| Toluk19 a întrebat:

Cum a aparut viata prin revolutie sau creatie ?

Răspuns Câştigător
| Jenny23 a răspuns:

Prin creatie... totul este foarte perfect in jurul nostru...

111 răspunsuri:
| Dumnezău a răspuns:

Viata a aparut odata cu timpul si spatiul.E element primordial,si a aparut spontan,fara revolutie,sau evolutie,sau creatie.Pur si simplu,a existat de cand exista timpul.Dar creata de Dumnezeu, viata nu exista, s-a creat singura.

| Ager a răspuns (pentru muffy1):

Atunci există un Creator dacă nu haos... ori stânga, ori dreapta? vreau să înțeleg : dacă nu e haos (hazard, intamplare, sansa, noroc etc.) atunci a fost creație nu?

| ateu123 a răspuns (pentru Ager):

Stiinta monderna a demonstrat faptul ca a existat un big bang acum 14, 6 miliarde de ani ce anume la declansat ramane inca o enigma,stiinta a demonstrat ca viata a evoluat si inca evolueaza cum a aparut ea si ce anume a determinat aparitita ei ramane o enigma un cercetator american a realizat in loborator un experiment care a rezultat amnioacizi dar nu destui necesari dezolvatari vietii, daca vrei crede ca o divinitate a creat totul daca nu fi septic si crede doar ce vrei tu si ce e rational sa stii ca stiinta nu cauta adevarul absolut doar explica prin dovezi stiinta nu-i dogme, doctrina, religie

| ateu123 a răspuns (pentru Ager):

Cine la creat pe creator?

| Ager a răspuns (pentru Dumnezău):

Aa. interesant, si casa mea a apărut spontan.
nimic nu are loc fără a avea o cauză...
care a fost cauza apariției spontane a vieții?

| Ager a răspuns (pentru Toluk19):

Nu, Biblia nu afirmă că Pământul are 6000 de ani.(omul, in schimb, da)
O zi de creație nu a avut doar 24 de ore.

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Este Singurul care există dintotdeauna! E greu de priceput cum există dintodeauna, dar așa este. El nu are început și nici sfârșit.

| ateu123 a răspuns (pentru Ager):

De ce e el mai real ca alt zeu? e greu de priceput ai vazut tu ceva ca sa apara asa din senin?

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Da, si s-a mai observat in laborator că s-a reușit să se creeze un fir mic de liță de cupru. Dar nu contează asta, important e că prin evoluție azi avem ceea ce numit Internet...
după bomba de la nagasaki ce viata a mai rămas, chiar acolo unde a explodat? microbi? bacterii?
deci nu e important cum a apărut viața?
atunci ce mai cauți să răspunzi aici? intrebarea asta e cum a APĂRUT viața, nu cum s-a dezvoltat.

| ateu123 a răspuns (pentru Ager):

Asta urasc eu te-am intrebat ceva daca vrei discutam daca nu ma culc imi raspunzi sau ma culc? deci creatorul tau exista a creat universul in biblie apare zeita ashera mama lui recunoscuta de evrei ce spui?

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Deschide ochii si priveste la creatia lui Dumnezeu.Cauta-L si Il vei gasi!Este imposibil ca acest sistem care functioneaza cu precizia unui ceasornic,intr-un echilibru perfect,daca pamantul s-ar afla cu putin mai aproape de soare,pe el nu ar putea sa existe viata.
Exista o diferenta intre a dovedi o afirmatie si a accepta o afirmatie.Poate ca as reusi sa iti demonstrez ca crestinismul este adevarat,dincolo de orice indoiala rezonabila,dar numai tu poti alege sa il accepti.Te rog sa iti pui aceasta intrebare daca ai deschiderea sa-l accepti.Eu cred ca impotrivirea ta fata de crestinism este emotionala sau volitionara ,nu doar intelectuala.
Dumnezeu a asigurat viata in viata aceasta suficiente dovezi pentru a convinge pe cine vrea sa creada ,dar a lasat totodata si unele ambiguitati ca sa nu-l forteze pe cel ce nu vrea sa creada.In felul acesta Dumnezeu ne da ocazia fie sa Il iubim,fie sa Il respingem.De fapt scopul acestei vieti este ca sa luam o decizie fara sa fim constransi.

