Da poti. Dar vei ramane marcata. iar daca trebuie sa ii spui mamei oricum i'ai spune va iesi naspa. abia ai 16 ani macar de aveai 18.
Asta ar trebui sa influentze si alte fete de varsta asta.sa numai fie asa disperate dupa sex ca na. abia aveti 16 ani.sau daca faceti cu prezervativ cu toti. uitati-va si la calendar sa vedeti in ce perioada nu aveti sanse de a ramane insarcinate. nu e grea asteptarea.
Eu am 16 ani si jumatate aproape si nu am de gand sa faca asa pana pe la 19 ani deloc.
Nu poti face avort fara ca ea sa stie pentru ca esti minora.Trebuie sa te pregatesti moral pentru experienta prin care vei trece, sa iti intaresti credinta in Dumnezeu si in tine.Nu are sens sa fi mintita si sa ti se spuna ca totul va fi bine.Nu va fi nici bine nici rau.Va fi o etapa a vietii tale pe care daca esti suficient de inteligenta o vei depasi insa niciodata nu vei mai fi la fel cum esti acum in prezent.Fie ca vei avorta fie ca vei pastra copilul viata ta se va schimba
Priveste cu speranta inainte!
Nu, nu poti face avort fara acordul unui parinte. Mai ales la o varsta atat de mica, avortul e o manevra cu multe riscuri. Iti poti pierde viata sau capacitatea de a avea copii din cauza lui si numai un parinte isi poate asuma aceste riscuri in numele tau (tu fiind minora). Plus ca fiind probabil prima sarcina, avortul e difici si foarte dureros si s-ar putea sa ai nevoie de anestezie generala si deci de internare.
E un risc asumat atunci cand ai viata sexuala ca poti ramane insarcinata. Eu zic sa te mai gandesti daca chiar vrei sa-ti omori copilasul. Tu esti oricum mamica lui, dar e la alegerea ta daca vei fi toata viata mama unui copilas mort sau mama unui copilas viu. Vorbeste cu parintii tai si fa tot posibilul sa pastrezi sarcina.
Da, trebuie sa ii zici mamei tale. Nu ai cum sa faci avort daca nu esti majora fara acordul parintilor, din cate cunosc eu. Deci mama ta trebuie sa afle. In plus, e mama ta...
@Micutza.Bruneta, nu cred ca are nevoie de spovedire la preot. "in nici un caz nu fa avort" - imagineaza-te tu, brunetico, la 16 ani cu un bebe. Cu ce cresti tu un copil la 16 ani? Esti pregatita la 16 ani sa iti zica cineva mami? Nu am fost niciodata pro avort, mi se pare ceva oribil, dar sincer nu m`as vedea la 16 ani cu un copil. prea multe responsabilitati de la o varsta prea frageda. Bine, acum e interpretabil. Ca se presupune ca daca ai decis sa iti incepi viata sexuala, ar fi trebuit sa iei in calcul si posibilitatea de a ramane insarcinata. Dar ma rog, nu cred ca asta vrei sa auzi acum, probabil ca ai destule probleme.
In legatura cu avortul decizia iti apartine tie si alor tai, luati impreuna o decizie, care e mai buna si na... sper sa se rezolve totul cu bine. Sper sa treci pe aici sa ne anunti cum a iesit totul. Am mai auzit de fete pe TPU care ziceau de sarcini, dar nu imi amintesc sa fi venit vreuna inapoi sa ne povesteasca finalul intamplarii. In fine, multa bafta.
Daca el e major, poate cu bani se risca careva sa iti faca asta! nu stiu ce sa zic, situatie grea... ft grea si dificila! Mai, pastila de a2a zi daca s a rupt mai. e importanta! Ai grija mare totusi ii poti zice mamei tale drama prin care treci!
@Oktavian
Cati ai ma?
Cum sa ocoleasca? ce sa ocoleasca? E VB De ceva ce creste inauntrul ei!
Eu zic sa ii prezinti prietenul si apoi dupa 1 zi sa ii zici ca ai ramas insarcinata. Are si el o parte din vina.
NU MAI PIERDE TIMPUL! Spune-i mamei tale totul. Ea va stii mult mai bine ce decizie este cea mai buna desi cred ca o sa aleaga avortul.Chiar daca este o crima sa faci avort, nu esti pregatita din punct de vedre psihic si nici fizic nu esti dezvoltata complet.Nu iti poti asuma responsabilitatea cresterii unui copil.Acesta are multe nevoi...in primul rand nu dispui de un salariu pentru a-i satisface nevoile copilasului.In al doilea rand esti inca un copil si nu poti sta nopti in sir treaza din cauza celui mic care plange si nu poate dormi, iar tu nu stii ce sa-i faci.In al treilea rand vei scadea din ce in ce mai mult in ochii celorlalti colegi, desconsiderandu-te.Isi vor bate joc de tine! In al patrulea rand nu iti vei putea continua studiile din cauza ca un copil ti-a schimbat viata pentru totdeauna.
