| Topsfaturi a întrebat:

Buna.Deci eu nu-mi mai suport parintii deloc.Ei nu ma baga in seama..Mama iese in fiecare zi la terase cu prietenele ei si cand ajunge acasa imi spune sa o las in pace.Doar eu fac curat si mancare si in acelasi timp vor sa si invat de 9-10....Si pe langa asta trebuie sa imi cumpar totul singura.
La modul ca am ajuns sa imi iau gel de dus pe banii mei sau mai stiu eu ce....am 17 ani si eu ma ocup cu vanzari online,in fine, din care pot sa-mi cumpar ce vreau eu...dar e aiurea pentru ca ei mananca in oras, eu trebuie sa ma descurc, sa-mi fac singura si mananc doar eu acasa.Pe mine nu ma ia cu ei in oras.
Imi spune "hai ia-ti adidasii daca vrei sa vii cu noi la terasa" si ea e imbracata in rochie, cu geanta eleganta etc si e logic ca spune asta doar ca sa nu merg(n-am cum sa fiu gata in 2 minute). Masina a zis ca nu imi ia, mi-a zis sa ma descurc.Si la facultate mi-a zis ca ar trebui sa ma gandesc din ce o sa-mi platesc facturile ca ei nu vor sa ma ajute pe viitor.(Parintii mei au bani, dar nu vor sa imi dea pentru ca sunt FOARTE zgarciti, nu imi dau deloc nici de un suc).Ei vor sa plecam acum in vacanta si eu nu pot merge pentru ca nu am haine si nu vor sa imi cumperesad
La modul ca am aceleasi haine ca acum 4 ani...si ei isi comanda pe fiecare saptamana :/
Si daca discut cu ei, imi zic ca exagerez.
Daca le cer bani, imi tin morala o ora ca altii n-au ce manca si dorm pe strazi(nu sume mari...). si daca discut cu o ruda a mea...eu in familie am doar persoane cu frunti mari si niciodata nu mi-au dat dreptate mereu zic "a e doar un copil vorbeste prostii".
Daca fac curat si mancare imi zic "parca ce ai facuthappy" si le mentionez ca fac de 10 ore(am 13 camere in casa si dureaza enorm cu toate ca doar eu facccccc ca ei nici nu dau pe acasa). Adica eu ma descurc ca sa pot sa-mi cumpar, dar e aiurea pentru ca singura chestie pe care ei mi-o ofera e o casa si atat.In rest nimic.Pot sa ies afara cand vreau, pot sa fac ce vreau.Fac tocmai invers, nu ies deloc, dar tot nu mi se pare normal sa ma lase sa fac ce vreau.
In fine nu vreau niciun sfat cred
Ziceti ceva.

Răspuns Câştigător
| Alfasigma9 a răspuns:

Sfatul meu este că ar trebui să discuți cu altcineva, mai mare, care să nu fie din familia ta, să aibă mintea coaptă (eu te sfătuiesc cu un preot de încredere, dau sfaturi mai elaborate). Și analizează mai bine situația, vezi dacă și tu greșești. Toți greșim. Nu cunosc atât de bine situația, nu pot concluziona, nu-ți cunosc părinții și pe tine. Iar partea cu facultatea eu sunt total de acord ca părinții, dacă au posibilități, să susțină copiii financiar (Parțial sau în totalitate). Precizez că nu este obligatoriu...
În final, iubește ți părinții, nu spune că nu-i suporți că, doar o dată îi ai și doar pe ei îi ai.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Topic...de plictiseala happy
Nimic din ce ai scris aici nu este real.

| sierra1 a răspuns:

"Deci eu nu-mi mai suport parintii deloc... Ziceti ceva?"

asta e nașpa dar să vezi/citești cum a fost cu familia lu' S. Jobs...