| Carina12345 a întrebat:

Buna!
Ce ai alege dintre profilul stiinte ale naturii si profilul filologie? E important pentru mine sa aflu niste pareri concrete. Nu stiu ce sa fac pe mai departe, sunt super nehotarata. Azi ma indrept catre un liceu, maine nu mai vreau deoarece mi-au zis prietenele mele ca nu mai vin acolo. Parca mi-e frica sa nu raman singura, si totusi nu stiu de ce... doar sunt o persoana foarte prietenoasa si extroverita. Ma simt foarte rau in ultima perioada, ma macina tare gandul ca nu voi face nimic in viata, deoarece sunt nehotarata mereu.
PS.: Accept si romane, dar va rog sa ma ajutati!

Răspuns Câştigător
| zurick a răspuns:

Stiu ca alegerea este grea, dar trebuie sa o faci tu, nu noi.Gandeste-te ce materii iti fac placere si fa alegerea in cunostinta de cauza.Chiar vrei sa te bazezi pe niste straini, in loc sa te bazezi pe tine? Nu-ti fa probleme in ceea ce priveste nehotararea ta, eu am facut decizia asta super tarziu si de asemenea stiu exemple concrete de persoane care au facut alegerea fix in ziua de inscrieri.
Ideea la liceu nu este sa mergi acolo unde merg prietenii tai, ci sa mergi acolo unde simti ca te potrivesti.Indiferent unde vei fi, nimeni nu-ti interzice sa-ti pastrezi prietenii aproape.
Cu siguranta iti vei face si prieteteni noi cu atat mai mult daca esti si o fire extrovetita, incearca doar sa nu uiti nici de cei vechi.Ai incredere, n-ai cum sa fii singura.
Acestea fiind spuse, multa bafta big grin Sa ma anunti ce ai ales.

| Carina12345 explică (pentru zurick):

Muuultumesc frumos pentru raspuns big grin
Sper sa ma hotarasc intr-un final! Faza la mine e ca unde se duc prietenii mei e ceva mai usor (nu stiu eu, asa se spune si cica sunt profii mai ingaduitori), iar parintii mei, in special mama, nu sunt de acord... imi zic sa nu ma iau dupa ''efectul de urma''. Suna putin ciudat, dar e prima data in viata mea cand am avut si eu o ''cearta mai serioasa'' cu mama... toata treaba cu liceul ma face sa nu mai gandesc corect si sa fiu foarte irascibila

| Carina12345 explică (pentru Carina12345):

Voiam sa scriu ''efectul de turma'' laughing)

| zurick a răspuns (pentru Carina12345):

Cu placere ^^
Nu cred ca te-ai certat din cauza liceului, te-ai certat din cauza opiniilor diferite si e normal asta pentru perioada pe care o traiesti, dar cred ca mama ta avea dreptate de data aceasta, trebuie sa faci doar ceea ce ti se potriveste tie chiar si daca nu reprezinta idealul perfect pentru altii.Iti sugerez sa vorbesti cu mama ta, sa va impacati si sa-i arati cat de importanta este relatia ta cu ea. Spune-i ca din cauza stresului ai tendinta de a fi nervoasa, dar ca vei reusi in final sa faci alegerea.

Sincer, iti inteles irascibilitatea.Asa am fost si eu pana a trecut examenul, efectiv nu ne puteam intelege, dar intr-un final am putut sa ma calmez si sunt sigura ca vei putea si tu.Important este sa iei in considerare toate sfaturile si de la prieteni si de la parinti, dar sa faci alegerea singura.

Daca chiar sunt prietenele tale atunci vor ramane alaturi de tine indiferent de alegerea ta.Si-ti recomand sa te provoci.Du-te la un liceu cu asteptari si nu din orgoliu, ci doar ca sa vezi daca poti face fata. Doar nu vrei sa te intrebi mai tarziu cum ar fi fost daca, nu?

Deci ma bucur ca exista persoane ca tine, care ma incurajeaza. As vrea sa imi fac astfel de prieteni cand intru la liceu happy Chiar asta imi doresc: sa merg la un liceu cu ceva pretentii. Pana acum ma temeam sa nu care cumva sa imi fie greu, dar vreau sa incerc! Multumesc, mutumesc, multumesc! :*
Apropo, tu la ce profil esti?

Sunt sigura ca o sa-ti faci. happy Iti urez mult succes la acest liceu. Apropo, vorbeam serios cand ti-am spus sa ma anunti in legatura cu profilul ales. Poti sa o faci si in ziua cu inscrierile, eu astept happy
Ma bucur ca te-am facut sa accepti provocarea.
Sunt la mate-info laughing
Sunt aici pentru alte intrebari, oricand.

Multumesc! Nu voi uita de tine, sincer, te voi anunta cu siguranta happy

Heei
Ai spus sa te anunt! laughing) Am ales stiinte ale naturii la un liceu mai greu, cum ai spus si tu. Am obtinut 9, 60 la limba romana si 8, 70 la matematica, iar media de la examen e 9, 15. Media de admiere imi iese 9, 21 si intru cu succes la acel liceu. Azi am completat optiunile happy

Deci ai avut 9, 45 media generala? Eu la ora asta n-am altceva de facut laughing
Apreciez ca m-ai anuntat, mi se pare asa de dragut ca nu m-ai uitat. Felicitari pentru note si media obtinuta si nu in ultimul rand felicitari pentru ca ai facut o prima alegere importanta ^^

Multumesc din nou ca ai raspuns! Da, 9.45 a fost media de pe clasele 5-8 si 9.21 este media mea de admitere la liceu happy Abia astept sa incep liceul, sunt asa nerabdatoare si ma plictisesc intr-un hal acasa... laughing

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Ciubotariu_Teodora_1999 a răspuns:

Gandeste-te ce crezi ca ti-ar placea din cele doua. Stiintele naturii(profil real),iar Filologie(profil uman). Daca iti place matematica,fizica,chimia,biologia,iti suna bine ideea de a urma medicina,esti o fire serioasa,atunci poti opta pentru stiinte ale naturii. Daca preferi limba romana,istoria,latina,educatia civica, iti place sa citesti, sa comentezi texte, du-te la filologie. Vreau neaparat sa mentionez ca nu trebuie sa-i bagi in seama pe cei ce spun ca filologia e o mare prostie, sau alte chestii.Nu au idee despre ce vorbesc!
Iar despre faptul ca prietenele tale nu se duc la acelasi liceu cu acela pe care-l doresti tu....ar fi bine sa nu te mai gandesti asa! In viata trebuie sa fi independent! Te vei intalni cu ele in timpul liber, nu e asta o problema! Axeaza-te pe ceea ce iti place!

| Carina12345 explică (pentru Ciubotariu_Teodora_1999):

Pai mie mi-ar placea sa merg la stiinte ale naturii, deoarece imi plac chimia si biologia si cred ca as vrea sa urmez o cariera in Medicina. Totusi, de la acest profil sunt cam paralela cu fizica, cu matematica ma descurc binisor (voi lua vreun 8 in examen). In acest profil imi pun sperantele deoarece se da BAC la romana, mate si la una din fizica/chimie/biologie si cred ca (,) cu BAC la romana si la mate pot urma cam orice facultate. La filo m-as descurca la romana, dar nu le am DELOC cu geografia/ istoria, la una din ele se da BAC din cate am inteles

| Gabi991 a răspuns:

Eu unul sunt pe filologie și ai opțiuni limitate după terminarea liceului (academia militară, de poliție, la litere, la drept etc.). Dacă vrei sa continui pe medicina alegi științe.