Nu-ti gasesti amprenta pentru simplu motiv ca inca nu ai fost in stare sa-ti pui amprenta pe nimic care sa te evidentieze! Inainte de a ma injura, citeste bine raspunsul meu!
Eu mi-am dedicat intreaga adolescentie auto-cunoasterii, odata ce ajungi sa te cunosti foarte bine, iti va fi usor sa-i cunosti si pe cei din jurul tau, sa-ti dai seama ce preferinte au, ce frici au, etc. Uite sfatul meu pentru tine : "Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb, ce navigheaza spre continentul propriei inimi."
Pentru inceput incearca sa te pui in situatia altor oameni, personaje din carti, seriale, etc, sa te pui in pielea lor si sa te intrebi ce ai face in locul acelei persoane, sa-ti construiesti in minte cateva intamplari, ai putea chiar sa-ti contruiesti o personalitate noua, sa-ti schimbi hoby-urile, modul in care iti petreci timpul, felul in care te porti cu persoanele, nu de adevaratelea, doar ca si cum ai fi un actor, ai putea copia felul in care se poarta cei din jurul tau, analizeaza-le miscarile, iar apoi pune-te in locul lor. Cum spune si citatul : "Omul, actorul lumii", in viata asta poti fi ce vrei tu. Faza e sa-ti creezi mai multe fete, pana cand iti vei da seama care este mai potrivita pentru tine. Asta se face in timp, cu multa rabdare, va ajunge chiar sa-ti placa. E bine ca preferi solitudinea, astfel nu vor exista persoane care sa te influenteze, sa te faca sa renunti. Poti citi carti de psihologie, romane politiste cu mister, cu suspans, poti citi despre istoria omului, cum gandea in evul mediu, cum gandeste acum, ce-l influenteaza, etc., adica totul despre gandirea omului, despre ratiune, logica, sentimente, sacrificiu. Creierul uman este un organ foarte complex, trebuie sa tii minte ca niciodata nu vei putea cunoaste o persoana foarte bine, sa stii totul despre ea, pentru ca majoritatea oamenilor nu se cunosc pe ei insine aproape deloc. Iti recomand sa experimentezi mai ales sentimentele de dezamagire, de furie, de tristete.
anna22beatrice întreabă: