| Anomim2025 a întrebat:

Am observat ca tinerii din generatia mea vin la scoala direct din club-urile de noapte uneori. Nu mai intelegi cine-s profesorii sau elevii. Mai rau, fetele vin ametitor de dezbracate / imbracate sumar, provocatoare - abia daca poti sa-ti controlezi simturile si sa nu cedezi pacatelor! Nici baietii nu stau mai prejos, vin la scoala cu masini de cu multi cai putere. Am observat ca multi sunt fara bun simt.

1.De ce nu exista asa ceva pe vremea Comunismului?
2.Credeti ca se poate schimba lumea in Romania la fel ca pe vremea Comunismului?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

1.Pentru ca nu exista atata libertate, totul era cu "portia" iar imaginatia era limitata, si desigur si putine influente externe care sa duca catre acesta "moda".
Daca nu existau la televizor emisiuni in care sa apara oameni imbracati sumar, si nici in alte locuri nu vedeai oameni imbracati asa, normal ca si tie iti era rusine sa iesi asa pe strada.
2.Da, orice e posibil, dar e enorm de greu ca in Romania sa ajunga in acel stadiu in care a fost pe vremea Comunismului.

8 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Nu exista pentru ca erau toti spalati pe creier ca tine. Nu se poate schimba, dar poti sa faci o vizita permanenta in tarile comuniste, poate mai scapam de mentalitatea asta preistorica. Acolo ai cata disciplina vrei tu.

| Divy a răspuns:

Și atunci ersau anumite lucruri deranjante, doar că erau ascunse mascate.
Pe unii da, pe alți în schimb... mă tem că ar duce la proteste violente
Ce doare cel mai tare nu e asta ci ura care incepe sa se manifeste tot mai tare!

| seth2016 a răspuns:

Cred ca ai fi mai fericit in Coreea de Nord. laughing Acolo e disciplina si cine incalca regulile merge in lagar pentru restul vietii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Pentru ca nu puteai sa faci ce vrei si sa nu patesti nimic, pentru ca era dictatura
2. Doar sa vina unul la fel, dar sansele sunt minime

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2. Imposibil, niciodata.

| n1445 a răspuns:

Nu cred ca ai vrea sa traiesti acele zile. Oamenii nu mai au putere de control asupra altor oameni. Spune-mi: i-ai putea tu vedea pe swag-erii gayizati (scuze de expresia cuvintelor dar nu gasesc altele mai potrivite) luptand intr-un razboi? Pe vremea bunicilor nostri nu erau prea multi barbati prin sate si orase pentru ca erau pe front ne aparau, baietasii din ziua de azi au nevoie de un loc in care sa fie in siguranta deoarece cuvintele pot sa ii raneasca...

| Crainstorm20 a răspuns:

Salut si eu sunt din aceeasi generatie cu tine (baiat-16 ani) si am bun simt, de asemenea nu imi place sa port blugi rupti, frizuri tampite. Uite:
1. Exista lege.Mult mai multa frica. Putea sa te bata politia, parintii.
2.Nu atata timp cat tara nu este bine condusa si cetateanul de rand este informat. Sa nu te astepti la o schimbare!

| artmosfera a răspuns:

Era dictatură, lege. N-aveai voie pe stradă dacă era trecut de ora 22. Plus că tinerii știau de frica părinților. Nici pe departe nu se poate schimba. Avem la conducere niște incompetenți care încă fură și sunt mulțumiți, fură în neștire. Pe timpul comunismului și pentru câțiva știuleți făceai pușcărie 2-3 luni. Iar tinerii nu-și doresc un astfel de regim. Consider că dacă am avea mai mult bun simț și mai multă demnitate, am putea să ridică societatea din cenușă