Si...in al cincilea rand... daca nu il vei avorta dupa ce nasti il poti da spre adoptie si cand esti pregatita sa ai un copil poti sa il iei de la familia caruia l-ai dat. Insa daca crezi ca esti pregatita sa iti asumi responsabilitatea pentru greseala pe care ai facut-o atunci cand te-ai culcat cu prietenul tau, poti pastra copilul la tine. DECIZIA ITI APARTINE TIE SI ADULTULUI CARE TE VA INSOTI!
Scuza-ma daca am fost prea dura dar trebuia sa-ti spun asta. P. S : Eu am 14 ani. Te pup.
Http://www.youtube.com/watch?v=m1jfYBqSwx8
Vrei sa faci asta?
Spune-i mamei tale daca te iubeste cu adevarat o sa inteleaga, dar nu face o crima pentru.care vei plati mai tarziu foarte scump.
Atata timp cat nu te mai gandesti la avort si vei vrea sa pastrezi copilul, iar daca nu ai cu ce sa-l intretii.cu siguranta o familie o sa aiba grija de el si o sa-l iubeasca, Dumnezeu o sa te ajute si o sa-i lumineze mintea mamei tale sa nu faca ceva necugetat.
:)
Ai grija de tine!
Nu e bine sa faci crime dar cred ca ar fi bine sa spui mamei dar nu dirct mama sunt insarcinata nu e logic ocoleste.
Pfff foarte nasol cum o dai tot nu e bine sper ca ti'ai invatat lectia alta data fii mai atenta. Cum am spus mai devreme cum o dai tot nu e bine la 16 ani sa faci un copil inca nu te'ai maturizat suficient pentru a face acest lucru, iar la faza cu avortul chiar daca reusesti sa'l faci fara a afla mama ta tot isi va da seama pentru ca din cate stiu eu
dupa avort trebuie sa stai in pat ti'e rau etc etc nu ai voie sa faci efort si maicata va da ceva de banuit e foarte nasoala treaba:-s. Dar cum au spus si ceilalti mai bine ii spui mamei tale nu o sa te ia in brate sa te felicite dar nici sa te omoare ai gresit asta este macar tu ai 16 ani dar altele la 12-13 ani... oricum nu trebuia s ate grabesti pentru ca ai o viata inainte o sa tot ai timp de sex cand te mariti>
Nu poti sa te duci sa faci avort neinsotita da mama ta.Eu zic sa ii spui tot pana nu e prea tarziu...Si el nu a simtit nimic cand s-a rupt prezervativul sau a fost prea naiv, badaran, lenes sa si'o scoata?
Pacat de tine ca ai ramas la varsta asta insarcinata.Si sa nu iti fie frica daca ii spui mamei tale tot, ca nu o sa te omoare cu bataia sau chestii de genul... e mama ta si stie ce e bine pentru tine si...Ai grija de tine
>
Daca crezi ca esti pregatita sa cresti un copil nu avorta, iar daca nu spune-i mamei tale cat mai repede sa nu treaca mai mult de 3 luni, si va lua o decizie corecta pentru tine din moment ce tu nu ai stiut ce si cum sa faci...
succes
Cum sa avortezi, daca esti tanara si tu si copii tai va intelegeti mai bine.
Eu stiu ca daca faci avort, mai tarziu o sa te chinui sa ai un copil. Incearca sa ii spui mamei tale cand o prinzi in toane foarte bune...succes :*
Avortul se poate face numai daca un adult (o persoana peste 18 ani chiar daca provine din familie sau nu) semneaza pentru tine. Te duci cu persoana respectiva la un cabinet particular si spui "Domne traitar mata sunt gravida mama si tata sunt la cules de portocale in spania, el este varul meu si am venit sa fac avort" si domnu de acolo o sa iti spuna "Va rog frumos sa vorbiti mai decent fara mama va rog frumos."Si atunci intervi tu si i spui "Domne sunt gravida mama si tata sunt la cules de portocale in spania, el este varul meu si am venit sa fac avort, mata mai traieste?"I bagi si u ceva in buzunar si se rezolva.Multi dintre voi o sa votati stupid la mine pentru ca nu ati inteles ce am vrut sa spunsa speram ca livia si-a dat seama
Mama. ea trebuie sa afle. o sa te dojeneasca, dar iti vrea doar binele.hotarati amandoua care e pasul urmator.sa faci avort, poti ramane traumatizata, iar pentru a pastra copilul va trebui sa inveti sa fii responsabila.nu fa avort fara mama ta.trebuie sa intelegi ca ea te iubeste si va face tot ce e mai bine pentru tine si doar ea iti va intinde umarul sa poti plange in liniste.stiu ca ti-e frica sa nu te mai lase sa iesi cu prietenii sau alte chestii dar recunoaste ca meriti. da-ti seama ca isi va pierde increderea in tine, dar cu timpul vei reusi sa ii dovedesti ca a fost doar un episod trecator si ca ti-ai invatat lectia.lasa frica la o parte si hotarati amandoua.nu te mai intreb ce atitudine ia respectivul tatic, ca se stie ca in general fug cu o coada intr-e picioare.
