| Maxim96 a întrebat:

Dragi atei si necredinciosi aduceti dovezi ca Dumnezeu nu exista si ca Biblia e un basm!
Vreau sa vad ce spuneti!

121 răspunsuri:
| chelstone a răspuns (pentru Maxim96):

''Dar ti s-a aratat tie un zeu? Te-a ajutat cu ceva?
Ce ti-a dat?''
Cu siguranta nu i s-a aratat dumnezeu si nici nu l-a ajutat cu ceva ori sa-i fi dat ceva.

| Dumniezău a răspuns (pentru Maxim96):

Unde ai mai vazut tu cuvant intrupat?

| Dumniezău a răspuns:

Ea cred ca nu a terminat nici a 5-a si se da tare in gura.

| Maxim96 explică (pentru chelstone):

Fals! Cu zeii din mitologie sunt povesti aiuratice.Cei credinciosi i se inchina.Voi sunteti mai rai ca diavolii, caci diavolii chiar de-L urasc, dar cred si se cutremura.Allah nu exista, eu nu-l cunosc decat pe Dumnezeul lui Avraam, Iisac si Iacov.In fine crede tu in ce vreai si eu in ce vreau si gata punem punct.

| chelstone a răspuns (pentru Maxim96):

''Dar voi nici nu aveti dovezi!''
Bai, inaptule, ti-am mai spus dovezile tu trebuie sa le aduci, ca tu afirmi ca exista dumnezeu, iar lipsa dovezilor ca dumnezeu nu exista sunt irelevante, pentru ca in lipsa lor, nu se demonstreaza ca exista dumnezeu. La fel cum nici daca Vasile nu are dovezi ca i-a furat curcanul lui Mirel, asta nu inseamna ca Vasile este hot. Mirel daca sustine ca Vasile i-a furat curcanul trebuie sa dovedeasca acest lucru.
Las-o mai moale putin cu cretinismele astea gen demonstreaza ca X nu exista. Afirmi ca ceva exista, cade in sarcina ta sa demonstrezi afirmatia, nu sa pui pe altii sa demonstreze contrariul.
Alt exempu: Te duci sa-ti brevetezi o inventie (calculatorul), trebuie sa depui un dosar in care demonstrezi ca tu esti cel ce l-a creat si ca nimeni anterior nu mai inventase calculatorul, nu-l pui pe cel de la brevete sa demonstreze ca de fapt nu esti tu inventatorul.
Sunt total scarbit de asemenea inapti ca tine.

| Maxim96 explică (pentru Dumniezău):

Oare nu s-a aratat Cuvantul Intrupat acum 2000 de ani si a promis ca va fi pana la sfarsitul veacului ca apoi sa ne ia acolo unde este El ca sa fim si noi cu Dansul.Mi-a dat viata asta si nadajduiesc si pe cea vesnica sa o capat prin mila Lui!

| chelstone a răspuns (pentru Maxim96):

''Zeus e un basm care nici nu merita crezut''
Dumnezeu e un basm care nici nu merita crezut.
Sa stii ca pentru tras aere s-a inventat buda.

| Dumniezău a răspuns (pentru chelstone):

Io fi zis"Fiule adevarat iti spun ca eu sunt handicapatu' de dumniezo. Uite, iti dau acest **** ca dar, ca tu crezi in mine, nu ca altii".

| RAY a răspuns (pentru Maxim96):

Nu impui dar faci propaganda religioasa pe TPU

| Dumniezău a răspuns:

Tu vorbesti?

| Maxim96 explică (pentru RAY):

Da,apar dreapta credinta!

| Dumniezău a răspuns (pentru Maxim96):

"Unul Dumnezeu adevarat exista cel slavit si laudat in veci de toti."Mai putin de toti care ti-au raspuns la intrebare.

| Dumniezău a răspuns (pentru Maxim96):

"Cu zeii din mitologie sunt povesti aiuratice."Si cu gizaz in care crezi e la fel.

| Dumniezău a răspuns (pentru Maxim96):

Bla bla bla.Crezi in dumnezeu acolo si taci.Si apropo viata ti-a dat-o maicata, nu dumnezeu.

| chelstone a răspuns (pentru Maxim96):

''Allah nu exista, eu nu-l cunosc decat pe Dumnezeul lui Avraam, Iisac si Iacov.''
Eu am mare alergie la prosti. Milioane de oameni il cunosc pe allah si tu spui ca nu exista?! Allah te-a creat si sa spui tu ca nu exista?! Cum sa spui tu ca exista dumnezeu cand allah spune despre el ca el este cel ce a creat lumea vazuta si cea nevazuta?!

