| Ego a întrebat:

ce as putea sa fac sa nu mai fiu timida?:-

Răspuns Câştigător
| soricica a răspuns:

Am avut o prietena buna care era cam timida.
Tot ce trebuie sa faci e sa spui ceea ce gandesti fara sa crezi ca cei din jur vor rade de tine. Stai linistita ca nici ei nu sunt mai rasariti, doar ca nu le pasa ce cred. Gandeste-te ca nu ai nimic de pierdut daca spui un anumit lucru sau faci [bine acum nu vreo prostie].
Am citit undeva [nu mai stiu unde] ca daca exersezi sa vorbesti in oglinda prinzi tupeu. Acum nu stiu cat de adevarat este, dar merita incercat.
E o chestie pe care nu am crezut-o la inceput. Cum te vezi si cum te crezi, asa te vad si cei din jur. Daca tu te crezi timida, atunci te comporti ca atare si normal ca asa te vad si ceilalti. Dar daca tu crezi ca esti ok si poti spune orice fara pic de jena [timiditate] atunci sa fii sigura ca asa o sa creada si ceilalti. Incearca si ai sa vezihee hee.
Bye:*

9 răspunsuri:
| User a răspuns:

Nu cred ca ai ce face. asta e firea ta. Si sincer, n-ai de ce sa te ingrijorezi, fetele timide is dragutetongue, bine, nu in sensu' de mironositelaughing

| N.Priceputu' a răspuns:

Fa in asa fel incat sa nu mai fii timida.Sa vezi ce rezultate bune o sa obtii.

| ησ мυѕι¢✪ησ ℓιƒє a răspuns:

Gandeste-te ca nu ti se poate intampla nimic daca indraznesti sa spui ceva. E opinia ta si asta conteaza big grin

| yanny`s a răspuns:

Ai mai multa incredere in tine. du-te in fata oglinzii si spune cu voce tare ca nu mai esti timida, ca poti avea tot ce iti doresti si ca ai incredere in tine:*

| Bianca18 a răspuns:

Hehe, si eu 'sufar' de timiditate. dar asta din cauza faptului ca nu stiu sa ma adaptez cu anumiti oameni, nu sunt prea sociabila. Poate asta este si problema ta. Nu stiu daca sunt in masura sa raspund la intrebarea aceasta. Probabil trebuie sa ai mai multa incredere in tine, sa incerci sa iti invingi temerile, pentru ca exista cu siguranta. nu iti poti impune sa fi indrazneata, deci trebuie sa o iei usor. Gandeste-te ca poate ai multe de pierdut din cauza acestui lucru si oricum, putin tupeu nu strica. Cel mai bine este sa comunici cat mai mult cu oamenii, asa te vei obisnui si probabil te vei deschide fata de ei. Daca nu reusesti sa scapi de timiditate, macar incearca sa o controlezi. Bafta!

| UnCorazonLocoooo a răspuns:

Si eu eram timida dar acum ceva timp am inceput ca de fiecare data cand imi este frica sau rusine sa fac ceva, sa spun cu voce tare : " HAI, INAINTE SI CU TUPEU " pe mine m-a ajutat mult de tot vorba asta, dupa ce o spuneam parca nu mai exista acea retinere, nu stiu, incearca si tu.

| Ego explică:

Pai.lumea zice ca sunt tupeista.
si asa zic si eu.doar ca.cand vine vorba de baieti.sa vorbesc cu ei.sunt foarte timida.si in plus.aici nici nu am atata incredere in lume.deoarece.m´am mutat de curand din tara.si e destul de greu sa socializez cu toata lumeasad

| Razvan a răspuns:

Din contra. Uneori baietii sunt mai buni prieteni decat fetele.Adica daca ar fi sa aleg dintre un bun prieten baiat si un bun prieten o fata as alege prima varianta. Dau niste sfaturi destul de bune baietii si sunt realisti nu ca noi cu capul in norihee hee

| HBK a răspuns:

Ca orice complex de inferioritate sau tulburare emotionala, timiditatea poate sa fie depasita. Conditia de baza pentru depasirea timiditatii este ca cel ce are aceasta problema sa isi doreasca sa o depaseasca. Timiditatea, ca si tulburare emotionala, poate sa influenteze negativ calitatea vietii si din acest motiv este bine sa facem toate eforturile necesare pentru a depasi acest complex.