurance Number, sa spui ca lucrezi si ca esti de 1 saptamana in Anglia, vei fii programat apoi, si vei merge sa dai un scurt interviu cu intrebari precum: de ce ai venit in UK, ce vrei sa faci, varsta, ce job ai, etc, dupa aceasta vei primi un NINO, un act, si vei fii inregistrat la Departamentul De Munca si Pensii, cum ar fi la noi ceva gen - ITM, Casa De Pensii, asta inseamna ca ai asigurare medicala, fiindca lucrezi, esti angajat. Apoi iti deschizi un cont bancar, recomand Lloyds Bank, cei mai buni, si seriosi... in rest Succes!

| suntserios a răspuns (pentru djmikestevenromania):

De ce ar avea nevoie de pasaport valabil 1 an acum?
Si regula cu buletinul valabil 1 an de unde ai scos-o?

| djmikestevenromania a răspuns (pentru suntserios):

Eu am fost si asa cer, daca el vrea sa stea minim 6 luni ...nu trebuie ca buletinul sa fie valabil cel putin un an? Sau crezi ca are de gand sa faca Anglia-Romania, tur-retur? Poate daca-i platesti tu biletul! Eu l-am sfatuit cu cele mai bune optiuni, si apropo, acolo la NINO, pasaportul vorbeste stimabilule domn, nu buletinul, se pisa englezii imediat pe buletin, nu prezinta incredere, crede-ma ca vb in cunostiinta de cauza! Acolo, daca arunci un chistoc pe jos, te vad cel putin 20 de ochi.

| suntserios a răspuns (pentru djmikestevenromania):

Daca vrea sa stea 6 luni ii este suficent sa fie valabila cartea de identitate si 1 zi dupa ce a parasit UK. Nu mai inventati legi.

| djmikestevenromania a răspuns (pentru suntserios):

Esti bolnav mintal! Ai fost vreodata, in viata ta in Anglia sau scrii din auzite?

| suntserios a răspuns (pentru djmikestevenromania):

De vreo 5 ori doar.
Nu i-a pasat nimeni ca la iesirea din Uk cartea mea de identitate expira a 2a zi.

Inainte sa ma faci bolnav mintal si sa fii un cârnat ai putea sa pui un link cu legile de care tot povestesti tu.

Iti citez de pe site ul mae

"Până la data de 30 septembrie 2021, cetățenii români pot utiliza cartea de identitate pentru a intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. "

Nu iti cere nimeni 1 an de valabilitate a cartii de identitate daca tu vrei sa stai cateva luni. Ca sa fie clar. Restul bazaconiilor scrise de tine sunt doar inventii. Discutie incheiata.

| djmikestevenromania a răspuns (pentru suntserios):

Partttttzzz!

| suntserios a răspuns (pentru djmikestevenromania):

Cam asta e esență a tot ce ai scris despre valabilitatea actelor. Aici ai dreptate

| AlexX90 explică (pentru djmikestevenromania):

Deci va trebui sa-mi fac pasaport biometric?

| djmikestevenromania a răspuns (pentru AlexX90):

Da!

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cartea de identitate pana in septembrie si un test covid negativ.