| muffy1 a răspuns (pentru Ager):

Adica? unde sa fi fost haos? sau creatie...sau ce vrei. la ce vezi tu variantele astea doua.

| Dumnezău a răspuns (pentru Ager):

Sunt de acord cu ce spui despre cauza si efect.Insa...la construirea casei tale au fost niste martori,ai vazut cum se pun grinzile, caramizile, cum se tencuiesc peretii.Cand a aparut Universul,n-a fost nici dracu martor,si nu avem de unde sti,niciunul dintre noi,cu exactitate, cum a aparut viata, si nu putem decat sa presupunem.Eu cred ca s-au creat niste conditii chimice propice(cantitati optime din diferite elemente, ce cu timpul, s-au ajustat) pentru existenta primei celule vii in apa.Pamantul s-a alcatuit in asa fel, incat sa permita existenta vietii acum vreo 6 miliarde, daca e sa dam crezare oamenilor de stiinta.

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

și ce a trimis-o înspre Pământ?

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

îmi poți da versetul dacă tot afirmi că e scrisă o așa tâmpenie?laughinglaughing

| Ager a răspuns (pentru Dumnezău):

Sunt atâtea chestii complicate în ecuație că e greu să spui că a evoluat. Adică îți trebuie o credință (ce nu are treabă cu religia, credință nu este = religie) mai mare să crezi că am evoluat decât că am fost creați.
Și cea mai simplă celulă nu este "simplă". Legile fizicii, legi perfecte.
Și cum dintr-o celulă să evolueze în ceva ce are : senzori video (ochii), senzori chimici (nasul, limba), senzori de sunet (urechile), senzori de echilibru (in urechea internă), senzori de temperatură (pielea), senzori tactili (pielea), senzori ai durerii. De unde a venit nevoia de odihnă? Dar iubirea? Dar rațiunea? Cumde suntem singura "specie" ce vorbește? Cumde doar oamenii caută răspunsuri despre trecut, viitor? Și muuulte altele.
Apropo de văz: cumde avem 2 ochi și nu unul? De ce vedem color? Cumde ochiul vede imaginea răsturnată iar creierul "o intoarce"?

| Ager a răspuns (pentru muffy1):

Păi dacă ar fi fost o anumită ordine cine a "controlat" totul pentru a fi o ordine?
Dacă nu a fost ordine a fost haos, nu? Cine a pus totul în ordine atunci?
Când spui hazard/haos mă refer la reacții chimice neconttrolate, care voi spuneți că au dus la formarea unei celule... care vezi tu, s-a format si cu "optiunea duplicate" laughing)laughinglaughinglaughingrolling on the floor) "repair", "eat". laughinglaughing

| muffy1 a răspuns (pentru Ager):

Ha? in toata istoria universului nu cred ca a fost un om de stiinta sa zica ceva de haos, reactii chimice necontrolate, si alte aberatii. k, vad ca nu ai habar absolut deloc de chimie organica, moleculara, biologie, fie, nici eu nu am facut facultatea de chimie ca sa inteleg perfect, nu pot avea pretentii ca toti sa stie de acum procesele prin care au aparut primele forme de viata, dar, si e un mare dar, una e sa nu sti ilucrurile astea, alta e sa auzi noroc, haos, intamplare, cand nu au fost rostite de nici un om de stiinta. daca un dobitoc creationist vine si iti zice ca a fost haos, intamplare, chiar trebuie sa il crezi? nu ai creier sa gandesti singur? trebuie sa iti spuna altii ce sa crezi? netu e mare, gasesti de toate, inclusiv reactiile chimice si explicatiile stiintifice legate de aparitia vietii, si scrise de cercetatori adevarati, nu siteuri crestine scrise de oameni fara facultate, si nici o explicatie nu are cuvintele pe care le tot rostesti si pe care le atribui lumii stiintifice. deci inainte sa ai tonu asta condescent, esti doar penibil, e ca si cum eu as spune ca doi plus doi egal patru, si vi tu repede, ca baa, voi de ce ziceti ca doi plus doi egal 10? daca auzi cuvinte ce nu sunt acolo, nu-i problema mea, ramai tu cu haos noroc si alte aberatii, ca sincer, cine naiba are rabdare sa iti explice chestii, cand argumentele tale sunt lucruri inventate de tine.

