| Teardrop a întrebat:

A omorât vreodată învăţatul pe cineva?
Oare dacă ar urmării copii să înveţe, să ştie mai mult, să-şi formeze o cultură generală, să fie capabili să aibă o opinie despre un subiect anume, nu ne-ar fi mult mai bine?
În schimb, majoritatea urmăresc să chiulească cât mai mult. Cer scoaterea din programă a unor ore "inutile". Vor ca după 8 ani de şcoală să fie nişte roboţi gata formaţi pentru muncă.

Acum eu vin şi întreb...se încadrează asta în normalitate?

Şi mai ales, repet.
Am omorât învăţatul vreodată pe cineva?

Răspuns Câştigător
| a3e6u9 a răspuns:

S-au sinucis destui din cauza unor examene, deci învățatul omoară uneori.

Sistemul educațional e incredibil de prost. Nici nu mai știu cât timp mi-am petrecut scriind după dictare când existau copiatoare și cât timp am pierdut învățând pe de rost tâmpenii. Nu mă miră deloc că copiilor nu le place școala, deși există unii copii antisociali cărora le place școala.

Nu doar că școala nu ajută, dar face mult rău, omoară creativitatea și curiozitatea, creează o repulsie față de cunoaștere, lectura devine o povară, nu o plăcere și mai există nenumărate alte probleme. Pe mine m-ar surprinde să iubească școala, așa tâmpă cum e.

Evident că nu vor să facă ore inutile, mai bine învață ceva util.

Problema e sistemul educațional, nu copiii. Copiii se nasc curioși și creativi, școala îi distruge, îi transformă într-o turmă, incapabili să gândească independent și fără aptitudinea de a gândi critic.

Educația începe când se termină școala.

91 răspunsuri:
| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Domnule, neuronii formează nişte legături numite sinapse. Studiază-le şi vezi de ce e important să-ţi umplii creierul cu informaţii cât eşti tânăr.

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

"Interesul meu pentru arhitectură chiar în orele de educație tehologică s-au născut"

Ca tot vorbisi de educatie, domnul educat. Daca te chinuiai putintel, cred ca puneai vreo 3-4-5 de "I" la umpli laughing

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

"Interesul meu pentru arhitectură chiar în orele de educație tehologică s-au născut"

Ai grija ca inteligenta doare, si ajungi sa iti umpli(iiii) creierul cu rahat, nu cu informatie

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

Oooo, doamna arhitecta. Eu care credeam ca vrei sa te faci profa', ca ai skillurile necesare laughing

| mont a răspuns:

Da se incadreaza la normalitate, mai ales atata timp cat nu prea iti este vreodata util 80% din ceea ce inveti in scoli. Si de omorat invatatul, a omorat dar prea putine sunt cazurile, nu cred ca e cazul sa le aducem in discutie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce normalitate sau viata mai buna?

Eu observ cum tu parcă ai o dezamăgire că lumea nu vrea să învețe doar ca să învețe(ceea ce e chiar anormal să acumulezi informație redundanta), în loc să învețe CE să învețe(lucru normal și pe care trebuie și sistemul să se axeze).

A fi capabil(zici tu) să dai din clanță despre un subiect anume și să arăți a intelectual sau să ajungi să emani și parfum de la prea multă cultură - nu este o realizare în viață, regret că te dezamăgesc.

Mai bine roboti pregatiti pentru munca, dar sa fie buni. Decat prosti gramada, dar culti cica. Conteaza sa te duca mintea in viata. Atat. Daca esti prost mirosi la fel, cult sau incult.

| Teardrop explică (pentru anonim_4396):

Pentru mine e o realizare, îmi pare și mie rău să te dezamăgesc.
Unii dintre noi avem și idealuri personale, vrem să ne întrecem pe noi înșine, nu doar să fim mai buni ca și vecinul.

La ce-s buni roboții? Cu ce te ajută pe tine? Știi și tu că nu ești capabil să fii dintre cei care-i conduc (nici o ofensă, majoritatea dintre noi nu suntem).
Pentru fiecare contează altceva în viața. Toți suntem diferiți, toți avem idealurile noastre. Nu poți spune că ale tale sunt corecte și ale mele greșite, sau invers.

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Wow, am făcut o greșeală! OMG câte vulcane au erupt? Câte Tsuamiuri au lovit? Câte cutremure sau produs?

Da, am făcut o greșeală, și nu mi-e rușine de ea, nici n-o s-o neg. Am scris umpli cu doi de i. Mi-o asum în totalitate, apreciez că m-ai corectat! Cam naşpa atitudinea totuşi.

| Teardrop explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Dacă n-ai ceva concret de spus, aş sugera să nu te bagi.

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

Naspa atitudinea mea? Sau nu ai vazut care iti este atitudinea ta?