''In fine crede tu in ce vreai si eu in ce vreau si gata punem punct.''
E, pai nu asa... ca pe mine ma manca rau, stii tu alergia de care-ti povesteam, si nu ma las pana nu ma scarpin acolo unde trebuie...

| Dumniezău a răspuns (pentru Maxim96):

Da' cine esti tu? Tataia de la Roma sa aperi credinta?

| Dumniezău a răspuns (pentru chelstone):

Faci alergie de la crestinism in exces, nu?laughing

| Dumniezău a răspuns:

Dupa mintea si logica ei nu intelege absolut nimic.

| Inferno a răspuns:

Faptul ca scrii "oameni" cu un singur "i" atunci cand este nevoie de doi.
Reinvati cand corect e reinveti.
"Team" fara cratima.
"Conporti" cu litera "n", cand corect e "comporti" (Asta e una clasica)
Ne dezvaluie mintea stralucita din spatele acestor raspunsuri.

| andreiush25 a răspuns:

Tu ori esti troll si vrei sa starnesti discutii...ori esti ruda cu kira sau emas si o arzi pe TPU cu subiecte inutile.

| andreiush25 a răspuns (pentru anonim_4396):

Logica ta este mai mult decat nula...este abisal de nula.

"Cum se face ca afara ploua tuna fulgera? " Atat te duce pe tine capul? Asta o inveti in clasa a II a.
Scuza-ma dar esti inapt sa gandesti rational.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu acestea le cunosc si foarte bune.Eu tea-m intrebat da cine a facut gravitatia? Cine a facut procesul de evaporare? Cine a inventat caldura? Cine a inventat energia atomica pe care o are soarele? Cine a construit gravitatia? Cine a pus legile anotipurilor si avem un climat favorabil nu avem+200 grade celsius si nici minus 200 avem o temperatura buna.Cine a creat apa? Ca sucul din borcanele din beci nu apar la voia intamplarii.Da afara ploua datorita condensarii dar cine a facut procesul condensarii al apei.Fiindca stii ca nu orce materie se condenseaza.Dar energia electrica cine ia pus legile cine a creat-o? Oare nu e o lucrare inposibila voii intamplarii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru andreiush25):

Dece crezi asta? Vezi ca mai sus am o explicatie la raspunsul meu

| risa13morgan a răspuns:

Nu te obosi. cine crede crede cine nu nu.toti am primit o viata si avem dreptul sa o irosim cum vrem.

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):

Ideea e ca oamenii, ma rog, viata in general, a aparut mult dupa aparitia Pamantului. Nu Pamantul s-a adaptat fiintelor care traiesc pe el, ci invers, au aparut fiinte care s-au adaptat conditiilor existente aici. Daca pe planeta asta erau -200 grade celsius, ori planeta era nepopulata, ori era populata cu fiinte care se simteau bine la temperatura respectiva. Pamantul nu a fost intotdeauna asa, si nici nu va fi pentru totdeauna asa. Procesul de evaporare nu are nevoie sa fie inventat de cineva, este interactiunea dintre 2 lucruri, la fel si gravitatia. Apa este un element comun in univers. Faptul ca apa este importanta pentru noi, nu inseamna ca avea nevoie sa fie creata, foarte bine putea exista metan, sau orice alt lucru. Exista fiinte chiar aici pe Pamant care nu au nevoie de apa.

| andreiush25 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta spune orice om ce nu cerceteaza..Il iau pe Dumnezeu in brate si nu mai au nevoie de cunostinte.
Cine a pus legile anotipurilor si avem un climat favorabil nu avem+200 grade celsius si nici minus 200 avem o temperatura buna.