| Dumnezău a răspuns (pentru Ager):

Adevarat,dar in acelasi timp,putem considera ca este o aberatie si declaratia cum ca la inceputul timpurilor a existat un Dumnezeu; nu prea avem voie la cat de inevoluati suntem,sa ne dam cu parerea despre timp,si durata acestuia,insa putem presupune ca exista un tipar nescris bine intiparit in natura,si legile Universului, ca un cod, ce face lucrurile sa nu derapeze necontrolat.Este cel mai probabil ca omul sa fi evoluat din primate,multi oameni au comportament asemanator cu acestea(cauta experimentul cu ananasul si cele cinci maimute,daca ti-am starnit interesul),si seamana la conformatie corporala si scheletica,sa nu mai vorbim de cea mentala cu oamenii,plus ca mai este si degetul opozabil.

Cea mai simpla celula de fapt,chiar este simpla, se afla la nivelul celei ce a fost creata in laborator de un biolog(imi scapa numele) si echipa lui, prin 2010. Fata de cum sunt celulele acum, primele organisme aparute acum 2 miliarde de ani,chiar erau simple, si orice altceva, dar complexe nu.

2 miliarde de ani, mic Padawan.Chiar si pentru Univers e mult 2 miliarde de ani, iar celulele au avut timp berechet sa se dezvolte.Sa nu mai mentionez,si ca viata a aparut in apa,si multe celule,ce au trecut prin secete, si schimbari climatice extreme au trebuit sa se adapteze, iar evolutia spontana si-a facut treaba excelent.Probabil esti ortodox,dar nu trebuie sa subestimam puterea de creatie si regenerare a naturii,e foarte posibil ca acele detalii ce le-ai mentionat sa fie inscrise in codul genetic al intregii naturi.

Orice organism are nevoie de odihna.
Iubirea este o notiune ambigua, si mai corect ar fi s-o numim atractie, ca sa nu picam in aberant si in ipocrizie.Inutil sa mai spun,multe mamifere si pasari iubesc,unele chiar mai intens decat omul(porumbeii,ca sa dau un exemplu concludent)
Ratiunea la multi este disparuta,si actioneaza dupa niste conventii sociale,dar ma vad nevoit sa iti dau dreptate, ratiunea este un lucru surprinzator, considerand ca suntem cam singura specie ce il avem. Spun "cam" pentru ca sunt si anumite animale ce gandesc inainte sa faca un lucru.

Si animalele vorbesc.Doar ca nu limba noastra; se exprima in asa fel, incat sa fie intelese de specia lor.Sau nu am ajuns la aceasta dezvoltare inca. Unele animale inteleg ce vor sa le spunem, de aceea si pot fi dresate.Chiar si in latraturi se observa o anumita nota/tonalitate, sunetele ce le scot animalele semnifica si ele ceva.Nu toti oamenii se lanseaza in astfel de digresiuni filosofice complicate, unii abia de indeplinesc niste conditii necesare si mediocre pentru a se numi oameni.Tocmai aceasta inzestrare ar putea sa ne faca specia mai dezvoltata,astfel incat sa demoleze odata pentru totdeauna acest mit de prost-gust cu Dumnezeul biblic.

Multe animale vad color; multe animale au tot doi ochi, pot iarasi sa presupun ca acesta este un cod bine stabilit de natura, pentru a ne face vietile mai usoare.Creierul de obicei,corecteaza mai tot ce e gresit la celelalte organe,de aceea este atat de puternic,si asa este normal sa vedem,inca odata, pot aduce in discutie acea oranduire aproape perfecta a naturii, ce influenteaza orice pe lumea asta.

| Ager a răspuns (pentru Dumnezău):

știi ce observ eu? că lumea nu merge din bine in mai bine... adică omul nu e că scapă pe zi ce trece de anumite boli. ci are din ce in ce mai multe. Carnea e din ce in ce mai bolnavă, din ce in ce mai multe erori "in cod"(cancerul).

