| Teardrop a întrebat:

A omorât vreodată învăţatul pe cineva?
Oare dacă ar urmării copii să înveţe, să ştie mai mult, să-şi formeze o cultură generală, să fie capabili să aibă o opinie despre un subiect anume, nu ne-ar fi mult mai bine?
În schimb, majoritatea urmăresc să chiulească cât mai mult. Cer scoaterea din programă a unor ore "inutile". Vor ca după 8 ani de şcoală să fie nişte roboţi gata formaţi pentru muncă.

Acum eu vin şi întreb...se încadrează asta în normalitate?

Şi mai ales, repet.
Am omorât învăţatul vreodată pe cineva?

Răspuns Câştigător
| a3e6u9 a răspuns:

S-au sinucis destui din cauza unor examene, deci învățatul omoară uneori.

Sistemul educațional e incredibil de prost. Nici nu mai știu cât timp mi-am petrecut scriind după dictare când existau copiatoare și cât timp am pierdut învățând pe de rost tâmpenii. Nu mă miră deloc că copiilor nu le place școala, deși există unii copii antisociali cărora le place școala.

Nu doar că școala nu ajută, dar face mult rău, omoară creativitatea și curiozitatea, creează o repulsie față de cunoaștere, lectura devine o povară, nu o plăcere și mai există nenumărate alte probleme. Pe mine m-ar surprinde să iubească școala, așa tâmpă cum e.

Evident că nu vor să facă ore inutile, mai bine învață ceva util.

Problema e sistemul educațional, nu copiii. Copiii se nasc curioși și creativi, școala îi distruge, îi transformă într-o turmă, incapabili să gândească independent și fără aptitudinea de a gândi critic.

Educația începe când se termină școala.

91 răspunsuri:
| Zenicide a răspuns:

Parerea mea e ca trebuie sa ai o oarecare stabilitate financiara si anumite conditii ca sa poti invata, altfel invatatul ti se pare o pierdere de vreme costisitoare si esti nevoit sa te indrepti spre altceva.