| Solane a întrebat:

Pentru ca vad intrebarea recenta cu cazarile, ridic si eu o problema:
-De ce in sezon, in preajma sarbatorilor, preturile la cazare cresc asa de mult?
Imi veti raspunde cu cererea si oferta. Nu e justificat. Se face cumva licitatie? NU! E servit primul venit. Si atunci, ce justifica marirea preturilor?

12 răspunsuri:
| Wukong a răspuns:

E ca si cum ai intreba un orb de ce nu vede

Ca sa manance si gura lor o paine de-aia, nu faci tu regulile cand vine vorba de sezoane, nu le fac eu, nu le face nimeni altcineva decat patronii

Pretul prea mare? Simplu, du-te la rude, cunostinte sau du-te la o stea

| IL0VEDINER0 a răspuns:

De ce nu este justificat " cererea si oferta"?
Fiecare proprietar are dreptul sa puna orice pret doreste. Daca nu iti convine, cumpara-ti proprietatea ta.

| Solane explică (pentru Wukong):

Ai raspuns si tu la fel de prost cum acuzi intrebarea mea.

| Solane explică (pentru IL0VEDINER0):

Cand e vorba de cerere si oferta, se face licitatie. Ai licitat pentru un pat la cazare?

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru Solane):

Nu, deoarece am fost mereu atenti sa pregatim totul din timp. Daca te trezesti doar in perioada craciunului, cand totul este plin, da, este normal sa pui banul la bătaie

| Wukong a răspuns (pentru Solane):

Pai iarta-ma pe mine ca tu vrei pret de coliba Africana in floarea sezonului, oriunde te-ai duce pe pamantul asta mereu o sa fie mai scump cand e sezonul in floare, asa a fost si asa va fi intotdeauna

Inteleg ca esti un patron lacom.
Asta justifica raspunsul tau.

Faptul ca esti frustrata ca societatea nu functioneaza dupa regulile tale fantasmagorice nu ma face patron lacom, n-ai bani de cazare in sezon? Stii ca o sa fie scump de sarbatori? Rezerva cu 6 luni inainte si nu mai plange pe aici, ca nu o sa stea nimeni sa-ti faca tie petitie tuturor patronilor romani de imobile doar pentru ca asa bati tu din palme, accepta realitatea

| goguPatent a răspuns:

Nu înțelegi tu conceptul de cere și oferta. Daca nu dau 10 prețul mărit atunci da al 11-lea. In extra sezon daca nu dau 5 nu da nici al 6lea pentru că au alternative

Pardon, nu am nici o frustrare.
Dar lacomia voastra, mai ales ca tot cereti plata cash si nu declarati incasarile... imi da dreptate. Degeaba injurati voi politicienii. Singuri va furati caciula.

Faptul ca spui ca nu ai frustrari nu schimba nimic, tot din frustrare vorbesti. Cand nu iti convine un pret, sari imediat la lacomie, cash si toti sunt hoti, ca atat poti. Nu te obliga nimeni sa inchiriezi, nu te obliga nimeni sa vii in sezon si sigur nu te obliga nimeni sa iti permita cineva cazare pe bugetul tau. Nu iti convine pretul? Mergi in alta perioada, mergi la rude sau stai acasa. Simplu.

Piata nu functioneaza dupa ce consideri tu moral sau corect, functioneaza dupa cerere, oferta si moment. Asa e peste tot, nu doar in Romania. Ca exista evaziune nu iti valideaza tie pretentiile si nici nu transforma orice patron intr-un hot. Doar iti ofera o scuza buna sa te plangi.

Nu patronii iti datoreaza tie drumuri, spitale sau dreptate sociala, statul iti datoreaza asta. Amesteci subiectele doar ca sa ai ultimul cuvant. Accepta realitatea, nu tot ce e scump e lacomie si nu tot ce nu iti permiti e o nedreptate.

| darrio2007 a răspuns:

Pentru că asa e românul. Vrea sa scoata pârleala de sarbatori, ce nu a scos tot anul.
In alte tari sunt anumite reduceri de sarbatori.

Întrebări similare