|

Buna!

De ceva timp am niște probleme care ma cam afectează și ajutorul vostru mi-ar fi de folos.

Eu in timpul zilei, la școala, afara, cu prietenii și colegii mei sunt sociabilă și ma distrez cu ei, rad, glumesc, vorbim, asta facem in fiecare zi. Nu numai atunci când sunt cu alți oameni, dar și când stau singura, tot ma simt bine și imi petrec ziua intr-un mod normal. Problema mea e seara. Nu știu cum sau de ce, dar pur și simplu seara ma scufund in propriile mele gânduri și devin o persoana diferită fata de cea din timpul zilei. Ma schimb radical, ziua sunt o persoana normala cu chef de viața și sociabilă, iar seara devin trista, stresata, plâng fără motiv și sunt suparata dar chiar nu imi explic de ce. Viața mea merge relativ bine, nu am probleme care sa ma facă sa ma simt in halul asta. Credeți ca am depresie? Pentru ca eu nu înțeleg ce am. Imi schimb starea de la timpul zilei la seara. Ziua sunt normala iar noaptea depresiva. De ce ma simt așa?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa stii ca si eu am ceva de genul, seara ma simt mai trista fata de restul zilei, ce sa zic, evita noaptea laughing) pune-te la somn cat mai devreme, si asa e sanatos pentru organism

| a răspuns:

Alți TPU-iști de pe aici te trimit prea repede la psihiatru.
La apropierea nopții, ceva se schimbă în funcționarea creierului, apoi urmează somnul cu o schimbare totală. Dta ești și sensibilă și te și auto analizezi. Acestea sunt pozitive, dacă nu exagerezi cu ele.

| a răspuns:

Ai nevoie de ajutor din partea unui psiholog.
Nu este normală situația în care ești.

| a răspuns:

Mergi la un psihiatru, poti avea un inceput de tulburare bipolara, sau borderline, sau daca psihiatrul te sperie mergi la psiholog. Nu e nicio rusine, totul e spre binele tau.

| a răspuns:

Ar trebui sa te trezesti la ora mai dimineata, sa ai program fix si te va ajuta acest lucru. Adormi seara mai repede, citeste ceva placut inainte de culcare.

Nu cred ca ai depresie, dar daca persista aceasta problema consulta-te cu un psiholog competent cu care sa discuti problema ta pe lard si sa iti ofera o opinie/solutie personalizata.

| a răspuns:

Cauta sa iti ocupi timpul si seara cu ceva folositor, fa si in timpul zilei activitati ( voluntariat, recomand SMURD) ca sa ai satisfactia ca ai facut ceva bun si frumos!

| a răspuns:

Du-te la psihiatru sau iti poti ocupa timpul liber cu ceva mai uit, iti garantez ca n-o sa te mai gandesti la nimic.

| a răspuns:

Bună. Te înteleg perfect, si eu am aceeași "problemă". In timpul zile sunt foarte ok, iar seara încep să ma gândesc la chestii nașpa, care mă fac să mă întristez, sau chiar să plâng. Uneori imi creez probleme singură, în cap, mă stresez din nimicuri si zici că sunt in depresie, pe moment, iar dimineața sunt super ok, chiar veselă.
Nu cred totuși că e depresie, e mai mult o stare de melancolie, pentru că daca ar fi depresie, ai fi așa mereu, indiferent că e zi sau noapte. Eu sincer, am început să fac chestii cu care imi atrag atenția. Uită-te la seriale( nu neaparat triste sau horror), ascultă muzică ritmată, latino, de care vrei tu, care să te energizeze intr-un fel, fă ceva care chiar iți place, joacă-te jocuri, Roblox( decat dacă vrei, sincer chiar scot din starea aia nașpa). Eu la un moment dat, am facut glume seara, cu prietenele mele pe chat, si meme uri, si toată seara am petrecut-o așa. Si atunci, chiar m-am culcat binedispusă. happy
Dacă ai anumite probleme mici care te macină, ai putea să te duci la psiholog, constant, o data pe saptămână, poate, sau la 2 săptămâni. Nu o să pară că esti depresivă, chiar o sa te ajute chestia asta. Sunt foarte multe persoane care sunt așa, nu ești singura in situația asta. Și glumele, si vorbitul cu prietenii sau cu cineva drag seara, sunt ca o terapie. Sau, data viitoare când te vei mai simți așa, oprește-te pe moment din plâns, daca poți, si spune-ți in minte, pentru ce plângi, când ai putea să râzi. Știu ca e greu uneori, dar trebuie să fii optimistă și sa te imbărbătezi singură. Deci, cum am spus, fă ceva amuzant până adormi, și poate vei ieși din acea stare nasoală, măcar pe moment. Gândește-te că sunt multe chestii care ar putea să te facă fericită, și tu în loc să te bucuri de ele, lași gândurile rele să te cuprindă. Până la urmă, și dacă plângi, și dacă râzi, a doua zi vei fi aceeași, așa că mai bine alege să râzi happy
Încearcă să te gândești la o intâmplare amuzantă din trecut, si să te culci mai devreme, poate te ajută... Părerea mea. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| a răspuns (pentru DeMi0806):

In timpul zilei*