| Neștiutor1 a întrebat:

Am învățat ca oricât de rău este omul, eu sa fiu bun cu el, chiar dacă nu îl cunosc, sa ii fiu prieten, chiar dacă nu știe sa se comporte sa fiu prieten cu el. Și ma simt ca sunt prieten cu toată lumea. Dar nici a fi prieten nu prea știu ce înseamnă. Deoarece eu ma văd capabil sa mor pentru un necunoscut. Și biblic spune ca asta e cea mai mare forma de iubire arătată. Așa ca, eu ma simt prieten cu toată lumea într-un fel. Dar de cele mai multe ori o fac din obligație. Ca nu sunt Dumnezeu sa reușesc sa o fac și din placere, am rezultatul iubirii și pentru asta sunt „admirat" și apreciat, dar nu știu dacă am și iubirea. Adică ma comport ca cel mai bun prieten cu tine, dar nu ma simt. Și dacă nu ceea ce arat este cel ce decide atunci ce este?

3 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Iti trece. In lumea asta nu ai cum sa fii altruist la nesfarsit.

| StoicAnalysis a răspuns:

Cel mai imprtant in viata, este sa inveti sa te porti cu oamenii, maxim cum se comporta si ei cu tine.

Adica, sa te comporti cu un necunoscut, prietenos si amabil. Daca omul respectiv se comporta cu tine arogant sau putin nesimtit, mentine amabilitatea, dar evita abordarea prietenoasa.
Daca omul incepe sa sara calul si sa te insulte, schimba-ti tonalitatea intr-una ferma si serioasa, si incearca sa eviti interactiunea cu el, scurt si la obiect. Iar apoi evita-l

Nu toata lumea merita efortul tau, deci ai grija pentru cine faci sacrificii si/sau favoruri.

| Miruna333 a răspuns:

Asa este cand combini realitatea cu religia, crestinismul, etc. Ies numai dureri de cap.
Prieteniile se fac din sinceritate, din placere, nu din obligatie, asta este total gresit si arata falsitate. Te imprietenesti cu persoanele cu care simti sa faci acest lucru, cu care ai lucruri in comun, nu cu necunoscuti, oameni rai, nesimtiti si asmd.
Daca te comporti ca cel mai bun prieten, dar tu nu te simti, iarasi, e grav. Ai sindromul impostorului pentru ca, la final de zi chiar esti impostor care se da drept prietenul tuturor.
Oare ce om sanatos ar fi in stare sa isi dea viata pentru alta persoana? Viata este cel mai de pret dar, iar sa renunti la ea pentru altcineva, este o penibilitate.
Biblia si alte chestii religioase sunt teorie, in viata reala e diferit.