anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună. Am 18 Ano peste o luna fac 19. În liceu m-am confruntat cu bullyingul, în școala gimnaziale și primara eram dat la o parte. Acum la postliceală simt din nou că îmi iau bullying. Ca exemple va pot da: un băiat tot încearcă să mă pipăie pe la zonele intime, altul mă tot trage de limbă de viata mea sexuală și pe care aș **** d acolo, altul nu mă suporta efectiv, o vorba dacă scot pe gură ori zice să tac ori se ia de mine. Am o colegă ( fosta colega de liceu) care azi a dat detalii din viata mea personală. Mie nu-mi place sa mă iau la harță cu ei, sau să le răspund cu aceeasi moneda, însă eu as crede că e vina la mine, și anume atitudinea mea, că eu le dau pace. Un coleg îmi zicea azi că eu sunt blând și că nu îi mușc, de aia pățesc eu ce pățesc. Ce sfaturi îmi puteți da? Poate ca sunt eu terminat, dar e o vorba: Deșteptul tace mereu.

3 răspunsuri:
| ania a răspuns:

In ultima vreme ascult mult discursurile vorbitorul crestin, asculrat de milioane de oameni, Vlad Savchuk, care are ochii diferiți si unul nu se deschide decat pe jumătate si el povesrea despre anii de școală, cand colegii isi bateau joc de el, avea fobie de vorbit in față clasei si se ruga s-a moara, sa il calce o mașină sau ceva. A sous ca pe la 14 ani a inceput sa se plângă lui Dumnezeu de toare necazurile lui, de ce s-a nascut asa etc pama a început sa perceapă prezenta si dragostea lui Dumnezeu si sa nu-i mai pese cum arata. Cand colegii au vazut ca nu mai e ranit de atitudinea lor l-au lasat in pace.
Te incurajez la fel, sa ii pivestesti Tatalui nostru ceresc tot ce te rănește, cum te simți, sa citeasti Evangheliile, Psalmii cu rugamintea sa vina Duhul Sfânt sa iti lumineze mintea si sa înțelegi ce vrea El sa iri vorbească in fiecare zi. Daca peecem draostea si acceptarea Lui nu ne mai darama răutatea oamenilor. Eu am subliniat in cartea Psalmii tot ce rezonează cu sufletul meu si il laud in fiecare zi cum invat de acolo si sufletul meu e hranit si inviorat in fiecare zi. Ex ps 27-Domnul este lumina si mantuirea, mea. De cine sa ma tem? Domnul este sprijinirorul vietii mele. De cine sa-mi fie frica? Inima imi zice din partea Ta :cauta Față Mea! Si Fața ta, Doamne o caut!

| Violleta2022 a răspuns:

De ce nu le faci reclamatie la directorul scolii unde inveti?
Ori ameninta-i cu reclamatie la Politie...

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu. Desteptul nu tace mereu. Tocmai de asta esti tinta tuturor. Problema este ca si te lasi afectat. Fi mai indiferent si fa si tu misto de ei in mod subtil. Trebuie sa dai impresia ca si tu poti fi bulangiu daca chiar vrei.