tu ai zis :"a presupun ca acesta este un cod bine stabilit de natura", natura fiind cine? evoluția însăși?laughinglaughing Evoluționiștii NU VOR să accepte că există CINEVA care a "setat" aceste legi ale naturii să fie perfecte.(gravitația, căldura soarelui, distanțele în sistemul solar, mărimea soarelui și al Pământului, Luna și distanța ei față de Terra (fără de care noi nu am fi existat), și multe altele).
Animalele nu înțeleg ce le spui, se învață doar că acel cuvânt ce tu-l pronunți este o comandă. Care animal, de mic, tu îi spui stai și el stă? sau îi spui vino și el vine?
Spre deosebire de animale care deja sunt născute cu o anumită inteligență (instinctul) oamenii se nasc "proști". Trebuie să învățăm totul, chiar și lucrurile elementare (focul te frige, acul te înțeapă, câinele te mușcă etc). Unde a dispărut la oameni instinctul, sau inteligența din naștere? Ce știe un copil la naștere în afara faptului de a cere (plânge)?
ai mai spus :"Iubirea este o notiune ambigua, si mai corect ar fi s-o numim atractie, ca sa nu picam in aberant si in ipocrizie.Inutil sa mai spun,multe mamifere si pasari iubesc,unele chiar mai intens decat omul(porumbeii,ca sa dau un exemplu concludent)
Ratiunea la multi este disparuta,si actioneaza dupa niste conventii sociale,dar ma vad nevoit sa iti dau dreptate, ratiunea este un lucru surprinzator, considerand ca suntem cam singura specie ce il avem. Spun "cam" pentru ca sunt si anumite animale ce gandesc inainte sa faca un lucru."
De fapt da, la animale este atracție, dar la oameni este ceva diferit. Adică eu pot să te iubesc și pe tine (o iubire bazată pe principii), și pe soția(viitoarea) mea (iubirea sentimentală), îmi iubesc și membrii familiei. Și la animale e la fel?
Rațiunea (conștiința) nu e dispărută. Ci doar foarte "tocită". Cumde doar oamenii simt nevoia de a se ruga? Cumde doar oamenilor le pare rău că au făcut (sau nu) un anumit lucru? De ce oamenii au frică de moarte? De ce se "opresc" și meditează la trecutul lor pentru a ști ce e de făcut mai bine în viitor?
Unde a apărut această diferență? Sau mai degrabă, DE CE?

| Dumnezău a răspuns (pentru Ager):

Lumea nu merge mai bine,pentru ca noi suntem specia definitorie pe acest Pamant,si, deh, e greu cu oamenii sa mearga o planeta bine.Si,afla ca anumite boli sunt produse in laborator-si nu spun asta doar dpdv conspirativ,EBOLA si SIDA chiar au fost create in laborator,si niste baieti americani si olandezi au creat recent o tulpina de gripa mortala,absolut devastatoare.N-ar fi exclus sa apara "accidental" in viitor o noua boala,care sa ingroase buzunarele baietilor din companiiile farmacetucie.

Da,Natura fiind insasi Evolutia, poate chiar si cele doua elemente, Timp si Spatiu.Cam dificil sa ne incumetam in discutii despre evolutionism vs. creationsim,dar eu nu sunt adept al niciuneia din cele doua teorii, evolutionismul trebuie slefuit mult, inainte de a fi luat ca parere irefutabila.Nu sunt evolutionist,sunt mai degraba un panteist agnostic. Daca ceva nu ar fi setat acele conditii,noi n-am fi trait,dar nu cred ca poate fi vorba despre un Creator,ca entitate ce a umblat la butoane,atat cat sa ne fie noua bine,inca raman ferm pe pozitie: Natura si Universul s-au format asa.

Unele inteleg de mici, ce inseamna "dormi" sau "nu mai latra" sau "stai cuminte", posibil ca ele sa aiba acel automatism si translatere ale expresiilor noastre gata formate.Mai degraba,mai mult trebuie sa "dresezi" un pui de om,pentru ca el nu are formate automatismele, decat un catel sau un pisoi, mi se pare ca unii inteleg ce vor sa spuna oamenii fara sa fie invatati cu un anume termen.