Ex: Planeta pamant este la o distanta destul de buna pentru a se forma viata.
Desigur tu o sa spui ca dumnezeu a vrut toate astea...si datorita lui Terra este la distanta aceasta perfecta. De parca noi am fii singurii cu acest noroc.
Tu ca un credincios nu o sa accepti niciodata ca suntem aici din intamplare.Si de aceea iti este usor sa spui ca dumnezeu a creat TV-ul prin noi..creeatile lui. Cel mai usor raspuns ever. Ma rog. Conflictul acesta dintre creationism si evolutionism nu o sa se incheie foarte curand.

| Hombre a răspuns:

Pun pariu ca nu ii dovedesti pe @Isusestesalvatorul si Maxim96, au capul prea tare sa-i poti penetra. rolling on the floor

| doctorandus a răspuns:

Tradiția evreiască îi atribuie lui Moise scrierea primelor cinci cărți ale Bibliei ebraice, cărți cunoscute sub numele ebraic Tora, sau sub echivalentul grecesc Pentateuh. Această atribuire este însă o idee recentă în iudaism, ea apărând, se crede, numai din secolul I î.e.n. Istoricii Bibliei (criticismul) arată de altfel că Pentateuhul nu putea fi în întregime scris de Moise cât timp o bună parte a evenimentelor descrise în acesta sunt posterioare perioadei în care cronologia biblică presupune că personajul Moise a trăit. Astfel însemnările despre regii care au domnit peste Edom înaintea unui rege peste Israel (Facere 36:31) și a fortiori relatarea propriei sale morți (Deut. 34) nu pot fi atribuite lui Moise sau cuiva din perioada în care acesta se pretinde a fi trăit.
„Prima întrebare era dacă Moise putea fi într-adevăr autorul celor Cinci Cărți ale lui Moise, din moment ce ultima carte, Deuteronomul, descrie în mod foarte detaliat timpul precis și împrejurările proprii morți a lui Moise. Alte incoerențe au devenit rapid clare: textul biblic era încărcat cu paranteze literare care explicau numele antic al unor locuri și remarcau în mod frecvent că dovezi ale faimoaselor evenimente biblice erau disponibile „până în ziua de azi". Acești factori i-au convins pe unii cercetători din secolul al XVII-lea că cel puțin primele cinci cărți ale Bibliei au fost alcătuite, amplificate și înfrumusețate de editori ulteriori, anonimi și de revizori din secolele care au urmat.

Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea și preponderent în cel de-al XIX-lea mulți cercetători critici ai Bibliei au început să se îndoiască de faptul că Moise ar fi avut ceva de-a face cu scrierea cărților Pentateuhului; ei au ajuns să creadă că Biblia era în mod exclusiv opera unor autori târzii. Acești cercetători au arătat ceea ce păreau drept versiuni diferite ale acelorași povești din cărțile Pentateuhului, sugerând că textul biblic era produsul mai multor scriitori care puteau fi astfel recunoscuți. O citire atentă a cărții Genezei, spre exemplu, a demonstrat două versiuni contradictorii ale creației (1:1-2:3 și 2:4-25 ), două genealogii foarte diferite ale urmașilor lui Adam (4:17-26 și 5:1-28 ), și două povești separate și rescrise ale potopului (6:5-9:17 ). În plus, erau zeci de dublete și uneori chiar triplete ale acelorași evenimente în poveștile călătoriilor patriarhilor, Ieșirii din Egipt și dării Legii."
—Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman, The Bible Unearthed. Archaeology's New Vision of Ancient Israel and The Origin of Its Sacred Texts.
Lester L. Grabbe afirmă că pe vremea când studia pentru doctorat (cu mai bine de trei decenii în urmă), „istoricitatea substanțială" a povestirilor Bibliei despre patriarhi și despre cucerirea Canaanului era acceptată pe larg, dar în zilele noastre cu greu se mai poate găsi un istoric care să mai creadă în ea.
În 2004, în Symboles de l'Égypte (éd. Desclée de Brouwer), Christiane Desroches Noblecourt scrie la p. 125:
„Este pe de o parte absurd să considerăm textul biblic drept document istoric, iar pe de altă parte să inversăm importanța protagoniștilor: Israel este menționat o singură dată, pe stela lui Merenptah, în timp ce cuvântul Egipt este folosit de 680 de ori in Biblie."
Ea adaugă la p. 126 :
„Aluziile biblice la Egipt au în mod preponderent rolul de a colora istoria internă a evreilor și de a da un decor vag anumitor episoade istorice, dar nu au nicio legătură cu ceea ce ne învață istoria reală."
În 2005, Pierre de Miroschedji a publicat un articol în revista La Recherche. El scria:
„În general, niciun arheolog serios nu mai crede în ziua de azi că evenimentele povestite în Cartea lui Iosua ar avea vreo bază istorică reală. Prospecțiunile arheologice, în special la începutul anilor 1990, au dezvăluit că a israeliților cultură a apărut pe dealurile din centrul țării, drept continuare a culturii cannaanite a epocii anterioare."
El subliniază că nimic nu împiedică utilizarea Bibliei în arheologie, sub formă de izvor supus criticii, așa cum arheologii procedează cu oricare alt document.
Scrierile atribuite lui Moise marchează, însă, în ochii tradiției, începutul redactării Bibliei, consemnând date petrecute conform acesteia începând, poate, cu anii 1700 î.Hr. Unii istorici sunt însă de părere că înaintea domniei lui David (sec. XI î.e.n.) n-ar fi existat condiții culturale și organizatorice care să permită redactarea unei astfel de opere literare. Unul dintre autorii Pentateucului, desemnat de către critica biblică cu numele de Iahvistul, este o persoană sau un grup de persoane trăind în perioada solomonică (sec. X î.e.n.). Un alt autor (sau grup de autori) al Pentateucului este cel desemnat de către istorici cu numele de „autorul sacerdotal" („sursa P", de la Priesterschrift), el trăind probabil mult mai târziu, în perioada Exilului babilonian (sec. al VI-lea î.e.n.). Un alt autor, Deuteronomistul ar fi trăit și el tot în perioada Exilului babilonian.
Dintre personajele Bibliei ebraice Moise este singurul pe care evreii îl numesc Omul lui Dumnezeu.
Pentru credincioși, Moise este cel mai blând om născut vreodată și ales de Dumnezeu să scoată poporul evreu din robia egipteană. Există însă destule pasaje biblice care-l descriu pe Moise ca pe un tiran însetat de sânge, de o cruzime și intoleranță ieșite din comun. Aceste pasaje, ca si cele privitoare la sclavie, sunt în general considerate ca inacceptabile după standardele morale actuale. De exemplu, Richard Dawkins consideră poveștile biblice de ocupare a Canaanului (fie că ele ar fi sau nu adevărate) de același nivel de moralitate cu „invadarea Poloniei de către Hitler sau masacrarea kurzilor și arabilor din mlaștini de către Saddam Hussein".

Citate de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Moise

| chelstone a răspuns (pentru anonim_4396):

''Cine a pus legile anotipurilor si avem un climat favorabil nu avem+200 grade celsius si nici minus 200 avem o temperatura buna.''
Inaptule, fiintele se adapteaza mediului si nu invers. Pe tine daca te bag cu capul in balta o ora, o sa dai coltul, dar o sa ai un soc inainte, o sa vezi pesti care se simt foarte bine in acel mediu pentru ca sunt adaptati acelui mediu.

| chelstone a răspuns (pentru andreiush25):

''Cine a pus legile anotipurilor si avem un climat favorabil nu avem+200 grade celsius si nici minus 200 avem o temperatura buna.''
1. ''legile'' anotimpurilor nu-s aceleasi pe intreaga planeta, si, se manifesta diferit: in anumite parti ale lumii unde este predominant vara, exista si sezoane ploioase, in alte zone este tot timpul frig, in alte zone, exista doua anotimpuri, in alte zone exista 4 sezoane.
2. Dupa cum bine se poate observa, pe parcurusul a celor 4 anotimpuri din tarisoara noastra se manifesta mai multe schibari ce tin de adaptabilitate sau inadaptabilitate la mediu a diferitelor forme de viata (animal sau vegetal). Adica, iarna n-ai sa vezi meri infloriti la -20 de grade, pentru ca nu se indeplinesc conditiile necesare formarii acestui fenomen, in iulie la 30 de grade, n-ai sa vezi pe nimeni dandu-se pe schiuri la predeal, pentru ca nu exista conditiile necesare crearii precipitatiilor sub forma de ninsoare, dar, in acelasi timp daca te saturi de frig iarna, poti sa tragi o fuga in toiul verii din Australia.