| WhatABeautifulDay a întrebat:

In Thailanda, unele dintre felurile de insecte consumate se hranesc cu excremente, de exemplu gandacii de balegar. Este sigur sa ii mananci daca sunt gatiti si li se golesc intestinele?

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Din cate stiu eu in mare masura insectele sunt gatite inainte de servire lucru care scade sansa de infectare.

Cred ca cel mai important lucru este sursa, daca planuiesti sa consumi insecte in Romania probabil e destul de safe ca vin din ferme (nu-mi imaginez ca cineva o sa alerge lacuste pe camp) daca vrei sa faci asta in Asia probabil cu cat restaurantul arata mai ok si aprovizionearea lor e mai ok.

Cred ca este posibil ca patogenii sa fie transmisi la om daca nu-s preparate corespunzator sau vin din surse contaminate.

3 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Balega este iarba partial digerata. E relativ infensiva + ca un gandac nu poate consuma decat cateva micrograme.

Cred ca e posibil sa ai o oarecare intoleranta la ei pentru ca organismul tau nu este chiar obisnuit cu ei dar in cantitati mici nu cred ca ar fi o problema.

Nu-s expert in gandaci dar fiind consumati de oamenii de acolo de atata vreme, nu vad cum ar putea fi toxici.

| WhatABeautifulDay explică (pentru RoCkKiD):

In intestinele animalelor exista bacterii precum E. Coli ceea ce ajung si in excremente, deci nu e inofensiva. Voiam sa stiu daca astfel de patogeni pot fi transmisi la om prin consumul insectelor expuse acestor bacterii.

| mastadont a răspuns:

Porcii își mănâncă uneori rahatul și se și tăvălesc în el. Deci dacă mănânci carne de porc presupun că și gândacii sunt ok.

Întrebări similare