| iulyana a întrebat:

Aseara am avut un moment de reflectie...cititi si spuneti-mi parerea voastra.

Hm...omenirea!?! OMUL, se naste, se reproduce si moare. Care este scopul unui om in viata? Daca nu ai norocul de a te naste un geniu sau un mai mare al lumii, esti doar un nimic, te nasti, dai viata si mori. Suntem doar niste pioni. Asa cum pionii au doar un scop : ei inainteaza si cand se iveste ocazia profita. Asa e omul. El inainteaza, creste si cand se iveste ocazia se reproduce. Asa cum pionul, dupa ce si-a indeplinit sau nu misiunea, este inlaturat, asa si omul moare. Omenirea este intr-o continua monotonietate. Ma gandesc asa. si, am impresia ca cineva se joaca cu noi ca cu niste piese de joc. Cei care se nasc genii si raman in istorie sunt turele, caii si nebunii. Noi ceilalti care ne nastem si murim suntem banalii pioni. Iar cel care face jocul este regele, in cazul nostru, Dumnezeu. Se stie ca jocul propriu-zis implica existenta celor 2 parti, a celor 2 jucatori. Piesele albe si piesele negre, Binele si Raul. O comparatie trecuta cu vederea de multi, insa pentru mine o viziune asupra vietii.
Cata monotonie pe lumea aceasta... E adevarat ca, noi suntem intr-o continua ascensiune, noi tehnologii se dezvolta. Cei care le inventeaza, se nasc si ei ca orice om, isi duc scopul si mor. La ce bun? Cei care vor beneficia de tehnologia produsa de cel care a murit vor muri si ei... si tot asa. Tot asa pana CAND? Pana o sa murim cu totii, pana cand o sa vina sfarsitul lumii?
Extrem de asemanator este si jocul de sah. Te joci odata, de doua ori, de trei ori dar pana la urma te plictisesti si renunti. Oare Dumnezeu nu s-o fi plictisit? De atatea milioane de ani nu face altceva decat sa joace sah cu noi...

5 răspunsuri:
| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Imi place analogia ta, dar ca toate, nu are un fundament, o baza... e construita pe posibilitati si probabilitati!

Eu cred asa: nu conteaza cine sunt, nu conteaza rolul meu, conteaza sa traiesc!

| Bab a răspuns:

Fiecare om are destinul lui! omul e facut sa de-a nastere altor vietii asta e scopul omului

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Asa se intampla acum in adolescenta treci de faza copilariei unde nu aveai responsabilitati iar acum in adolescenta mai ai o etapa pana sa devi matur, te apropi sa devi matur sa fi pe picoarele tale, si apar fel si fel de ganduri, nemultumiri si chesti din astea. Dar pana sa mori mai ai multe de facut chair daca nu o sa ajungi in istorie o sa ai o viata plina de urcusuri si coborusuri. Dumnezeu ne. a dat libertate de a alege singuri ce vrem sa facem asa ca nu el se joaca cu noi, noi de jucam cu vietile noastre si facem alegeri bune sau rele, iar atunci cand se termina viata in functie de alegerile nostre sufletul care este cel mai important ajunge intr-un loc frumos linistit sau nu... Dar lasa tu, probleme omeniri si vezi ce vrei sa ajungi in vaiat si nu uita carte te poate ajuta, la toata lumea le este frica de sfarsitul lumi de moarte pentru ca e este ceva necunoscut si binentees ne este frica dar bine ca nu esti o musca sau o pisica atunci ce ai mai zice daca ai fi de ex un paianjan si dabia te.ai nascut si cineva te omoara urat nu? gandeste ca pana sa,, te reproduci,, trebuia sa iti gasesti un partener si viata cu el o sa fie frumoasa si pana il gasesti o sa ai parte de multe aventuri fi sigura ca nu o sa fie monotona, dc crezi ca barani atunci cand stau cu cineva de vb isi povestesc viata si parca nu se ma opresc? Si nu uita in sah toate piesle sunt f importane chair daca sunt multi pioni.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

19 mai? azi am dat teza la mate si aseara am invatat iar tu te plictiseai?

| Razvan a răspuns:

Nu exista destin/soarta.Astea au fost inventate de cei prea lasi pentru a-si asuma raspunderea proprilor faptehappy