Pentru inceput gandeste-te ca este doar un papagal si ca nu are putere sa te ciupeasca rau, chiar daca te va prinde cu ciocul de mana.Nu baga mana brusc la el in colivie din prima si nu ii da drumul prin casa cateva saptamani pentru ca se va da cu capul de perti si nu va mai reveni la colivie.El nu te cunoaste, asa ca trebuie sa il iei usor.Mai intai stai pe langa colivie,vorbeste cu el,apoi da-i sa manance ceva de la tine din mana(mei,seminte,fructe,salata verde,morcov). Dupa incepe sa pui cate putin mana pe el(fara sa-l prinzi de aripioare ca se va speria). Dupa ce se invata cu tine,il vei invata sa vina pe mana ta singur si ca rasplata ii dai putin zahar. Dupa ce s-a invatat sa vina singur pe mana ta,de abia atunci sa-i dai drumul din colivie sa se obisnuiasca cu camera.
Poti sa ii iei orice jucarie pentru papagali de la magazinul de specialitate:clopotei, mingiute colorate, leagane, papagali de plastic pe masura lui, scarita cu oglinda sau jucarii pentru sugari.Papagalul meu a avut si jucarii pentru copii, chiar era foarte atasat de o zdranganitoare de pus la carucior si de o suzeta
Salut! Pai pentru inceput ai putea incerca sa ii dai drumul prin casa si sa stai cu el...ca sa se obisnuiasca cu tine, cu prezenta ta, apoi l-ai putea hrani si i-ai putea face curat in colivie, asta pentru inceput. abia apoi te poti juca cu el si stai linistita ca nu o sa te ciupeasca, el cauta doar joaca.Pentru inceput ai putea sa ii pui o oglinda in cusca, ca el sa nu se plictiseasca cand tu nu esti sa te joci cu el, un leagan si c-am atat.
Pai dk iti e frica, nu pune mana pe el
si chiar nu stiu dk exista jucarii de papagali... dar achizitioneaza o cusca cu leagan