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Care e atitudinea mea? Te rog frumos, zi-mi unde greşesc în atitudine? Că-mi exprim punctul de vedere într-un mod paşnic? Că adresez o întrebare?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Teardrop):

Din pacate nu e o realizare, ci doar o modalitate de a scurge timpul. Traiesti o iluzie. Cat despre faza cu robotii, nu ai inteles unde bat si nici nu o sa intelegi. Si tot nu am inteles eu unde ai vedea tu o lume mai buna.

| Liviu a răspuns (pentru Teardrop):

De acord pe jumate, daca imi permiti aia care sunt slab pregatiti in tara lor, au un loc de munca.Pe cand in Romania, marea majoirtate cu liceu ingroasa randu somerilor.De ce? Nu au loc de munca, multi doresc experienta, dar nu vor sa formeze.Pe cand il alte tari e alta mancare de peste. Spune si despre alocatiile copiilor, nu doar de invatamant.As prefera invatamantul se fie de 10x ori mai slab, ba nu, de 15x ori numai sa am ce pune pe masa usor, sa nu trebuiasca sa trudesc ca un caine, sa nu mi se sparga in cap oalele altora.Sa nu fiu sub comanda unui tampit doar ca e firma lu masa' Si asa mai departe.Vezi tu, de prostie nu prea moare lumea, dar de foame, de sete, cam da.Pe aia prostii ii poti face destepti, dar pe cei care sunt pe moarte, nu prea ii mai salvezi. Avem o tara de tot rasul, asta trebuie sa intelegi.Prea multa carte prosteste, prea putina tampeste.Tre sa ai un echilibru.Multe materii inutile, oare de ce pleaca unii in alte tari? Pentru ca aia sunt slabi pregatiti dar cel putin au bunu simt, si fac ceva din tara lor.

| CautNume a răspuns (pentru Teardrop):

Eu tot raman la parerea ca interesul pentru arhitectura vine din desen.

| Teardrop explică (pentru CautNume):

Ok, dar eu nu ți-am spus o părere. Ți-am spus cum am ajuns eu să mă gândesc să dau la arhitectură. Cu toate că desenam de când eram mică.

| Teardrop explică (pentru Liviu):

De-ar durea prostia...ar fi în spital jumate' din populaţia Terrei.

Nu trebuie să înţeleg nimic. Prefer să perseverez într-o eroare naţionalistă, decât în un antinaţionalistă. Pentru că, până la urmă, ţara nu e nici aşa cum o văd eu, nici alţi naţionalişti, şi nu e nici cum o văd antinaţionalişti. În realitate n-ar trebui să ne batem capul cu asta, fiindcă nu mai trăim în comunism şi nu ne ţine nimeni aici.
Să dai vina pe sistem pentru insuccesele tale e laş.

| Liviu a răspuns (pentru Teardrop):

E vina mea, sau a sistemului ca sunt multi someri? E vina mea sau a sistemului ca atunci cand ma duc la spital cu o boala, ies cu 3? E vina mea sau a sistemului ca peste tot e pe pile? Las-o dracu de scoala si de tot, tu rumega vorbele care ti le spun eu.Tu raspunde la ce te intreb eu, nu ma lua cu texte de poezie.Sunt alti cu 3 facultati si stau acasa ca nu gasesc unde lucra.Crezi ca locu de munca il gasesti asa ca... o piatra in o gramada de nisip? Ceva imi spune ca esti vreun adult cu parinti bogati care nu stie ce e aia happymunca adevarata.Sau vreun pustan de bani gata cu masina si tot ce isi doreste.Colac peste pupaza ceva imi spune ca esti si plecat prin afara, si ti se facu dor de romanica noastra happyMacar daca tot ai deschis acest 'topic' fa bine si raspunde-mi la primul raspuns pe care ti l-am trimis

| Teardrop explică (pentru Liviu):

E vina lor că sunt şomeri.

Şi aici vorbeam strict de sistemul se învăţământ. Am scris şi mai sus că cel medical pute.
Dacă vrei să lucrezi, îţi găseşti de lucru. Dacă eşti bun în domeniul tău, îţi găseşti de lucru. Nu sunt nici un adult cu nici un părinte bogat. Mama e bugetar şi tata nu lucrează, dacă te interesează cu adevărat cine sunt eu. Nu am nici maşină, nici vilă, nici pişcină şi n-am primit niciodată nimic gratis. Pentru tot ce am, am muncit fie eu, fie părinţii mei, şi dacă n-am primit, am dat vina în primul rând pe mine fiindcă n-am fost destul de bună să obţin acel ceva, şi apoi pe sistem sau pe alte căcaturi de genu'.

Dacă ai de gând să mai faci prezumţii din astea nesimţite, jignitoare şi de rahat am să te blochez chiar acum şi vom încheia discuţia aici, fiindcă ceea ce faci tu e jalnic.

