| idanna a întrebat:

Aveti obiceiul sa spuneti o rugaciune inainte de culcare ...sau poate dimineata...sau poate... poate altadata!

Răspuns Câştigător
| mariutza a răspuns:

Intotdeauna spun seara inainte sa ma culc...tot timpul port cruciulita la gat...si dupa fiecare masa imi fac cruce si ii multumesc Lui Dumnezeu :p

32 răspunsuri:
| fluturas a răspuns:

Seara love struck

si inainte de teze sau cv teste la scoala laughing
doamne ajutawinking kiss

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

DahappyEu obisnuiesc happyDar de la un timp nu ma mai rog asa cum ma rugam inainte.sad

| Flav a răspuns:

Cand eram, mic nu exista seara in care sa nu-mi fac rugaciunea de noapte. Era ca si un automatism. Nu stiu de ce, acest lucru mi-a iesit. Mi-o fac totusi mereu cand mananc, dar iti spun un citat in care ma regasesc total, si nu stiu daca e chiar bine lucrul asta :
''Nu sunt un om religios. Nu ştiu să mă rog fără să mă tem că fac un gest convenţional.'' [ Octavian Paler ]

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Cand eram copil, da, acum nu prea.

| daii a răspuns:

Eu asa m-am obisnuit sa zic in fiecare searahappy.

by daiiwinking

| inna a răspuns:

Nu, nu obsinuiesc...pacatul meu.

| lola a răspuns:

Nu chiar, obisnuiam cand eram mai mica ziceam inainte de culcare.Cred ca nu am mai zis de pe la 12-13 ani si nu ma laud cu astastraight face

| cioko19 a răspuns:

Buna!

Pai mai demult. ma simteam chiar.thinking hm.nevoita sa spun o rugaciune seara si dimineata.

Dar acum. din pacate m-am cam lasat de obiceiul acesta happy.

| Bogdana a răspuns:

Da seara inainte de culcare si dimineata dupa ce m-am trezit.

| Leea1234 a răspuns:

Inainte spuneam... dar acum nu!
mai spun rugaciuni... ziua cand sunt la serviciu, asa in gand!

| AndreeA_4571 a răspuns:

Da, seara inainte de culcare... daca nu prea dau pe la biserica foarte des spun macar o rugaciune pe zi... big grin

| Jonsdottir a răspuns:

Ete da laughing nu imi fac nicio rugaciune niciodata din simplul motiv ca niste oameni (nu foarte sanatosi la cap) au inventat toata povestea cu Dumnezeu tongue poate ca Dumnezeu nu exista dar o forta peste noi tot exista, fara un istoric atat de mare si de plictisitorwinking Dumnezeu ne ajuta atunci cand crede el ca este nevoie, nu atunci cand ne rugamwinking ca doar nu au existat minuni si nici nu vor exista, si cum am mai spus este o poveste si atat, Iisus nu a inviat printr'o minune, asta este doar imaginatia bolnava a unor niste oameni laughing

By Dy
Xo~Xo

| MADALINAAAA a răspuns:

Da.in fiecare seara inainte de culcare imi fac rugaciunea.si cand mai uit, seara urmatoare o zic de 2 ori big grin

| BlacK EyeS LoVE BRoWn EyEs a răspuns:

Seara. Desi uneori chiar uit.
Ciao Baw!

| Aries90 a răspuns:

In fiecare seara inainte de culcare. happy

Răspuns utilizator avertizat
| I'm just me a răspuns:

Cand eram mic obisnuiam sa spun o rugaciune inainte de culcare dar acum nu.

| NomberOne a răspuns:

Eu o zic inainte de culcare

| teutzyk a răspuns:

Seara inainte sa ma culc...

| Denny_5002 a răspuns:

Nu chiar, doar cand sunt suparata, ma rog ca sa ma ajute...Cand eram mai mica ziceam zilnic ugaciuni si mergeam duminica la biserica, dar acum, si cand trec pe langa biserica uit sa imi fac cruce!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, uneori spun, de 3 4ori pe saptamana. happy Tu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da...mereu, si ma simt bine. Face parte din viata mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand eram mai mic...acum nu prea... dar sunt prea obosit cand ma culc...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu chiar blushing.
Doar ma inchin.
xoxo
by Dydee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu ma rog in fiecare dimineata si seara, iar in timpul zilei atunci cand imi aduc aminte zic rugaciunea mintii:"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da am obiciu dimineata si seara

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da am obiciu dimineata si seara

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da obisnuiesc sa ma rog in fiecare dimineata si seara si ai multumesc Domnului ca ma primeste pe calea lui

| ThornAlike a răspuns:

happy interesanta intrebare!
Desi probabil ca si majoritatea, atunci cand eram mici si inocenti inca, era pentru noi un lucru sacru. Acum, in general, ne amintim de rugaciune doar cand avem nevoie de ceva straight face.
Unii simt nevoia sa mearga la biserica si sa se roge, altii doar sa mearga la biserica, altii doar sa se roge, altii. nici una, nici alta.
Eu unul stiu ca am fost ajutat nu o data! Chiar daca nu m-am rugat, de cele mai multe ori aparea cineva sau ceva in cale care sa ma scoata din impas.
Probabil ca nu exista nici o divinitate, indiferent cum o fi ea numita, Dumnezeu, Buda, Allah sau. dar probabil e bine pentru sufletul nostru sa avem ceva in care sa credem. Uneori stau sa ma intreb daca nu cumva constiinta noastra este divinitatea, care intr-adevar este pervertita de ganduri rele, dar de care putem scapa cu cateva cuvinte pe care le putem zice in gand cand stam la semafor sau asteptam cuminti in autobuz sa ajungem la destinatie.
Eu unul stiu ca atunci cand nu pot sa dorm, si deja a trecut o gramada de timp (sa zicem o ora), incep sa spun o rugaciune (de obicei Tatal Nostru) si nici nu imi dau seama cand am adormit. Dar aceasta rugaciune trebuie sa fie sincera si cu gandul acolo, nu doar o insiruire de cuvinte spuse in gand sau cu voce tare.
Consider ca rugaciunea in sine aduce un oarecare echilibru, indiferent cat de des sau de rar o spunem si indiferent de locul unde ne aflam. happy