Nu e chiar asa.Acul te inteapa, asta pana te faci maestru al acupuncturii, si il folosesti sa te ajute.La fel si cu focul. laughing Cel mai probabil,odata cu evolutia si asa-zisa lor dezvoltare, oamenii au pierdut din caracterul instinctiv, de animal.Si,de fapt, dracii mici din specia noastra sunt destepti.La nastere,oamenii si celelalte animale sunt cam pe un prag egal,ambele trebuie invatate sa nu faca anumite chestii,desi animalele au de la nastere, cateva instincte stabilite, ca intr-o matrice.Am citit undeva ca dracii astia de la vreo cinci luni, isi dau seama ca plansul le aduce avantaje si alintaturi, si il folosesc ca o metoda de a atrage atentia.Iti trebuie ceva viclenie,inteligenta si spirit de observatie pentru asta,nu crezi?

Daca la animale este atractie,imi poti explica,rational si concis,de ce porumbeii,dupa ce perechea le moare,ei ori mor, ori nu isi mai cauta o alta pereche? Asta pe cand o gramada de oameni, chiar si la 10-12 luni dupa ce le moare partenerul,ei se refugiaza in bratele altei persoane,fie ei barbati sau femei? Societatea moderna,tin sa te contrazic, a facut ca oamenii sa aiba instincte si comportament animalic in relatii si in asa-zisa iubire, chiar mai mult decat animalele.Foarte multi oameni acum,si-au dat seama ca treaba cu iubirea e utopie si himera,si au ajuns sa se refugieze in placeri carnale,stimulate doar de atractie,si nevoia de a face sex, pe cand animalele nu sunt atat de usor coruptibile, de catre "societatea" lor.La animale, pe langa fundamentul de atractie, exista si dedicare.Acum,nu zic ca toate animalele pot sa isi iubeasca partenerii,cainii nu prea fac asta, si ne cam asemanam cu ei in punctul asta de vedere.Da, e la fel.Animalele isi iubesc puii si familia,nu doar pe cei cu care impart viata sentimentala. Unele chiar mai mult decat oamenii.

Crede-ma,la unii chiar e disparuta,eu studiez mult oamenii,ca deseori,n-am nimic mai bun de facut,si am ajuns la concluzia ca multi chiar nu gandesc,inainte sa deschida gura,n-au folosit-o un timp indelungat,a iesit din automatism,si a disparut de tot.

Oamenii simt nevoia sa se roage,pentru ca (,) considera ca nu se pot descurca singuri,nimic mai fals,si au nevoia de ceva la care sa se roage; chiar merita subliniat ca doar unii oameni se roaga,altii isi dau seama ca isi pot guverna singuri vietile, nu au nevoie de un zeu sa faca asta, sau de destin.Si anumite animale au regrete.Te invit sa iti iei o pisica sau un caine,dar nu sobolan cu blana,sa il enervezi,el sa se supere pe tine, si sa iti faca ceva rautacios(zgarietura, sau sa te ignore) si vei vedea ca are mustrari de constiinta.Si un elefant poate sa ajunga in stadiul asta.Doar unii oameni au frica de moarte,dar putem pune asta in seama unei ratiuni mai bine dezvoltate, nu doar generala, ca la unele animale.Omul mereu e megaloman,chiar daca o stie sau nu, si de aceea nu vrea moara, sa traiasca vesnic.Personal,nu mi-e frica de moarte,pentru ca nu o putem evita,si este un fapt perfect natural.

Toate aceste diferente despre care vorbesti tu,au aparut in urma dezvoltarii galopante ale unor automatisme sociale,sau naturale,si a ratiunii, care din pacate la unii, involueaza si se pierde in ceata.Aceasta diferenta a aparut cu un scop, dar, scopul acesta e foarte probabil ca nimeni sa nu-l stie.Eu zic ca era nevoie de o specie foarte inteligenta care sa guverneze planeta, si de aceea am evoluat atat de spectaculos.

Întrebări similare