M-am săturat de idioţi şi de rataţi şi de fraierii care nu sunt în stare de nimic, şi care, de oile care se lasă infleunţate de media şi de toate rahaturile publicitare, şi de răutăcioşi care n-au altceva mai bun de făcut decât să-i judece pe alţii fiindcă au îndrăznit să gândească diferite.
Uită-te în primul rând la tine, şi apoi vorbeşte despre alţii! Uită-te întâi cât jeg e în curtea ta, şi apoi într-a vecinului! Şi nu mai încerca să faci pe detectivul fiindcă eşti varză! Rămâi la ceea ce şti tu mai bine: Să critici şi să blamezi sistemul pentru inssucesele tale.

| Liviu a răspuns (pentru Teardrop):

Am atins un punct sensibil vad.Acum voi atinge artera principala.Care e problema ta? Esti vreo frustrata care nu a luat media 10 la scoala? Se vede ca nu ai lucrat o zi in viata ta la patron. Daca te uiti putin urat, te poate da afara.Mie la locul de munca mi sa zic " Ori iti dai demisia, ori te facem noi sa ti-o dai" Si fi sigura ca nu am fost singurul.Acum te mai intreb ceva, zici ca daca esti bun gasesti de lucru, nu e adevarat.Trebuie sa ai pile, si bani. Uite in cazul tau de fata tatal tau nu lucreaza.Nu e vina lui, e vina sistemului ca peste tot se cere experienta si peste tot se cere mult prea multe.Se cere sa fi prost, sa lucrezi mult si pe bani foarte putini.De aici deduc ca nu ai lucrat nicaieri, peste tot e la fel.Sau esti in alta tara straina, cat despre a ma 'bloca' pe mine, e normal cand ating un punct sensibil sa incerci sa ma ameninti ca ma blochezi.Eu ti-am pus atunci o intrebare, si mai luat la misto cu raspunsul tau, e normal sa iti dau una peste botic.

| Teardrop explică (pentru Liviu):

Din păcate n-ai lovit-o. Iniţiam mă deranjează când oamenii îşi crează impresii greşite despre mine, fiindcă ştiu că-i vina mea, şi că asta am lăsat să se înţeleagă. Acum că am văzut că eşti scriitor de basme, şi că oricum îţi place să inventezi, mi-e totuna. Ai fost aţa aproape. Păcat!

Motivul pentru care tatăl meu nu lucrează nu te priveşte pe tine. Însă îţi spun că e strict vina lui fiindcă nu lucrează.

Am lucrat, stai liniştit. În fiecare vară, cel puţin o lună jumate am lucrat, încă de la 14 ani. Ca să nu mai zic cât voluntariat am făcut, că n-are sens.

Demonstrezi şi că nu eşti foarte inteligent cu exprisia "să îţi dau una peste botic". Asta e. Nu toţi putem fi buni!

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

"Care e atitudinea mea? Te rog frumos, zi-mi unde greşesc în atitudine? Că-mi exprim punctul de vedere într-un mod paşnic? Că adresez o întrebare?"


Conteaza mult in ce fel iti exprimi punctul de vedere. Punctul tau de evdere este sustinut cu jigniri! Nu iti arat unde ai jignit, ca nu iti fac eu educatie, ca doar de aia ai crescut in sistemul asta excelent, ar trebui sa ai educatie pana la varsta ta

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Mulțumesc pentru fundă, mă surprinde că ai acceptat și alt punct de vedere. Poate te-am judecat prea aspru. happy

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

"Nu doar că școala nu ajută, dar face mult rău, omoară creativitatea și curiozitatea, creează o repulsie față de cunoaștere, lectura devine o povară, nu o plăcere și mai există nenumărate alte probleme. Pe mine m-ar surprinde să iubească școala, așa tâmpă cum e."

Pentru asta ţi-am dat fundă. Într-adevăr, şcoala crează o repulsie pentru multe activităţi, de altfel, interesante, cum e lectura.
Însă tot nu sunt de accord cu restul mesajului. Nu poţi da vina pe sistem pentru insuccesele tale.

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

*nu ale tale în special*

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Eu nu am prea avut ambiție, deci nu am avut nici insuccese.

Într-o lume ideală mi-ar fi plăcut să fiu om de știință, dar în lumea în care trăim există suficiente arme de distrugere în masă, există suficientă tehnologie. Nu există suficient altruism, asta e singura problemă și singurul lucru care stă în calea paradisului. Dar poate oamenilor le place infernul, cine sunt eu să le spun să iasă din mocirlă?

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Plus că mereu accept și alte puncte de vedere, și le analizez. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îl schimb pe al meu.

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Nu am zis să-ți schimbi punctul de vedere, e bine să existe diversitate, nu trebuie să gândim toți la fel, nu suntem la școală. tongue

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Nici la şcoală nu gândim toţi la fel.

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Dar la școală încearcă să ne facă să gândim la fel, ideile care nu sunt în conformitate cu ce scrie-n carte sunt descurajate, greșelile sunt condamnate, ceea ce descurajează creativitatea.

Copiii nu îndrăznesc să gândească diferit sau să încerce lucruri noi fiindcă le e frică de eșec, ca și cum eșecul e groaznic, dar e doar un pas spre succes. Mai mult, frica asta de eșec duce la stagnare și la respingerea ideilor noi, mulți oameni sunt condiționați să nu recunoască când greșesc.

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Scuză-mă, nu ştiu despre ce şcoală vorbeşti. Noi mereu am fost încurajaţi să venim cu idei noi.