Mamei tale ii poti spune orice problema, sigur te va intelege.
Ea este singura persoana care te poate ajuta, doar esti copilul ei. Va fi ea dezamagita, dar sigur o sa te asculte.
Doamne.cine sa le mai inteleaga pe fetele din ziua de azi?! cu toate ca si eu am 16 ani, nu pot sa inteleg lucruri de genul. pur si simplu...inconstienta unora depaseste limite. daca tot faci sex de la varsta asta, macar fa-o cu cap! nu vreau sa te judec, doar ca nu mi se pare normal. totusi ai 16 ani! cat despre avort, nu cred ca e o solutie. de ce? 2 motive principale: omori o fiinta care se dezvolta acolo, in interiorul tau. crezi ca nu o sa regreti mai tarziu? si apoi... e vorba si de sanatatea ta. daca doamne fereste, nu o sa mai poti face copii?! nu ti-as dori! cred ca ar fi intelept din partea ta sa discuti cu un adult, cu mama ta. chiar daca nu ii va fi usor cred ca o sa te inteleaga. la urma urmei, e mama!
ai grija de tine!
Chiar daca o sa afle mama ta ca esti insarcinata nu cred ca va vrea sa pastrezi sarcina, pentru ca esti la o varsta destul de mica pentru a avea un copil.chiar daca ea ii va spune mamei sau nu, si acesta o sa o indrume sa faca avort tot va avea constiinta incarcata indiferent de situatie. du-te la un cabinet particular, ia pe cineva major si de incredere cu tine si rezolva-ti situatia. e aiurea sa fi in asemenea situatie, nu sunt in masura sa te judec nici pe tine nici pe altii, niciodata nu sti ce iti rezerva viata.fi mai precauta data viitoare, exista pilula de a2 a zi
Vorbeste cu psihologul scoli sau mai bine du-te la preot el te va sfatui cum sa vb cu parintii.In nici un caz nu fa avort :*
Oaaaa. De avort nu stiu ce sa spun, desi nu sunt de acord. Daca tu te simti pregatita fizic si moral sa faci chestia asta, poti s`o faci. Oricum avortul de face pana in luna a 3 a. Deci. Desi nu e biine deloc s`o minti pe mama ta, ea ar sti sa te ajute cel mai bine. Ea stie ce e cel mai bine pentru noi. Daca vei face avort, o sa ai mereu constiinta incarcata. Incearca sa vorbesti cu o profesoara mai apropiata sau o matusa, o ruda in care poti sa ai incredere si cere`i sfatul. Daca tu vrei sa faci avort, nu te opreste nimeni. La spital, la stat e in jur de 100-200 de ron, poate mai putin nici nu stiu. La celelalte spitale, mai bune. e mai scump cu vreo 100 de ron dar mi se pare ca este mai sigur,. Uff. nici nu stiu ce sa-ti zic. Cum crezi tu. Nu te poti lua dupa niste sfaturi amarate puse de noi pe un forum. Dar, cum crezi ca este firesc.Ai grija de tine.
Cine risca trebuie sa-si suporte si cosecintele apoi...deci e foarte najpa ca esti atat de mica. dar nu stiu eu zic sa te mai gandesti o data, nu scoate copilul din tine asa.Treaba asta te va urmari incontinu daca o s-o faci avort.nu stiu cum te-ai simti sa ai mai tarziu cosmaruri cu bebelasul tau sau sa auzi in cap voci de copilasi.Nu are rost sa ii ascuni mamei tale fiindca daca sa zicem nu afla acum, dar afla dupa un timp o sa-si piarda increderea in tine in totalitate si cand o sa ai probleme si prietenii te vorbesc pe la spate la cine te vei duce sa ceri o mana de ajutor? eu zic ca mama este persoana care te poate ajuta cel mai mult, va fi suparata pe tine cand va afla dar poate cel putin te va indruma spre o cale buna (in a nu face avort). Sper ca o sa iei o decizie buna si ca o sa poti avea liniste sufleteasca
S-a mai intamplat sa se rupa prezervativul cgiar mie mi s-a intamplat si am pastrat sarcina problema este ca tu ai scoala de facut ai deinvatat eu cred ca mama ta trebuie sa stie prin ce treci si ea te va ajuta sa rezovi problema stai de vorba cu ea si spune-i adevaru mama e tot mama si la bine si la greu chiar as vrea sa stiu cum ai rezolvat problema iti dorecs succes in discutia cu mama ta bafta
Cum ai putea sa omori un suflet nevinovat? Aici singura care a gresit esti tu, insa nu sunt nimeni sa te judec. Vorbeste cu mama ta, te va intelege, chiar daca nu vei scapa de morala.Prietenul tau stie de copil? El cati ani are?
Nu dispera, are cine sa te ajute sa iei cea mai buna decizie!
pup
Reggie2000 întreabă: