La chestii obiective nu putem avea păreri, e clar care sunt top 10 orașe turistice, deja ți-au fost enumerate mai sus, aș adăuga Sibiu.
Arad, Baia Mare și Mediaș? Sincer, sunt surprins, credeam că sunt orașe chiar subapreciate.
Apropo, nu ți se pare ciudat că dintre toate orașele enumerate singurul dincolo de Carpați e București? Din punct de vedere turistic, văd că numai Bucureștiul și Transilvania există pentru străini. A da, și Sinaia desigur care, comic, mulți cred că se află în Transilvania.
Oradea, Brasov, Timisoara, Baia Mare, Sighisoara, Medias, Cluj Napoca, Arad si Bucuresti! Cred ca datorii arhitecturii in mare parte
Zici tu că Medias e mai vizitat că Sibiul, Sinaia, Iași?
Am uitat sa adaug Sibiu într-adevăr
Repet, turiști străini, nu turiști autohtoni!
Sincer, nu știu dacă ajung foarte mulți turiști străini în Iași.
Macar ai trecut prin Medias? Ai vazut partea istorica a orasului? Sau stii ca este un oras mic si... atat. E vizitat la egalitate cu Sibiul. Sinaia nu intra in calcul cand e vorba de turisti straini.
E irelevant daca îți place ție sau nu Mediașul. Nu e nici în top 10 orașe vizitate din Romania și tu îl pui la egalitate cu Sibiu și Sinaia... Hahahaha
Valabila si reciproca: e irelevant ca tie nu iti place. Nemtii dau navala. Si aduc bani buni, nu doar din consumul de bere.
Cine face topul ala? Unul care crede ca Sinaia e cartier bucurestean? Mai iesi prin tara si uimeste-te singur.
De sfatosi inculti ca tine e plin internetul. Scuteste-ne!
Da-mi o statistica cu numarul de vizitatori din Medias si discutam. Sibiul are in jur de 400.000 turisti anual. Medias are... 10.000?
Li se face multa publicitate.
In plus, acei multi turisti straini sunt de fapt urmasii nemtilor plecati din Romania. Mai aduc si prieteni. Si ei stiu ca in Ardeal sunt case construite de stramosii lor. Ca orasele ardelene au arhitectura care le este cunoscuta. Plus bisericile evanghelice. De asta pe primele locuri sunt multe localitati din Ardeal.
Sigur! În afară de București, orașele din România care atrag cei mai mulți turiști străini sunt:
1. Brașov
Motive:
Oraș medieval foarte bine conservat, cu centrul vechi pietonal și clădiri istorice.
Castelul Bran (legat de Dracula) e aproape.
Acces ușor la Munții Carpați pentru drumeții, schi și alte activități outdoor.
Atmosferă pitorească și evenimente culturale frecvente.
2. Sibiu
Motive:
Capitală culturală europeană în 2007, cu o arhitectură superbă și multe muzee.
Centrul vechi e foarte bine păstrat, cu piețe, poduri și biserici medievale.
Festivaluri anuale renumite, cum ar fi Festivalul Internațional de Teatru.
Poziție bună pentru excursii spre Transfăgărășan și alte obiective montane.
3. Cluj-Napoca
Motive:
Oraș universitar vibrant, cu o scenă culturală bogată și viață de noapte activă.
Festivaluri de muzică și evenimente internaționale.
Aeroport internațional cu multe zboruri low-cost din Europa.
Acces facil spre zona Apusenilor și alte atracții naturale.
4. Sighișoara
Motive:
Cetate medievală perfect conservată, inclusă în patrimoniul UNESCO.
Legătura cu Vlad Țepeș, care atrage turiști interesați de Dracula.
Atmosferă autentică și numeroase evenimente tradiționale.
5. Constanța
Motive:
Stațiune la Marea Neagră, cu plaje și viață de litoral.
Cazinoul și vechiul oraș, cu vestigii greco-romane.
Poziție strategică pentru turiștii care vin pe litoral sau pentru croaziere.
Alte mențiuni:
Timișoara (multă viață culturală, evenimente, patrimoniu arhitectural).
Maramureș (Baia Mare, Sighetu Marmației) – pentru tradiții și peisaje rurale autentice.
Suceava și zona Bucovinei – pentru mănăstirile pictate UNESCO.
JustMeCata întreabă:
forthewicked întreabă: