anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca as putea avea o relatie serioasa cu un baiat/barbat sa existe si iubirea aia sufleteasca foarte puternica, dar fara sa avem relatii intime? Mentionez ca am 14 ani, anul asta in octombrie fac 15 ani si vreau sa am si eu o relatie.Nu ma judecati, m-am saturat sa nu ma sprijine nimeni din niciun punct de vedere si m-am saturat sa fiu sigura.

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

De a avea o relatie cu un barbat, trecut de varsta majoratului, de lege se numeste pedofilie, corupere de minori si poate risca inchisoarea chit ca are sau nu relatii intime cu tine.

La varsta ta de a avea o relatie cu un baiat cu o varsta apropiata de a ta este un risc, pentru ca multi in perioada asta sunt cand hormonii fac ravagii in corpului lor si al tau de asemenea, sunteti la pragul de a deveni adulti. Iar baiatul va vrea ceva mai mult de la o fata, va vrea sa vina cu propunere de a-ti incepe relatiile intime si daca e sa ramai insarcinata din greseala, sansele sunt si mai grave. O sarcina dusa la varsta ta este un risc. Risc in sensul ca bebelusul nu se poate dezvolta atat de bine precum o femeie da nastere la varsta de 18 ani in sus, exista sansa sa nu rezisti la a da nasterea naturala si sa apara complicatii, exista riscul de a nu mai putea face copii niciodata sunt "n" si "n" factori care pot sa-ti afecteze sanatate. Sunt si cazuri cand copilul se naste normal, cu toate de ce sa-ti risti viata cu propriile tale maini!? ca iubitul vrea sa faca sex cu tine, sa te acapereze cu diferite vrajeli ca te iubeste pana cand lumea se va sfarsi si alte bazaconii varstei de adolescent. Mai exista si partea avortului desi sansele sunt sa pierzi copilul cat si viata ta ori sa ramai infertila pe intreaga ta viata, de a nu mai putea avea copii. Poti sa-ti faci un grup de prieteni de fete si baieti pentru a comunica, juca, de a participa la diverse activitati educationale etc si plictiseala nici nu o vei mai simti.
Traieste viata, traieste momentul cat esti copil, parte de prieten vei avea timp toata viata, fi mai optimista si incearca sa faci lucruri care sa iti ocupe timpul. Poti comunica cu noi, suntem aici pentru a ne ajuta unul pe altul, suntem aici de a lega prietenii, chiar daca distanta este mare sau poate ca vei avea norocul de a gasi membri TPU-isti care locuiesc in apropiere de localitatea ta.

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Normal ca se poate, si e chiar recomandat.
Eu cand am avut 16 ani am avut o astfel de relatie fara relatii intime, mai ales tu la 14 ani sigur vei putea. Doar ai grija ce faci si priveste si obiectiv situatia, ca tipul sa nu profite in niciun fel de tine.

| Nemessys a răspuns:

Cam greu de gasit la varsta asta un baiat suficient de matur la minte cat sa-si doreasca o relatie serioasa. Faza e ca tu nu vrei relatii intime, dar majoritatea tocmai de asta incep relatiile. Pentru ca le apare chef-ul fix acum.
Ma rog. tot ce iti pot spune este ca sunt sanse, mici, dar sunt. Iti urez mult noroc ca gasesti un baiat asa cum vrei tu si sa aveti o relatie serioasa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde. Cu un barbat e imposibil.

| Ralukafay a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce e imposibil cu un barbat?

| anamariarot a răspuns (pentru Ralukafay):

Pentru că un bărbat își dorește și asta. Persoanele apropiate de vârsta ta nu se pot numi bărbați. Așa vor ei să pară, dar încă sunt netrecuți prin viață, imaturi și nu se pot încadra în categoria bărbaților, încă sunt niște puștani.
Pe lângă asta, un bărbat își dorește aproape o femeie, nu o fată, tocmai pentru a clădi ceva serios. Chiar dacă poate îți dorești același lucru, așteptările unei persoane mai mature diferă, plus că în timp tu o să te schimbi. Personalitatea ta e încă în formare și e posibil ca o persoană cu care rezonezi acum, pe viitor să nu se mai ridice la așteptările tale.
PS: când o să faci acel pas cu cineva, să o faci de bunăvoie, să nu te lași șantajată emoțional și să fii sigură că merită.

| Ralukafay a răspuns (pentru anamariarot):

Da,multumesc.

| Ralukafay a răspuns (pentru MihaelaDart):

Multumesc.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Ralukafay):

De a avea o relatie cu un barbat, trecut de varsta majoratului, de lege se numeste pedofilie, corupere de minori si poate risca inchisoarea chit ca are sau nu relatii intime cu tine.

La varsta ta de a avea o relatie cu un baiat cu o varsta apropiata de a ta este un risc, pentru ca multi in perioada asta sunt cand hormonii fac ravagii in corpului lor si al tau de asemenea, sunteti la pragul de a deveni adulti. Iar baiatul va vrea ceva mai mult de la o fata, va vrea sa vina cu propunere de a-ti incepe relatiile intime si daca e sa ramai insarcinata din greseala, sansele sunt si mai grave. O sarcina dusa la varsta ta este un risc. Risc in sensul ca bebelusul nu se poate dezvolta atat de bine precum o femeie da nastere la varsta de 18 ani in sus, exista sansa sa nu rezisti la a da nasterea naturala si sa apara complicatii, exista riscul de a nu mai putea face copii niciodata sunt "n" si "n" factori care pot sa-ti afecteze sanatate. Sunt si cazuri cand copilul se naste normal, cu toate de ce sa-ti risti viata cu propriile tale maini!? ca iubitul vrea sa faca sex cu tine, sa te acapereze cu diferite vrajeli ca te iubeste pana cand lumea se va sfarsi si alte bazaconii varstei de adolescent. Mai exista si partea avortului desi sansele sunt sa pierzi copilul cat si viata ta ori sa ramai infertila pe intreaga ta viata, de a nu mai putea avea copii. Poti sa-ti faci un grup de prieteni de fete si baieti pentru a comunica, juca, de a participa la diverse activitati educationale etc si plictiseala nici nu o vei mai simti.
Traieste viata, traieste momentul cat esti copil, parte de prieten vei avea timp toata viata, fi mai optimista si incearca sa faci lucruri care sa iti ocupe timpul. Poti comunica cu noi, suntem aici pentru a ne ajuta unul pe altul, suntem aici de a lega prietenii, chiar daca distanta este mare sau poate ca vei avea norocul de a gasi membri TPU-isti care locuiesc in apropiere de localitatea ta.

| Ralukafay a răspuns:

*singura

| fxgfcghfgf a răspuns:

Și de cu nu ai vrea și relații intime? O relație se bazează și pe sentimente și pe sex. Tu alege-ți un băiat pe calibrul tău și care să își dorească cu tine o relație de durată, și astfel vei putea face și dragoste cu el, dar bineânțeles, protejându-vă ca nu cumva să rămâi însărcinată la 15 ani happy

| Ralukafay a răspuns (pentru fxgfcghfgf):

Pai tocmai ca nu vreau relatii intime de la varsta asta frageda.

| fxgfcghfgf a răspuns (pentru Ralukafay):

Ei naa... Oricum o vei face peste 1, 2 sau 3 ani. Important nu este vârsta la care să-ți începi viața sexuală, important este să știi să-ți alegi băiatul, mă refer la faptul să o faci cu un băiat care te iubește cu adevărat, nu cu unul care vrea doar sex de la tine și după aceea să te lase amanet. Sper să înțelegi ce vreau să-ți spun. Pa, pa happy