| Antoniuh a întrebat:

Buna! Am 14 ani, împliniți nu de mult. În orașul meu, toate fetele au libertatea aia poate prea exagerata de la părinții lor, încă de mici. Eu însă, mă lupt cu mama de ceva vreme. E foarte credincioasă și mi-e mult mult prea greu sa o conving sa fac orice. Până și când mă duce la pregătire mă lăsa în fața blocului. Și nu, nu i-am rupt niciodată încrederea în mine. Mereu sunt cuminte, am note bune și țin casa curata. Aveți câteva sfaturi? Ceva ce poate m-ar ajuta? Tind sa cred că o să am nota mare la examen și mi-aș dori mult sa am o vara frumoasa, prima de care să îmi amintesc cu drag.
Având în vedere că procesul va fi greoi, o sa incep de acum. Ceva sfaturi?

6 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Poate ar fi o idee buna sa incepi sa iti aduci prietenii pe la tine ori macar prin fata blocului tau, sa vada cu cine umbli, ca sunt persoane ok si poate asa o sa ii mai creasca incredere in tine si in cei cu care umbli. Apoi incepi sa mai spui ca mergi cu prietenii in x loc. Inteleg ca vrea sa vada tot ce faci si sa stie mereu de tine. Cand mergi undeva, de exemplu in parc ori la zoo ori unde zici tu ca iesi cu prietenii, trimite-i o poza-doua pe whatsapp ca sa vada si ea ce vezi tu, asa ii si arati ca esti in locul in care ai zis.

| 1997onur a răspuns:

Nu inteleg ce te deranjează la mama ta mai exactă? Ce nu te lasa sa faci?

| Antoniuh explică (pentru 1997onur):

Nu mă mai lasă să mă văd cu singura persoana din viața mea de care îmi pasă pe bune. Nici să ies in oraș. Când merg la cumpărături în Profi, trimisa de ea, mă sună din cinci in cinci minute. Am făcut chestii fara să știe, dar doar din cauză că uneori mă simt prea singuratica.
In concluzie, aproape nimic.

| 1997onur a răspuns (pentru Antoniuh):

Mama ta este un om credincios si mai întâi de toate este mama ta sunt mai mult decât sigur ca te va înțelege daca ii spui ce ai pe inima si pe suflet spune-i ce te apasă spune-i ce te doare spune-i ce nu-ti da liniște in viață mama ta te va înțelege si sunt mai mult decat sigur ca orice greșeala ai facut tu tot fata ei vei rămâne

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prezinta-i anturajul tau ca sa nu aiba suspiciuni in ceea ce ii priveste.
Mama ta e genul de persoana supraprotectiva iar asta, desi ea ar putea crede ca e ceva benefic pentru tine, s-ar putea dovedi ca nu este chiar asa.
Zic asta deoarece cu cat un parinte ingradeste libertatea unui adolescent, cu atat el va cauta sa se fereasca de el, sa face lucruri pe ascuns cum zici ca ai facut si tu.

| anonim10heyyo a răspuns:

Pai, încearcă sa vorbești in patru ochi cu mama ta sa vezi ce gândește ea si ea sa vada ce gândești tu, spune-i ca trebuie sa aiba încredere in tine si că știi ce trebuie sa faci si ce trebuie sa nu faci încearcă sa o convingi cumva